Gitaar Danny Vera, welke gebruikt hij?

In dit blogbericht vertellen we jouw aan welk merk hij trouw zweert.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

[Laatst geüpdatet op 31-03-2021 – 16:04 uur]

Danny Vera is misschien wel de meeste populaire gitarist dit ons land op dit moment heeft. Met zijn typische uiterlijk, zijn unieke stem en de prachtige country-achtige muziek die hij maakt heeft hij al veel muzikale harten veroverd. Ook verschijnt Danny Vera vaak met een bijzonder ogende gitaar op het podium maar welke gitaar gebruikt Danny Vera?

Inhoudsopgave

Achtergrond Danny Vera

Wie is Dany Vera? Hij werd geboren op 31 mei 1977 in de Zeeuwse plaats Middelburg. Muziek zit Danny als vanaf kinds af aan in het bloed. Gitaar spelen doet hij al vanaf jonge leeftijd en hij is hele dagen bezig met muziek schrijven en spelen.

In 1999 begint hij op 22-jarige leeftijd zijn eerste band. Tevens is Vera 1 van de personen die onder de eerste lichting valt van de afgestuurde personen van de Rockacademie in Tilburg. De muziek die Vera op dat moment maakt en blijft maken tot op de dag van vandaag valt onder het genre “Americana”.

Het genre Americana is eigenlijk een soort van samensmelting van verschillende andere genres. De grootste invloeden voor deze muziek komen uit de country, folk en bluesmuziek. Het wordt Americana genoemd omdat de grootste artiest uit dit genre allemaal uit de Verenigde Staten komen.

We zien hem regelmatig op televisie of zoeken beelden van hem maar met welke gitaar speelt Danny Vera nu eigenlijk?

Danny Vera en de Gretsch gitaar

Als we het hebben over Danny Vera en zijn gitaar dan hij is onlosmakelijk verbonden aan het merk Gretsch. Al zijn hele leven speelt Dany Vera zijn muziek op een Gretsch gitaar. Het model van deze gitaren past perfect bij de uitstraling van Vera en de muziek die hij speelt.

Het merk Gretisch is bekend om het maken van zijn prachtige en robuuste semi-akoestische gitaren, ofwel, hollow-body gitaren. Deze gitaren hebben een waanzinnig uiterlijk en zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Toen Danny Vera 17 jaar oud was kocht hij samen met zijn moeder zijn allereerste Gretsch gitaar. Hij was met zijn moeder in de Verenigde Staten en wist zeker dat deze gitaar zijn eerste gitaar moest gaan worden.

Tientallen Gretsch gitaren in huize Vera

Door de jaren heeft Danny Vera heel wat Gretsch gitaren verzameld die hij 1 voor 1, allemaal nog regelmatig bespeeld. Tientallen Gretsch gitaren hangen bij hem thuis aan de muur. Zijn collectie wordt zo nu dan nog steeds uitgebreid met een nieuw Gretsch gitaar.

Waarom Dany Verra alleen maar een Gretsch gitaar wilt? Hij heeft nooit wat anders bespeeld en zweert bij dit merk. Die gitaren bevallen hem zo goed dat hij geen reden ziet om van merk te veranderen.

Dany Vera en de semi-akoestische gitaar

We zien Danny Vera eigenlijk altijd op het podium met een semi-akoestische gitaar. Voor sommigen misschien ook wel bekend als de hollow-body gitaar. De semi-akoestische gitaar is absoluut niet te verwarren met de elektroakoestische gitaar.

Het heldere geluid met diepe bastonen dat deze gitaren produceren passen daarom ook goed bij de muziek die Dany Vera maakt. De Americana muziek maakt vaak gebruikt van dit soort gitaren vanwege dus het heldere geluid.

De Gretsch gitaar van Danny Vera zijn aardig betaalbaar

Je zult het misschien niet meteen verwachten van een artiest zoals Danny Vera. Door de jaren hen is hij heel erg bekend geworden maar toch geeft ook Danny Vera niet veel meer uit aan een gitaar dan €1.500. Dit is natuurlijk wel veel geld maar hij zou het veel gekker kunnen maken.

Doordat hij dit op deze manier doet kan gemakkelijk eens in de zoveel tijd een keer een andere gitaar kopen. Al is het wel zo, van de 10 andere gitaren die hij probeert er vaak maar 1 lekker speelt. En hij moet helemaal overtuigd zijn van die gitaar, anders gaat hij gewoon niet in huis komen.

gitaar danny vera

Inspiratie Danny Vera

Een man als Danny Vera haalt veel inspiratie weg bij anderen. Maar dan wel bij artiesten die normaal gebleven. Niet bij artiesten die 1 keer herkend worden in de supermarkt en niet meer weten waar ze het moeten zoeken.

Zo’n man is Vera namelijk ook, lekker normaal, lekker jezelf blijven. Wordt hij herkend bij de buurtsuper? Prima. Wordt hij niet herkend? Ook prima.

Een wereldwijd voorbeeld van zoiets is volgens Vera toch “The Boss”, ofwel, Bruce Springsteen. Een man van 71 die al decennia lang muziek maakt en tot de wereldtop behoort. Maar toch staat Bruce bekend om het feit dat hij zo normaal gebleven is.

Ook de muziek die Springsteen maakt en gemaakt heeft is een inspiratiebron voor Danny Vera en zijn gitaar. Veel platen die Springsteen uitgebracht heeft zijn voor Vera weer een inspiratie geweest om zijn nummers te schrijven en alles zijn unieke draai te geven.

Rollercoaster

Rollercoaster is het meeste bekende nummer dat Danny Vera tot nu toe gemaakt heeft. Het betekende ook de definitieve doorbraak bij het grote publiek. Het nummer schoot de Top40 binnen en haalde zelfs in het eerste jaar de 4e plek in de Top2000 van Radio 2. Nog nooit eerder was het een plaat gelukt om in het eerste jaar zo hoog genoteerd te worden in de Top2000.

Het nummer is mateloos populair geworden en is nog regelmatig op de landelijke radiostation te horen. Ook is het nummer al vele tientallen miljoenen keren gestreamd via Spotify. Ook door onze Duitse oosterburen wordt het nummer vaak geluisterd.

Wil jij ook een gitaar als Danny Vera?

Zoals we al eerder schreven is zijn de gitaren die Danny Vera in zijn bezit heeft niet heel schrikbarend duur als je het vergelijkt met de gitaren die sommige andere artiesten gebruiken. Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je zelf geen €1.500 uit wilt gaan geven aan een gitaar als die van Danny Vera.

Het merk Gretsch waar Vera zijn leven lang al trouw aan zweert maakt namelijk ook hele mooie, goede en betaalbare hollow-body gitaren zoals we die vaak bij Vera zien. Dit is een hele leuke kans om zo’n soort gitaar in jouw bezit te krijgen en om hetzelfde geluid te maken.

Hollow-body gitaren tot €600

Naast gitaren van €1.500 euro of meer maakt Gretsch ook goedkopere modellen, gelukkig. Hierdoor komen deze modellen gitaren toch binnen handbereik van eigenlijk iedereen. Ja het kost nog best wat maar goed. Dan heb je ook een gitaar als dat Danny Vera heeft, je hebt een mooie gitaar maar vooral een kwalitatief goede hollow-body gitaar. Hiermee kun jij ook de Americana stijl muziek van Danny Vera gaan spelen.

gitaar danny vera

Gretsch Semi-Akoestische gitaren

Veel gebruikt door Danny Vera maar ik voor jouw binnen handbereik!

Vind hier jouw Gretsch hollow-body gitaar!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Één reactie op “Gitaar Danny Vera, welke gebruikt hij?

  1. ik ben al een tijd op zoek naar een gretsch ben erg fan van roy orbison,elvis, en daany heeft een paar mooie gitaren hopelijk kan iemand mij helpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.