Fender akoestische gitaar kopen? Dit zijn de opties!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Wanneer we binnen de gitaarwereld, waar ter wereld dan ook en bij welk sub genre, als we het merk Fender noemen dan kent iedereen dit. Fender is een iconisch merk dat van alle markten thuis is. Fender staat ook zijn mannetje als jij een akoestische gitaar wilt gaan kopen.

Zoals velen van ons wel weten is Fender een wereldbekend merk dat eigenlijk bijna alles wel maakt voor de gitaar. Van elektrische gitaren tot versterkers tot akoestische gitaren.

En over die akoestische gitaren van Fender gaan we het hebben in dit blogbericht. Fender heeft namelijk ook een heel scala aan akoestische gitaren in het assortiment.

Als het we praten over een Fender akoestische gitaar die je wilt gaan kopen dan praten we over een akoestische Western gitaar. Fender maakt namelijk alleen akoestische Western gitaren en geen klassieke gitaren.

Fender is toch een heel duur gitaar merk?

Veel mensen denken dat Fender een merk is dat alleen hele dure producten maakt die voor de normale man haast niet te betalen zijn.

Dit is gedeeltelijk ook zeker waar. Fender maakt gitaren, wel elektrische gitaren, die vele duizenden euro’s kosten. Voor veel mensen niet te betalen maar dit geldt niet voor een akoestische gitaar die je van Fender kunt kopen.

De akoestische gitaren die je van Fender kunt kopen zijn eigenlijk best wel betaalbaar. Uiteraard heb je allerlei verschillende soorten.

Je kunt kiezen voor een gitaar van net iets meer dan €100 euro maar ook voor een gitaar van honderden euro’s.

Jouw speelniveau bepaald veel

Fender is een merk dat gebruikt wordt in allerlei verschillende speelniveau’s. Van wereldbekende artiesten die al sinds jaar en dag op het podium staan tot gitaristen die eigenlijk net beginnen.

Ook voor de beginnende gitaristen heeft Fender betaalbare maar zeer complete akoestische Western gitaren op de markt gebracht.

Voor een beginner is het een stuk goedkoper om een Fender akoestische gitaar te kopen dan voor iemand die al een hoger niveau heeft.

Aan de andere kant, een gitarist met een wat hoger niveau is al een hele tijd bezig en heeft vaak ook een hoger budget dan een beginner.

Speelstijl bepaald ook welke Fender akoestische gitaar te kopen

Ook welke speelstijl jij hebt bepaald welke akoestische gitaar van Fender jij kunt gaan kopen. De speelstijl wordt onder andere bepaald door welk genre jij mooi vindt en speelt.

Als beginnende gitarist hebt je nog niet echt een genre want je moet de basis nog leren. Daarom zijn de akoestische gitaren voor beginners van Fender simpel maar effectief.

Een akoestische Western gitaar kopen als beginner kan zeker een Fender zijn, maar het is wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten.

Heb jij je al wat verder ontwikkeld als gitarist dan heb je vast en zeker een eigen genre dat je speelt. Misschien dat je een cutaway gitaar gebruikt om ook de laatste frets goed te kunnen gebruiken.

We gaan een aantal niveaus en speelstijlen bekijken en wat het aanbod van akoestische gitaren van Fender is die jij kunt kopen.

Als beginner een Fender akoestische gitaar kopen

Zoals al gezegd aan het begin van dit blogbericht kun je als beginner ook zeker een akoestische gitaar kopen van Fender.

En dit kan ook zeker voor een leuk bedrag. Nee, voor een paar tientjes vind je geen Fender gitaar maar vele honderden euro’s hoeft je niet kwijt te zijn.

Fender heeft zich ook in het beginnerssegment goed genesteld met hun akoestische Western gitaren dus ja, als beginner heb jij ook een keuze.

Fender CD60 serie, akoestische gitaren voor beginners

De Fender CD60 serie is misschien wel de bekendste serie akoestische Western gitaren die het merk Fender op de markt gezet heeft.

Binnen deze serie zijn allerlei verschillende soorten gitaren te vinden maar allemaal zijn ze op basis van een Dreadnought gitaar body.

De goedkopere gitaren uit de CD60 serie van Fender zijn uitermate goed geschikt voor beginners en je hebt zo voor iets meer dan €100, ook niet onoverkomelijk als je net begint.

De Fender CD60 V3 BLK akoestische gitaar

De Fender CD60 V3 BLK is een akoestische gitaar die je kunt kopen als beginner. Bij de meest webshops ligt de prijs van deze gitaar zo rond de €130.

Het is een akoestische Western gitaar zonder poespas. Een dreadnought gitaar waarmee elke beginner zijn weg wel kan vinden.

Ook als je de basis van het gitaar spelen beheerst en wat verder gaat, ook dan is deze gitaar zeker nog geschikt. Ook voor de iets meer gevorderde gitarist is dit een prima gitaar.

Deze staalsnarige gitaar is door Fender gemaakt met de bekende houtsoorten die zij altijd gebruiken om hun unieke Fender sound met de akoestische Western gitaar te maken.

Het bovenblad is gemaakt van sparrenhout terwijl de achterkant en de zijkant gemaakt zijn van de wat zeldzamere houtsoort mahonie.

De van walnoothout gemaakt toets maakt het plaatje compleet om ook als beginner een originele Fender sound in huis te halen.

fender akoestische gitaar kopen

Fender akoestische Western gitaar!

Vind hier het enorme aanbod aan Fender akoestische gitaren met heel veel betaalbare modellen.

Vind hier jouw Fender akoestische gitaar

Fender CC Series akoestische gitaar

Daarnaast heeft Fender ook nog een andere serie Western gitaren op de markt en dat is de CC serie. Zowel de CC Serie als de CD Serie zijn ook als elektroakoestische gitaar te krijgen zodat je het geluid kunt versterken.

Als je een akoestische gitaar van Fender uit de CC Serie zou kopen dan koop je geen dreadnought gitaar maar een concert gitaar zoals dat heet.

Concert gitaren worden veel gebruikt als men folk muziek wilt maken. De body van een concert gitaar is een slag kleiner dan die van een dreadnought en dit geeft dat geluid dat je wilt hebben bij folk muziek.

Een ander bijkomend voordeel is dat door de kleine body de gitaar ook prima te bespelen is door beginners. Dus ook als beginner kun je er voor kiezen om een gitaar uit de CC serie te gaan gebruiken.

Easy-to-play neck van de Fender CC Series

Bij de CC Series heeft Fender ook aan het speelcomfort van de gitarist gedacht. Of je nu een beginner bent die met een concert gitaar gaat spelen of je hebt al een hoger niveau.

Speelcomfort is voor iedere gitarist van elk niveau belangrijk. Kun je de gitaar niet echt comfortabel bespelen dan krijg je op den duur last van je vingers en handen en het plezier wordt minder.

Daarom heeft Fender met de Easy-to-play neck ervoor gezorgd dat de hals van de gitaar heel comfortabel in de hand ligt.

De randen van de hals zijn mooi afgerond en hebben dus geen scherpe randen. Dit zorgt ervoor dat er geen scherpe randen in jouw hand drukken en er ontstaat geen irritatie.

De ronde randen van de Easy-to-play neck voelen heel natuurlijk aan en daarom kun je de gitaar uren achter elkaar vasthouden.

Ook wordt een concert gitaar door veel ervaren fingerpicking gitaristen gebruik oftewel het tokkelen dat mensen met de gitaar doen. Hiervoor is een concert gitaar uitermate goed geschikt.

Verschillen eigenschappen Dreadnought en Concert

Als jij een akoestische Western gitaar van Fender wilt kopen dan is het makkelijk om overzichtelijk het verschil tussen een Dreadnought en een Concert gitaar te weten.

In het overzichtelijke lijstje hieronder vind je de verschillende voor -en nadelen van een Dreadnought en Concert gitaar ten opzichte van elkaar.

 VoordelenNadelen
Dreadnougt– Meer volume
– Meer resonantie
– Verkrijgbaar in veel prijsklassen
– Diepere tonen
– Geschikt voor tokkelen en akkoorden
– De grote klankkast kan lastig zijn voor de kleinere mensen
– Bij tokkelen kan het leiden tot te overheersende bastonen
Concert– Vanwege de kleine body makkelijk vast te houden.
– Gladde tonen van hoog tot laag.
– Zeer geschikt om te tokkelen
– Produceert minder volume door de kleinere klankkast
– Heeft versterking nodig om met andere instrumenten mee te kunnen komen.
– Beperkt aanbod aan modellen

Hieronder zie je ook nog een overzicht met de verschillende, gemiddelde afmeting van een dreadnought en concert gitaar. Dit verklaart de bovengenoemde voor -en nadelen.

 DreadnoughtConcert
Bodylengte50,8 [cm]49,5 [cm]
Breedte grote “cirkel” klankkast39,5 [cm]38,1 [cm]
Breedte kleine “cirkel” klankkast29,2 [cm]25,4 [cm]
Diepte klankkast12,2 [cm]11,7 [cm]

Dus of je nu kiest voor een dreadnought gitaar of voor een concert gitaar. Fender heeft ze allebei in het assortiment zitten en bij beide bouwvormen ook echt beginnersprijzen.

Fender akoestische gitaar te koop in verschillende kleuren

Gelukkig kun je een Fender akoestische gitaar kopen in meer kleuren dan alleen het standaard zwart of de standaard “houtlook”.

De gitaren met de standaardkleuren zijn wel het goedkoopste bij zowel de CD als CC series. Mocht je toch een paar euro meer uit kunnen en willen geven kun je ook nog voor een andere kleur kiezen.

Bijvoorbeeld een mooi Sunburst motief kun je ook krijgen. Meerdere kleuren op de klankkast maken de gitaar wat bijzonderder om te zien.

Maar linksom of rechtsom, van beginner tot gevorderd, van akkoorden spelen tot tokkelen. Er is altijd wel een Fender akoestische Western gitaar voor jou te vinden.

fender akoestische gitaar kopen

Fender akoestische Western gitaar!

Vind hier het enorme aanbod aan Fender akoestische gitaren met heel veel betaalbare modellen.

Vind hier jouw Fender akoestische gitaar
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *