Fender Champion Amp Review: Voor een dikke sound

In deze review vertellen wij jou wat deze versterker in hun mars hebben.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Fender, als je deze naam op onze zoekpagina intypt dan zullen er talloze zoekresultaten verschijnen. Fender is namelijk in iconisch merk binnen de gitaarwereld en ook wij van GitaarVermaak.nl zijn groot fan van alle producten die door dit van oorsprong Amerikaanse merk gemaakt worden. Ook voor de elektrische gitaar heeft Fender tal van versterkers gemaakt, vandaag de Fender Champion Amp Review.

Inhoudsopgave

Verschillende soorten Champion Amp uit deze Review

Fender heeft met de Champion Amp een serie op de markt die een degelijke versterker met een stevig geluid voor iedereen bereikbaar maakt. Deze serie is namelijk voor het product dat je krijgt helemaal niet duur. De versterkers zijn allemaal solid-state versterkers, oftewel transistor/mosfet gestuurde versterkers.

Deze geven niet het warme geluid van een buizenversterker. Een grote keerzijde van dit verhaal is ook weer dat een transistorversterker aanzienlijk goedkoper is en ook zeker een hele dikke sound kan produceren als je de juiste hebt.

fender champion amp review

Van klein naar groot

De Fender Champion Amp serie uit deze review is in verschillende soorten en maten gemaakt. Van een kleine versterker met een vermogen van ongeveer 20 Watt tot een wat groter apparaat dat maar liefst 100 Watt kan leveren.

100 Watt zal misschien voor sommigen wat weinig klinken maar dat is het zeker niet. Voor stevige oefen -en/of jamsessie is dit een hele degelijke versterker die ook bij een hoog volume goed zal blijven klinken.

Welke vermogens zijn er beschikbaar?

Binnen de Champion Amp serie van Fender uit deze review hebben ze er voor gezorgd dat er voor ieder wat wils is. Er is een mogelijkheid voor iemand die een stevige oefensessie in een oefenruimte wilt houden maar ook voor iemand die rustig op de slaapkamer, thuis lekker wat wilt oefenen.

Fender Champion Amp 20

De allerkleinste Fender Champion Amp serie uit deze review is de Fender Champion Amp 20. Deze versterker is perfect voor de slaapkamer gitarist of voor kleinschalige oefensessies waarbij je niet zoveel volume nodig hebt.

Ook is deze versterker erg leuk toe te passen bij een klein kampvuur met bijvoorbeeld een aantal vrienden of familieleden. Je zit gezellig bij elkaar met een hapje en een drankje en alles wordt voorzien van een leuke muzikale omlijsting.

Deze gitaarversterker combo heeft 8″ speakers die gezamenlijk 20 Watt leveren. Hierdoor is de versterker lekker compact en weegt hij niet veel meer dat een zak aardappelen uit de supermarkt. Namelijk maar 5,4 kilogram. Met zijn geïntegreerde, stevige handvat is hij heel makkelijk op te beuren en mee te nemen.

Fender Champion Amp 40

De Fender Champion Amp 40 is het middelste broertje uit de serie van de Fender Champion Amp versterkers. Deze versterker is voorzien van 12″ speakers die een gezamenlijk vermogen leveren van 40 Watt. Deze speakers zijn dus al aanzienlijk groter dan zijn kleine 20 Watt broertje.

Daarom heeft deze Campion Amp 40 ook een iets grote inzetgebied dan zijn kleine broertje. De 40 Watt uitvoering is ook prima te gebruiken in de slaapkamer maar ook tijdens wat grotere oefensessies of op een kleinschalig podium. Optreden voor een twintigtal personen zal prima gaan met deze versterker.

Wat de krachtige eigenschap van deze versterker is dat is dat hij voorzien is van 2 kanalen: “Blackface Clean” en “Amp Voice”. Bij de eerstgenoemde geniet van het klassieke Fender geluid en bij de tweede kun je de versterker allerlei verschillende soorten sounds laten maken zoals jij dat wilt.

Fender Champion Amp 100

De Fender Champion Amp 100 uit deze review is de grootste die in deze serie uitgebracht is. Aan de cijfers kun je natuurlijk al wel raden dat deze versterker combo een output vermogen heeft van 100 Watt. 5 keer zoveel als zijn kleinste de Amp 20.

De Fender Champion Amp 100 is ook uitgerust 2 stuks 12″ speakers net als het kleine broertje de Amp 40. Door het gebruiken van andere transistors en een zwaardere voeding is de Amp 100 in staat om veel meer volume te maken.

Daarom is Amp 100 ook in staat om goed bij te blijven bij een stevige en luide oefensessie in bijvoorbeeld een oefenruimte voor een complete band. Ook wanneer je op wilt treden om de wat kleinere podia dan staat deze versterker absoluut zijn mannetje en laat hij jou niet in de steek.

Daarnaast wordt er bij de Champion Amp 100 ook nog standaard een klein voetpedaal meegeleverd. Dit krijg je bij de 2 kleine broertjes niet. Met dit voetpedaal kun je snel schakelen tussen de kanalen en kun je ook effecten instellen. Zo heb je met 1 druk op de knop meteen een leuk effect in jouw geluid zitten.

Elke Champion Amp heeft heel veel mogelijkheden

Naast de vermogens en andere mogelijkheden die wij hierboven beschrijven over de Fender Champion Amp uit deze review heeft elke versterker, van groot tot klein ook nog vele andere mogelijkheden meegekregen. Zo kun jij nog veel meer dan alleen geluid maken met de versterker.

Ingebouwde effecten

Zo hebben alle Campion Amp versterkers een heel aantal effecten die al in de versterker ingebouwd zijn. Daardoor hoeft je hiervoor geen effectenpedaal aan te schaffen. Op deze manier kun je leuk met verschillende soorten effecten experimenteren.

Of je nu een cleane en rustige sound wilt of je wilt het “overdrive” geluid van een metalgitaar horen. Door met de potmeters die op de versterker zitten de instellingen wat te veranderen heb je zo de sound te pakken die jij wilt hebben.

AUX input

Dit vind ik zelf persoonlijk een van de grote pluspunten die alle Champion Amp versterkers van Fender hebben. Ze zijn van groot tot klein voorzien van een AUX input kanaal. Hier door kun je heel eenvoudig een mediaspeler aansluiten via de 3,5 mm mini jackplug op de versterker.

Hierdoor kun je heel eenvoudig meespelen met de muziek waar jij voor aan het oefenen bent. Het geluid van de mediaspeler en het geluid van jouw gitaar worden perfect samen verwoord door de versterkers. Ook leuk als je bijvoorbeeld in je eentje meer wilt laten horen dan alleen jouw gitaarmuziek.

Koptelefoon aansluiting

Net als vele andere soorten versterkers zijn ook deze versterkers voorzien van een 6,3 mm jackplug die dient als koptelefoon aansluiting. Dit is handig voor de momenten wanneer jij wilt oefenen maar niet de mensen om je heen wilt lastig vallen met jouw herrie die uit de versterker komt.

Tegenwoordig heb je ook al hele mooie draadloze koptelefoons. Je sluit een soort deck aan om de versterker en als de accu van de koptelefoon goed opgeladen is kun je hem uren gebruiken zonder dat hij uit zal gaan.

Classic Fender sound met vele andere mogelijkheden

Wanneer je dus zou kiezen om een van de Fender Champion Amp uit deze review te kopen dan haal je niet alleen een klassiek Fender geluid in huis, je bent ook nog eens in staat om met de vele ingebouwde effecten je eigen unieke sound te maken. Ongeacht wat jouw muzieksmaak is, je kunt de juiste sound absoluut vinden.

Fender Champion Amp
Fender Champion Amp

Beoordeling door Timo van Dijk,

30 jul 2020
4

Met 1 van deze Fender Champion Amp versterkers uit deze review haal je echt een goede versterker in huis. Afhankelijk van waar jij speelt en oefent kun je zelf wel bepalen of je 20, 40 of 100 Watt nodig hebt. Je kunt genieten van de Classic Fender Sound maar een oversturend metalgeluid kun je ook maken. Kortom, een machine met veel opties, echt een goed geluid, een leuk, standaard uiterlijk en ook nog eens makkelijk op te tillen en te vervoeren.

fender champion amp review

Fender Champion Amp Series

Als je voor een betaalbare gitaarversterker wilt gaan met enorm veel mogelijkheden en een dik geluid dan is dit dé keuze.

Klik hier en vind jouw Champion Amp!
Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *