“Beginners Gitaarboek” Review

Het E-book geschreven door E. Kluitenberg. Is het echt een nuttig E-book voor een kleine prijs?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Dit e-book “Beginners Gitaarboek” is geschreven door E. Kluitenberg en is uitgebracht door Klenco. Doordat dit boek alleen in e-book versie uitgebracht is zijn de kosten om dit boek aan te schaffen niet heel erg hoog. Voor minder dan €10,- heb je dit digitale boek in je bezit maar wat is dit “Beginners Gitaarboek” en heb jij er als beginner ook echt wat aan? Wij laten het je weten in deze review.

Inhoudsopgave

Kan ik gitaar leren spelen met alleen een e-book?

Wij hebben deze Beginners Gitaarboek review geschreven om jou te laten weten of dit e-book het aanschaffen waard is. Ondank dat de aanschafwaarde vrij laag is, zou het jammer zijn dat jij iets koopt waar je achteraf niets aan hebt.

De eerste stelling is of je gitaar kunt leren spelen met alleen een e-book. In dit boek wordt beschreven dat je met alleen dit boek kunt leren gitaar spelen. Als ik zou zeggen dat dat zo is dan druist dat tegen alles in wat ik op deze site geschreven heb.

Wanneer je nog 0 kennis hebt van het gitaar spelen geloof ik niet dat je met een e-book van nog geen €10,- alles kunt leren. Wanneer je wilt leren gitaar spelen dan heb je de juiste begeleiding nodig en iemand die jou de juiste kant op stuurt. Een boek is statisch, geschreven, je kunt er geen vragen aan stellen in tegenstelling tot een gitaarleraar. Via een muziekschool of via een interactieve online gitaarles.

Wat vind ik dan wel in dit e-book?

Dit is de volgende vraag die je je af zult vragen. Wij hebben deze Beginners Gitaarboek review natuurlijk niet geschreven om alleen te schrijven wat je er niet mee kunt. Want buiten het feit dat je niet kunt leren gitaar spelen met alleen een e-book staat er echt veel nuttige informatie in. Geschreven in simpele tekst en toegelicht met afbeeldingen die veel dingen in 1 keer duidelijk maken.

Allereerst heeft een e-book een aantal grote voordelen ten opzichte van een gewoon, normaal boek. In een e-book zitten namelijk een aantal handige, digitale mogelijkheden. Dit inhoudsopgave van dit e-book is “klikbaar”. Alle hoofdstukken in de inhoudsopgave zijn hyperlinks. Dus wanneer je er op klink springt het e-book automatisch naar de juiste pagina.

Dit is een deel van de inhoudsopgave

Boordevol beginners informatie

In deze Beginners Gitaarboek review hebben we het boek goed bekeken en gelezen en hebben we gezien dat er veel, maar vooral nuttige informatie in het boek staat voor beginners. Als je net begint met gitaarspelen dan kom je in een jungle van informatie terecht. Dit kan voor sommige mensen best lastig zijn. Daarom is in dit e-book een hoop nuttige informatie voor de beginner verwerkt.

In dit boek heeft men het namelijk niet alleen over het gitaar spelen maar ook over de gitaar zelf. In het boek probeert men je te helpen om een keuze te kunnen maken met welke gitaar je moet beginnen. Simpele en begrijpelijke informatie wordt gegeven wat jouw keuze alleen maar makkelijker maakt. Uiteraard hebben wij ook in onze Akoestische Gitaar voor Beginners Review ook een aantal, goede beginners gitaren verzameld.

Akkoorden en technieken

Dan staat het e-book Beginners Gitaarboek dat we hebben bekeken voor deze review ook boordevol met akkoorden en verschillende technieken. In dit naslagwerk staan meer dan 100 akkoorden duidelijk beschreven.

Dus wanneer jij als beginner even niet meer weet hoe dat ene akkoord gespeeld moet worden. Dan kun je snel dit naslagwerk er bij pakken op jouw smartphone. Je klikt in de inhoudsopgave op het juiste hoofdstuk en je hebt het akkoord dat je wilt hebben in no-time op het scherm staan en kun jij snel weer door.

In dit e-book worden ook verschillende technieken in simpele taal uitgelegd. Zonder hele moeilijke theorie waar jij helemaal niet op zit te wachten. Het spelen van bijvoorbeeld gitaarsolo’s wordt in dit boek heel mooi en simpel uitgelegd. Wanneer jij al wat gitaar kunt spelen en een goede basis hebt dan is dit naslagwerk er bij echt super handig.

Eindoordeel van GitaarVermaak

Na het bekijken van het Beginners Gitaarboek en het maken van deze review hebben wij van GitaarVermaak.nl natuurlijk zelf ook een eindoordeel over dit betaalbare e-book.

Ik ben van mening dat je absoluut niet kunt leren gitaar spelen door een e-book van nog geen €10,- te kopen. Als je dit boek gaat lezen, de technieken toe gaat passen die er beschreven worden, je zelf alles probeert weet ik zeker dat er een moment komt dat je vastloopt. Je mist op den duur gewoon de juiste begeleiding van een coach/leraar.

Prachtig naslagwerk

Wel ben ik van mening dat dit boek een prachtig naslagwerk is om altijd bij je te hebben. Wanneer je en tablet of smartphone bij de hand hebt is het echt super handig om dit e-book te hebben. Als beginnend gitarist kun je niet meteen alles onthouden, kun je niet meteen alles goed doen. Juist dan is het handig om terug te kunnen vallen op een stukje naslagwerk.

Beginners Gitaarboek van E. Kluitenberg
Beginners Gitaarboek van E. Kluitenberg

Beoordeling door Timo van Dijk,

16 dec 2019
4

Voor slechts €9,47 ga je zeker niet leren gitaar spelen maar ben jij een beginner? Twijfel dan niet vanwege die paar euro en koop dit boek. Hij is meteen beschikbaar als PDF en je hebt hem altijd bij je. Het is een prachtig naslagwerk waar een beginner veel nuttige maar vooral begrijpelijke informatie uit kan halen. Wanneer je even snel iets op wilt zoeken dan is dit e-book dé oplossing.

Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *