Fender

Fender is al sinds jaar en dag een begrip in de gitaar wereld. Van akoestische gitaren tot aan versterkers, alles wordt gemaakt door dit iconische merk. Het merk bestaat al decennia lang heeft zich daarom ook muurvast gevestigd als grote speler op de gitaar markt.

Fender werd in 1946 opgericht door Leo Fender. Door de jaren heen maakte dit bedrijf een enorme groei mee door de producten die zij leverde. Fender werd alom bekent op het moment dat zij kwam met de Stratocaster elektrische gitaar.

Akoestische gitaren

Fender maakt meer dan de Stratocaster. Ook heeft Fender een enorm scala aan akoestische gitaren. In bijna alle bouwvormen en prijsklassen is wel een Fender gitaar te vinden. Van akoestische beginnersgitaren van iets meer dan €100 tot akoestische gitaren van vele duizenden euro’s.

Dit is ook één van de krachten van Fender. Voor ieders budget is een Fender gitaar binnen handbereik. Je hoeft geen enorm kapitaal te investeren voor een Fender gitaar. Bijvoorbeeld de CD 60s All Mahogany is een gitaar die voor iedereen binnen handbereik is. Dit is meer dan een beginnersgitaar en is eentje die jaren mee kan. In deze prijsklasse heeft Fender heel veel gitaren uitgebracht.

Elektrische gitaren

Als het merk Fender ergens gigantisch groot mee geworden is dan zijn het wel elektrische gitaren. Fender maakt werkelijk prachtige exemplaren die uiteraard ook een paar euro kosten. Het bekendste model dat Fender gemaakt heeft is dus de Stratocaster. Toen Leo Fender dit model samen met zijn compagnons op de markt bracht werd dit een gigantisch succes. In de jaren 50 werd dit model op de markt gebracht maar tot op de dag van vandaag zie je op heel veel grote podiums nog de Stratocaster.

Stratocaster replica’s

Nu is Fender niet het enigste merk dat de Stratocaster op de markt heeft. Wel is het zo dat Fender wel een patent heeft op dit model. Er zijn verschillende merken die met toestemming van Fender zelf replica’s van de Stratocaster op de markt gebracht hebben. Onder andere Harley-Benton heeft replica’s van de Stratocaster op de markt. Deze zijn een stuk goedkoper dan die van Fender maar goed, je hebt dan ook een replica en geen echte Fender.

Versterkers

Naast dat Fender prachtige en goede gitaar maakt zorgen ze ook voor randapparatuur. Versterkers voor elektrische en elektro-akoestische gitaren worden ook gemaakt door dit iconische merk. Ook voor de versterkers van Fender geldt dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Ook bij deze apparaten is Fender in bijna elke prijsklasse te vinden en ligt een Fender versterker ook binnen ieders handbereik.

Een leuk weetje nog, de oprichter van Fender, Leo Fender kon zelf geen gitaar spelen en heeft dit ook nooit geleerd. Hij wist alles van gitaren maar het instrument echt bespelen, dat kon hij niet!

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.