Gitaar verkopen, zo lukt het!

Er zijn verschillende manieren om een gitaar te verkopen, via deze kanalen lukt het zeker.

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Is gitaar spelen toch niet helemaal jouw ding? Ben je toe aan een nieuwe gitaar of wil je een ander type gitaar gaan gebruiken? Schuif jou oude gitaar niet in de hoek of gooi hem weg. Hij is geheid nog een paar euro waard en je kunt hem via verschillende kanalen verkopen. Een gitaar die visueel nog in goede staat is, afhankelijk van merk en kwaliteit, is altijd nog wel een paar euro waard.

In het digitale tijdperk waarin wij nu leven worden heel veel aan -en verkopen heel veel online gedaan. Gemak dient de mens en zo is het ook als jij jouw gitaar wilt gaan verkopen. Via verschillende kanalen is dit mogelijk. Je kunt natuurlijk ook kijken waar beurzen zijn en daar proberen jouw gitaar te verkopen maar online zal het waarschijnlijk een stuk sneller en makkelijker gaan.

Inhoudsopgave

GitaarNet.nl

GitaarNet.nl is 1 van de online mogelijkheden om jouw gitaar te verkopen. Het is uitgebreid netwerk waar mensen hun gitaar kunnen verkopen maar je kunt er ook prima op zoeken als je op zoek bent naar een gitaar. Hier kun jij de gitaar gratis verkopen en zitten er verder geen kosten aan het plaatsen van een advertentie.

GitaarNet heeft weliswaar wel een relatief laag bezoekersaantal vergeleken met andere website. Andere websites die ook tweedehands spullen aanbieden krijgen meer bezoekers. Maar de bezoekers die naar GitaarNet komen zijn wel heel gericht aan het zoeken. Vaak is de kans dan ook groter dat je de gitaar sneller via GitaarNet verkoopt dan via een andere website.

Marktplaats.nl

Marktplaats.nl kennen we allemaal en is al sinds jaar en dag dé plek om jouw tweedehands spullen te verkopen. Het is een overzichtelijke website waar alles netjes in rubrieken en subrubrieken is onderverdeelt. Zo is er ook een hele uitgebreide instrumenten rubriek aanwezig op de website.

Bij Marktplaats is het wel zo, wil jij een mooie advertentie plaatsen die ook veel gezien wordt dan kost dat vaak wel een paar euro. Het zijn geen schrikbarende bedragen dus het een keer proberen kan zeker geen kwaad. Ook wanneer jij een gitaar verkoopt die een behoorlijke waarde heeft dan wordt de advertentie ook duurder. Dure en waardevolle producten verkopen kost via Marktplaats nu eenmaal wat meer geld.

Facebook

Facebook, een wereldwijd sociaal netwerk waar naar verluid bijna 2.300.000.000 mensen op deze planeet aangesloten zijn. Door de jaren heen is dit netwerk enorm gegroeid en heeft hij ook zijn eigen “Marketplace” onderdeel gekregen. Het is een Marktplaats binnen Facebook waar mensen van alles en nog wat aanbieden. De ervaring leert wel dat je via Facebook veel vaker mensen hebt die reageren of bieden en daarna niets meer van zich laten horen. Een standaard advertentie plaatsen is wel gratis daarentegen.

Besloten groepen

Daarnaast heeft Facebook tegenwoordig ook steeds meer besloten koop -en verkooppagina’s. Zo zijn er ook pagina’s waar men alleen muziekinstrumenten en toebehoren verkoopt. Wanneer je hier een advertentie plaatst dan heb je minder mensen die jouw advertentie bekijken maar je hebt wel mensen die veel gerichter aan het zoeken zijn en sneller zullen kopen.

Wel krijg je ook binnen deze besloten groepen, weliswaar in mindere mate, met spotbiedingen en andere reacties te maken waar je niets aan hebt. Ik spreek uit ervaring. Dit zijn dingen waar je langsheen moet kijken en negeren moet. Uiteindelijk komt er vanzelf iemand die oprecht geïnteresseerd is in jouw instrument en hem ook daadwerkelijk kopen gaat.

gitaar verkopen

Verkoop jouw gitaar in winkel

Met een simpele gitaar hoef je vaak niet aan te komen bij een gitaarwinkel om deze te verkopen. Wanneer een winkel besluit om een gitaar te kopen dan willen ze er uiteindelijk zelf ook nog wat aan verdienen. Ze zullen een marge moeten kunnen halen wanneer ze deze gitaar weer gaan verkopen.

Maar ben je in bezit van een vrij kostbare gitaar die je om welke reden dan ook verkopen wilt? Een mooie, kostbare gitaar van Fender of Gibson? Dan is de kans groot dat de gitaarwinkel deze gitaar wel wilt kopen. Dit soort gitaren zijn gewild en de eigenaar van de gitaarwinkel zal weten dat hij aan dit instrument nog een leuke marge kan verdienen.

Inruilen is ook een optie

Daarnaast is er vaak bij de grotere muziek -en gitaarwinkels de mogelijkheid om jouw “oude” gitaar in te ruilen. De eigenaar van de winkel bepaald wat hij ervoor wilt geven en dit bedrag trekt hij dan af van het aankoopbedrag van de nieuwe gitaar. Zo krijgt jouw “oude” gitaar weer een nieuw leven en kun jij een nieuwe gitaar kopen voor de kleinere prijs.

Let op waar je de gitaar aanbiedt

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je goed oplet waar je de gitaar aanbiedt maar ook aan wie je hem aanbiedt. Het online verkopen van jouw gitaar is natuurlijk makkelijk en eenvoudig maar het kan ook ten koste gaan van jouw privacy. Wanneer je hem bijvoorbeeld via Facebook verkoopt kunnen mensen jouw profiel zien en wanneer je een overeenkomst hebt dan willen ze het instrument vaak bij jou thuis ophalen.

Wel is het zo als je gewoon je nuchtere (boeren) verstand gebruikt dat het bijna altijd wel goedkomt. Heb je een slecht gevoel bij een potentiële koper of vertrouw iets anders niet? Laat het dan gaan en doe er niets meer mee. Uiteindelijk komt er vanzelf een serieuze en betrouwbare koper. Offline of online, die gitaar die raak je absoluut kwijt als je het op de juiste manier aanpakt.

Dan moet die nieuwe gitaar er komen

Wanneer het je gelukt is om jouw oude gitaar te verkopen dan moet er natuurlijk nog een nieuwe komen. Afhankelijk van wat je budget en wensen zijn kun je bepalen welke gitaar je wilt hebben. Akoestisch, elektrisch, semi-akoestisch, het is net wat je zelf wilt. Mocht je er voor willen kiezen om een tweedehands gitaar te gaan kopen dan kan natuurlijk ook. Dan is wel belangrijk dat je een aantal dingen hierover goed weet.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Snel en goedkoop gitaar leren spelen?

Met de videocursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Begin direct met €70 korting!
Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!

Één reactie op “Gitaar verkopen, zo lukt het!

 1. Ik wil mijn prachtige gitaar te koop stellen. Ik ben de eerste eigenaar en de enige bespeler.
  Zie hier de gegevens :
  GIBSON Les Paul.Custom.Made in USA Nr. 00121383 .
  Er is een levenslange garantie op deze gitaar.
  Het bewijs is in mijn bezit.
  De garantie kaart voor het ganse leven van het instrument is bijgevoegd.
  De originele koffer is inbegrepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *