Fender CD 60s All Mahogany Review

Veel en veel meer dan een beginnersgitaar! Het is er 1 die jaren mee kan

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wie gitaren zegt, die zegt Fender. Het is ook 1 van mijn favorieten gitaarmerken en tevens is Fender als sinds jaar en dag een icoon in de gitaar wereld. Niet alleen akoestische gitaren maar alles, elektro-akoestisch, elektrische gitaren, bas gitaren, versterkers enzovoorts. Alles wordt door dit iconische merk gemaakt. Zo heeft Fender ook betaalbare, prachtige akoestische gitaren gemaakt. De Fender CD 60s All Mahogany uit deze review is er eentje daarvan.

Inhoudsopgave

Meer dan een beginnersgitaar

Dat is de Fender CD 60’s All Mahogany uit deze review absoluut. Voor de beginnende gitarist met een redelijk budget is deze gitaar een prachtige oplossing. En een groot voordeel van deze gitaar is, wanneer jouw niveau hoger is dan dat van een beginner dan is deze gitaar nog steeds een geweldig instrument, waarmee je jaren vooruit kunt.

Als een beginnende gitarist wil je natuurlijk niet meteen kapitaal uitgeven aan een gitaar. Akoestische gitaren zijn er vele prijsklassen te krijgen. Van €60 tot aan €2000 en nog meer, het is allemaal mogelijk. De Fender CD 60’s All Mahogany is een gitaar die voor een hele schappelijke prijs te krijgen is en voor iedere beginner binnen bereik ligt.

Greater looks & Fender sound

Daarnaast doet Fender met deze gitaar wat Fender goed kan. Een prachtige gitaar maken. De donkere kleur van het gelakte mahoniehout en de zwarte slagplaat maak deze gitaar tot een prachtig geheel. De combinatie van donkere materialen en kleuren geven deze gitaar een heel compleet geheel.

Fender staat ook al sinds jaar en dag bekend om het unieke geluid dat haar gitaren produceert. Zowel de elektrische als de akoestische gitaren van Fender produceren een uniek en prachtig geluid. De “All Mahogany” term van deze gitaar geeft het al aan, de gehele gitaar is gemaakt van mahoniehout en dit geeft de gitaar een prachtige en warme sound. Gitaren gemaakt van andere houtsoort kunnen niet op tegen het prachtige geluid van deze Fender gitaar.

Samenstelling Fender CD 60s All Mahogany

De samenstelling van de Fender CD 60’s All Mahogany maakt deze gitaar uniek. Bij Fender heeft men heel veel tijd en moeite besteed aan het maken van een goede akoestische gitaar die niet te duur is, maar ook voor gevorderde gitaristen gebruikt kan worden. Uit al dat harde werken is deze CD 60s All Mahogany gitaar ontstaan.

Mahonie bovenblad

All Mahogany zegt het al. Mahonie is de bijna enigste houtsoort die toegepast wordt bij deze gitaar. Zo is dus ook het bovenblad gemaakt van deze houtsoort. Het mahoniehout geeft het bovenblad een prachtige, donkere kleur. Daarnaast zijn bij deze houtsoort ook de nerven van de boom nog heel goed zichtbaar. Dit geeft de gitaar een prachtig uiterlijk.

Tevens is de rest van de klankkast ook gemaakt van mahoniehout. Het materiaal van de klankkast bepaald voor een groot deel hoe de gitaar zal klinken. Door al het mahoniehout dat gebruikt is krijgt deze gitaar zijn prachtige en warme sound. Slechts de toets en de brug zijn gemaakt van een andere houtsoort, namelijk van walnoot hout.

Easy-to-Play Neck

Dan is deze gitaar ook voorzien van een zogeheten “Easy-to-Play Neck”. Ook een factor die Fender toegevoegd heeft aan deze gitaar dat hem uniek maakt. De randen van de hals zijn afgerond waardoor deze makkelijker en comfortabeler te bespelen is. De hals ligt heel erg fijn in jouw hand en dit is voor zowel de beginner als de gevorderde erg fijn.

Dreadnought

Daarnaast heeft deze Westerngitaar de “Dreadnought” bouwvorm. Een Dreadnought gitaar is een Westerngitaar de een wat grotere klankkast heeft dan een normale Westerngitaar. Dit geeft de gitaar een luider en voller geluid. Tevens heb je ook echt een instrument aan jou schouders hangen aangezien de Dreadnought aanzienlijk groter is.

Andere specs

Body

 • Full Mahogany
 • Dreadnought
 • Glossy Finish
 • Pearloid Rozette

Neck

 • Mahoniehout
 • 643 mm lang
 • Toets van walnoot hout
 • 20 frets

Hardware

 • Brug van walnoot hout
 • Verchroomde schroeven
 • Zwarte/witte brugpennen
 • Verchroomde tuners

YouTube promo CD 60s All Mahogany

Het artikel gaat verder onder de video

Conclusie GitaarVermaak.nl

De Fender CD 60s All Mahogany uit deze review is een gitaar die niet alleen voor beginners een goede gitaar is, ook wanneer jouw niveau beter is dan dat kan deze gitaar nog jaren mee. De gitaar is heel goed te bespelen door het ergonomisch ontwerp dat Fender deze gitaar gegeven heeft.

Prachtig uiterlijk

Zelf vind ik deze gitaar niet alleen goed en mooi klinken maar Fender heeft ook weer heel goed haar best gedaan om ook deze gitaar niet mooi maar prachtig te krijgen. De prachtige, gelakte bovenplaat met de duidelijke houtnerven maken dit geheel tot een uniek ontwerp.

Prijs/kwaliteit verhouding

Bij de Fender CD 60s All Mahogany uit deze review is de prijs/kwaliteit verhouding het volgende dat klopt. Je kunt als beginner kiezen voor een goedkope gitaar van pak en beet €60. Bij zo’n gitaar weet je zeker dat deze gitaar niet meer goed genoeg zal zijn wanneer jouw niveau beter wordt en zul je alsnog naar een wat professionelere gitaar willen gaan.

De Fender CD 60s All Mahogany is wel wat duurder maar is daarentegen wel een gitaar die gewoon bij meerdere speelniveaus te gebruiken. De investering die je moet doen is weliswaar iets meer dan €200 maar dan heb je niet alleen een echt kwaliteitsproduct, je hebt ook nog eens een prachtige gitaar.

Betaal de juiste prijs

Dan is het uiteindelijk belangrijk dat je de juiste prijs betaald voor de Fender CD 60s All Mahogany uit deze Review. Voor een beginnersgitaar is hij wat aan de dure kant maar je hebt voor €199 wel een echt kwaliteitsproduct en bovenal, een prachtige gitaar qua kleur en afwerking.

Dus ben je net als mij ook groot fan van Fender en zoek je een akoestische gitaar van dit merk die niet al te duur is? Kies van dan voor de Fender CD 60s All Mahogany en haal een prachtige gitaar is huis waar menigeen jaloers op zal zijn. Klik op de link hieronder en vind de CD 60s All Mahogany in de webshop.

De CD 60s All Mahogany

Een tijdloze, prachtige gitaar die geschikt is voor vele verschillende speelniveau’s.

Vind deze gitaar hier!
Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *