Western gitaar kopen beginner, lees hier welke!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Als je net begint met gitaar spelen dan komen er heel veel dingen op je af. Je moet ergens gitaarlessen gaan volgen, je moet elke dag gaan oefenen en je moet ook een goed beginnersgitaar hebben. Omdat wij van mening zijn dat je het beste kunt beginnen op een akoestische Western gitaar gaan we in dit blogbericht aandacht besteden aan welk type Western gitaar jij het beste kunt kopen als beginner.

Als beginner is het best lastig om een keuze te maken tussen al die akoestische Western gitaren die overal aangeboden worden. Er zijn zoveel verschillende soorten en je weet niet welke je moet kiezen. Daarom gaan we jou helpen zodat jij meteen de juiste akoestische Western gitaar gaat kopen als beginner.

western gitaar kopen beginner

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Dit is even afhankelijk van wat jij aan gaat schaffen. Kies jij voor een nieuw gitaar of kies je voor tweedehandse? In dit blogbericht gaan we even uit van een nieuwe. Zit jij meer na te denken over een tweedehandse gitaar? Bekijk dan ons blogbericht over het kopen van een tweedehands gitaar. Hierin vertellen we jou waar je zoal op moet letten.

Koop een gitaar die je mooi vindt

Dit is iets dat ik toch ook wel wil blijven benadrukken. Koop een gitaar dit jij mooi vindt, waarom? Nou een gitaar die jij mooi vindt die pak je sneller op om te gaan oefenen. Als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer om op een mooie gitaarstandaard zet dan ben je sneller geneigd om het op te pakken en te gaan oefenen.

Dus als jij een gitaar ziet die wat duurder is dan de gemiddelde maar je vindt deze mooier? Koop dan de gitaar die je mooier vindt. Dit prijsverschil zal waarschijnlijk niet enorm zijn en dus heb je voor die paar tientjes extra toch een gitaar die jij mooier vindt dan die iets goedkopere.

Western gitaar kopen beginner zonder poespas

Wanneer je een Western gitaar wilt kopen als beginner dan wil ik je aanraden om een gitaar te kopen zonder poes pas. Je hebt natuurlijk Western gitaren bij allerlei bijzonder mogelijkheden maar daar heb je als beginner nog niet zoveel aan. Jij moet de juiste basis leren en gaan beheersen. Dan moet je een standaard gitaar gebruiken.

Daarom wil je adviseren om te beginnen met een dreadnought gitaar. Dit is een hele standaard bouw van een akoestische Western gitaar en is uitermate geschikt voor een beginner. Koop deze dreadnought dus zonder poes pas. Je hebt nog geen cutaway of andere dingen nodig. Die zijn voor een later stadium in jouw gitaar carrière.

Kies het juiste budget

Van tevoren moet je ook goed bedenken welk budget jij hebt voor de gitaar. Een Western gitaar voor beginners kun je in vele verschillende budgetten kopen. Bij dit punt wil ik je wel aanraden om geen spotgoedkope gitaar te kopen. Je hebt Western gitaren voor een paar tientjes maar echt, deze gitaren maken geen mooi geluid en zijn van slechte kwaliteit. Zo’n gitaar is snel, dusdanig versleten dat repareren geen zin meer heeft.

Uiteraard kan ik jou niet in de portemonnee kijken maar aan de andere kant is het ook verstandig om niet meteen gitaar van vele honderden euro’s te kopen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat achteraf blijkt dat gitaar spelen niet wat voor jouw is. Je bent immers een beginner. Het zou dan jammer zijn dat je een dure Western gitaar aanschaft en dat deze als decoratie aan de muur eindigt.

Start met een akoestische Western gitaar

Dit is een eeuwige discussie en ik heb hem al meerdere malen op mijn website aangehaald maar ik ben nog steeds van mening dat je moet beginnen met een akoestische Western gitaar. Zo is het mij jaren geleden geleerd en ik deel deze mening ook zeker.

Waarom moet je beginnen met een akoestische Western gitaar? Ik ben van mening dat een akoestische Western gitaar als beginner het makkelijkste te bespelen is. Vergeleken met een Spaanse gitaar is de hals namelijk wat smaller. Hierdoor krijg je jouw vingers makkelijker om de hals heen om de snaren goed in te kunnen drukken.

western gitaar kopen beginner

Maar mijn muzieksmaak heeft alleen elektrische gitaren

Zit jij met dit probleem? Welcome to my world. Ik ben namelijk als sinds dat ik een jaar of 9 was groot fan van bands zoals Metallica, Iron Maiden, HammerFall, Sabaton, Blind Guardian, Machine Head en nog veel meer metalbands. Bij dit soort bands zie je niet of nauwelijks akoestische gitaren dat klopt. Toch wil ik je ondanks dit adviseren met een akoestische Western gitaar te beginnen, dit heb ik ook gedaan en hierom ben ik nog altijd blij.

Ik zou dus, ondank dat je later elektrisch wilt gaan spelen, eerst een akoestische Western gitaar kopen als beginner. Met een akoestische Western gitaar leer je bij heel veel trainingen spelen en als beginner heb je echt training nodig. Of je nu naar een muziekschool gaan of een online gitaar wilt leren spelen.

Wanneer jij de juiste basis hebt gelegd en je wat meer wilt gaan verdiepen in de muzieksmaak die jij hebt dan kun je er voor kiezen om een elektrische gitaar te kopen en deze te gaan bespelen. Een elektrische gitaar is gewoon heel wat anders dan een akoestische. Zelfs wanneer je elektrisch gaat spelen dan raad ik je aan om hier ook een training voor te volgen.

Een Western gitaar kopen als beginner is niet duur

Als beginner hoeft het kopen van een akoestische Western gitaar absoluut niet duur te zijn. Er zijn veel kwalitatief prima gitaren te verkrijgen als beginner. En deze kosten absoluut geen honderden euro’s. Wel wil ik je dus aanraden, als je de ambitie hebt echt veel gitaar te gaan spelen en veel te leren, dat je geen gitaar van een paar tientjes koopt. Gitaren van 30 á 40 euro zijn gewoon niet de kwaliteit die je wilt en klinken ook lang niet zo mooi. Binnen de klasse tussen de 80 en 150 euro vind je namelijk prima akoestische Western gitaren voor beginners.

Omdat je als beginner moet kiezen voor een no-nonsense gitaar zonder allerlei poespas kunnen fabrikanten deze gitaren ook voor een leuke prijs op de markt zetten. Zo is het voor jou betaalbaar en kun je gaan aftasten of gitaar spelen echt wat voor jouw is. Mocht dit onverhoopt toch niet zo zijn? Ja dan heeft het je een paar euro gekost maar niet veel. En je hebt jezelf weer een beetje beter leren kennen.

Een akoestische Western gitaar kopen voor beginners.

Als je start met gitaar spelen moet je dat doen op een akoestische Western gitaar en zo’n gitaar hoeft helemaal niet duur te zijn!

Koop jouw eerste gitaar hier!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *