Gitaarles van Koen Review: De compleetste online cursus?

Of is het toch maar de vraag of je waar voor je geld krijgt!

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

[Laatst geüpdatet op 30-01-2021 – 13:51 uur]

Je wilt graag leren gitaar spelen. Je droomt er al jaren van om je favoriete nummers te spelen maar je hebt nog niet een stap genomen om een cursus te gaan volgen. Ook heb je een druk leven en past elke week naar de muziekschool gaan ook niet in je leven. Dan is een online gitaarles voor beginners wel wat voor jou. Maar welke moet je kiezen? Er zijn er meerdere te vinden op internet. Onder andere de Gitaarles van Koen. Omdat je deze review leest ben je geïnteresseerd in deze cursus maar hoe goed is deze online gitaarles voor beginners en is hij jouw geld waard? Lees hierover alles in onze Gitaarles van Koen Review.

Als je wellicht geïnteresseerd bent in de online gitaarles voor beginners van de Gitaarles van Koen ben je wel benieuwd wat hierover de meningen zijn. Dan ben je hier bij GitaarVermaak op het juiste adres want wij hebben deze online gitaarles beoordeeld en er een review over geschreven. Om jou te helpen om een keuze te kunnen maken geven wij jou een eerlijke beoordeling hierover.

Gitaarles van Koen

Wie is Koen Snoek?

Wanneer je interesse hebt in deze online gitaarles dan is het wel fijn om te weten wie hij is. Koen komt van oorsprong uit Volendam en mocht je straks zijn video’s gaan bekijken dan zul je dat ook zeker horen. Van kinds af aan was Koen al heel geïnteresseerd in het gitaar spelen. Gitaar spelen doet hij nu al zo’n 22 jaar en dus aan zijn ervaring hoeft je sowieso al niet te twijfelen.

Zelf is Koen opgeleid door de bekende, Volendamse popband de 3J’s. Hier heeft hij zelf de nodige kennis opgedaan over het gitaar spelen. Door de jaren heen heeft Koen in behoorlijk wat bandjes gespeeld. Optredens gedaan voor kleine groepen maar ook de wat grotere groepen. Koen weet hoe het is om op te treden voor meer dan 1.000 man.

Is hij betrouwbaar?

Dat is iets dat jij jezelf natuurlijk ook afvraagt. Je kent Koen immers niet en je hebt ook nog nooit wat bij hem gekocht. Nou ik kan je vertellen dat Koen Snoek 100% te vertrouwen is en dat jij je daarover geen zorgen hoeft te maken.

Of je “Gitaarles van Koen” nu opzoekt via Google of je neemt zelfs de moeite hem op te zoeken bij de Kamer van Koophandel. Je zult overal hetzelfde adres “Nikadel 36, De Koog” vinden. Betrouwbaarheid is bij Koen geen issue.

Dit is het knipsel vanaf de website van de KvK. Hetzelfde adres zul je ook in Google vinden.

Dit is het knipsel uit Google, hetzelfde adres als bij de KvK en zelfs een 06-nummer beschikbaar.

Gitarist in hart en nieren

Ik durf ook te stellen dat Koen een gitarist is in hard en nieren. Hij heeft echt een enorme passie voor het gitaar spelen, iets dat bij sommige andere leraren nog wel eens ontbreekt. Hij vindt het geweldig om beginnende gitaristen enthousiast te maken voor het gitaar spelen. Dit onderscheidt Koen echt van anderen. Hij wilt je echt gitaar leren spelen en vind het belangrijk dat jij de doelen die je stelt ook daadwerkelijk haalt.

Koen is zo overtuigd van zijn programma dat hij altijd 30 dagen niet goed, geld terug garantie geeft!


Wat houdt de Gitaarles van Koen in?

Dit vraagt jij je natuurlijk af. Wat is de Gitaarles van Koen uit deze review en sluit het aan om jouw wensen? Door de ervaring die Koen ondertussen heeft met het gitaar spelen durf ik te stellen dat het een zeer compleet pakket is. Je krijgt handige informatie op het begin over hoe jij je het beste voor kunt bereiden. Welke gitaar kun je al beginner het beste gebruik en hoe neem je de juiste houding aan. Hij verteld het je allemaal en daarna kun je beginnen.

De leerstof van de Gitaarles van Koen uit deze review

Gitaarles van Koen

De leerstof die je ontvangt wanneer je de Gitaarles van Koen koopt is zeer uitgebreid. Het lespakket bestaat uit 26 lessen en deze bestaan uit video’s van hoge kwaliteit, een E-book van de leerstof met duidelijk omschreven instructies en geluidsopnames. Deze opnames bestaan uit verschillende oefeningen en nummers die jij straks kunt gaan spelen.

De rode draad van elke les is, dat je eerste de video van Koen kijkt en het daarna zelf probeert te spelen. In de video’s die Koen gemaakt heeft laat hij vinger voor vinger zien hoe je de oefening moet doen. Het is in de video’s heel duidelijk te zien wat je moet doen en als je iets gemist hebt of nog een keer wilt proberen, dan ga je gewoon even een stukje terug en probeer je het opnieuw.

Basisvaardigheden

Tijdens deze online cursus besteedt Koen veel tijd aan de basisvaardigheden. Wanneer je wilt leren gitaar spelen dan is een goede, solide basis het allerbelangrijkste. Zonder goede basis zul je op den duur vastlopen en dat is wat Koen wil voorkomen.

Daarom besteedt hij de eerste 12 lessen van deze online training aan de basisvaardigheden. Bij deze basisvaardigheden moet je denken aan hoe je jouw snaren goed aan moet slaan en hoe je de maat vast moet houden. Tevens maakt Koen je ook wegwijs met het stemmen van de snaren. Vanaf de 13e les heb je genoeg ervaring zodat je kunt beginnen met het spelen van echte liedjes.

Nieuwe week, nieuwe les

Zo werkt het bij de Gitaarles van Koen. Wanneer je betaald voor de cursus, een eenmalige betaling, dan krijg je elke week een nieuwe les. Door elke week de les die je ontvangt goed door te nemen en te oefenen dan moet het lukken om binnen 5,5 maand de basis van het gitaar spelen te beheersen.

Uiteraard moet je ook genoeg oefenen om het gewenste resultaat te halen. Bij de Gitaarles van Koen raadt men aan om elke dag een kwartiertje te oefenen. Wanneer je dit consequent blijft doen dan zijn wij er van overtuigd dat het je zeker gaat lukken.

Ook worden de lessen niet alleen voorzien van hele duidelijke instructievideo’s. Ook krijg je bij elke les 1 of meerdere PDF bestanden waar alle informatie van die les in staat. Een makkelijk stukje naslagwerk. Als je deze uitprint en bij je gitaar legt kun je altijd even snel kijken wat het ook al weer was.

Dit is een deel van de PDF die je krijg bij de allereerste les van de Gitaarles van Koen, bij elke les krijgt je een uitgebreid PDF’je met instructies.
Gitaarlessen van Koen

Heel veel extra’s

Daarnaast biedt de Gitaarles van Koen ook nog vele extra’s dan alle dingen die ik hierboven genoemd heb. Zo krijg je ook toegang tot een besloten forum op de website van Koen. Hierop kun je al je vragen kwijt en kun je met medecursisten elkaar helpen om problemen op te lossen.

Daarnaast kun je ook rechtstreeks contact hebben met Koen. Je kunt hem gewoon een mailtje sturen met je vraag en Koen reageert erg snel om er voor te zorgen dat jouw vraag beantwoord wordt.

Wat gaat Koen jou allemaal leren?

Wat ga je nu allemaal leren als je de Gitaarles van Koen uit deze review gaat volgen. Dat is natuurlijk wat je wilt weten.

Gitaarakkoorden

Wanneer je aan de slag gaat met het gitaar leren spelen dan moet je eerst de akkoorden begrijpen. Deze gaat Koen je in de cursus ook haarfijn uitleggen. Want wanneer je de akkoorden snapt en kunt lezen kun je echt met het gitaar spelen aan de slag.

Het leren van deze akkoorden, van de allersimpelste basisakkoorden tot aan de wat meer lastige akkoorden, Koen gaat het je allemaal leren. Met hele duidelijke uitleg en instructievideo’s die je stop kunt zetten wanneer jij dit wilt. Koen neemt heel veel tijd om er voor te zorgen dat je de juiste basis leert om daarna, met een de juiste basis nog veel meer te kunnen.

Getrainde vingers

Dan zul je tijdens de Gitaarles van Koen getrainde vingers krijgen. Koen heeft een heel aantal vingeroefeningen opgenomen in zijn cursus om jouw vingers tot gitaarvingers te maken. Wanneer je net begint met gitaar spelen dan zijn je vingers deze bewegingen nog niet gewend en gaat het moeizaam.

Daarnaast leert Koen je tijdens zijn online gitaarcursus nog veel meer. Van open en barréakkoorden, tot de meest populaire liedjes van nu, tot aan begeleiding van zang, tot aan het spelen van kwartsmaten. De Gitaarles van Koen is erg compleet en zit bomvol met leuke en leerzame oefeningen.

De gitaar stemmen en een metronoom gebruiken

Zoals Koen ook aan zal geven in zijn video’s is het heel belangrijk om te spelen met een gitaar die goed gestemd is. In 1 van de eerste lessen gaat hij als snel over tot het stemmen van de gitaar. Hij legt hier heel duidelijk uit hoe je een gitaar moet stemmen

Hierbij maakt hij gebruik van een simpel stemapparaat, de voorloper van de Boss TU-30 Tuner-Metronoom gebruikt hij. Dit is een een betaalbaar stemapparaat dat heel makkelijk werkt. Hij leert je precies hoe je de gitaar moet stemmen en laat je 1 toon op meerdere manieren aanslaan, dit om er voor te zorgen dat alle snaren perfect gestemd worden.

Dit kleine apparaatje is ook voorzien van een metronoom. Hiermee laat Koen je heel duidelijk zien hoe je een metronoom moet gebruiken om je ritmegevoel te trainen. Een onderdeel dat later in de cursus erg belangrijk wordt.

Alle lesstof van Gitaarles van Koen Review

 • Les 1:     Houding linker en rechter arm + vingeroefening 1
 • Les 2:     Tonale stelsel, D-akkoord + jouw allereerste slagje
 • Les 3:     Gitaar stemmen, A-akkoord, noten vergelijken + tweede slagje
 • Les 4:     Ritmetik, gebruik metronoom, E-akkoord + Thema “No Limit” van 2-Unlimited
 • Les 5:     Ritme met voettik, G-akkoord, variërend spelen + flageolet oefening
 • Les 6:     C-akkoord, C-toonladder + Thema “The A-Team”
 • Les 7:     Vingeroefeningen, intro “Crazy Little Thing Called Love, Thema “Die zie we nooit meer terug”
 • Les 8:     Vervolg “Crazy Little Thing Called Love” + Thema “Mission Impossible”
 • Les 9:     Introductie barréakkoord, F-akkoord + Blues 1 intro
 • Les 10:  Blues 1 totaal
 • Les 11:  Blues 2 totaal, B-akkoord, Blues spelen in andere toonsoorten
 • Les 12:  Blues intro (in E-A-B), mineur & majeur akkoorden + alle standaard akkoorden in Barré vorm
 • Les 13:  Jouw eerste volledige liedje “Van Morrison – Gloria”
 • Les 14:  Liedje: “The Steve Miller Band – The Joker”
 • Les 15:  Liedje: “Acda en de Munnik – Niet of nooit geweest”
 • Les 16:  Liedje: “Train – Drops of Jupiter”
 • Les 17:  Spaans stukje + Country stukje
 • Les 18:  Liedje: “Herman Brood – Saturday Night”
 • Les 19:  Liedje: “Saturday Night” (vervolg) + liedje: “White Stripes – Seven Nation Army”
 • Les 20:  Liedje: “The Script – For the First Time”
 • Les 21:  Liedje: “James Blunt – You’re Beautiful”
 • Les 22:  Liedje: “King of Leon – Use Sombody” + liedje: “Nirvana – Smells like Teen Spirit”

Daarnaast vind je ook 2 bonussenlessen als jij door wilt met de cursus voor gevorderden van Koen. Deze zie je in het overzicht als les 23 & 24

Gitaarles van Koen

Maak vandaag nog gebruik van de kortingspagina van Koen en begin vandaag nog met gitaar leren spelen met Koen zijn methode.

Stuur mij naar de kortingspagina van Koen!

Je wordt onderdeel van een grote, besloten Gitaarles van Koen community.

Dan heeft de cursus die Koen Snoek ontwikkeld heeft nog een heel sterk punt. Wanneer je de cursus aanschaft krijg je meteen toegang tot de besloten community van Gitaarlesvankoen.nl. Dit is een grote, nog steeds groeiende community van ondertussen al meer dan 4.000 gitaristen. Van beginners tot gevorderden vind je hier in deze community.

Dankzij deze grote groep van gitaristen zul je nooit lang met vragen blijven zitten. Binnen het besloten ledengedeelte vind je forum waar je jouw vraag kunt stellen. Het duurt niet lang voordat er iemand reageert en jij vaak al het antwoord hebt. Ook kun je via e-mail rechtstreeks contact opnemen met Koen zelf om hem vragen te stellen. Door Koen zijn gedrevenheid duurt het nooit lang voordat hij antwoordt.

Zoals je ziet heeft deze community een heel aantal boards. Van uitdagingen tot cursusvragen en van video’s tot een koffie-corner om even gezellig met je medecursisten te kletsen. Je leert dus niet alleen gitaar spelen maar je wordt ook onderdeel van een hechte gemeenschap van cursisten.

Hier zie je de homepage van de gesloten community waar je toegang tot krijg wanneer je de Gitaarles van Koen koopt.

Jouw persoonlijke Gitaarles van Koen dashboard

Daarnaast heb je ook je eigen persoonlijk dashboard binnen deze community. Hier vind je een overzicht van alle lessen die beschikbaar zijn en welke je gehad hebt. Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien is het overzichtelijk ingedeeld. Heb je het niet helemaal goed begrepen of bijgehouden? Dan kun je gewoon weer op de desbetreffende gitaarles klikken en kijk je de video gewoon opnieuw. Rechts bovenin zie je een percentage staan waaraan jij kunt zien hoeveel van de basiscursus je al gehad hebt.

Wat kost de Gitaarles van Koen uit deze Review?

Dit is het antwoord dat velen natuurlijk willen weten. De Gitaarles van Koen uit de review kost slechts €77 en dit is erg weinig voor zo’n compleet pakket. Ook is dit een éénmalige investering. Wanneer je de cursus koopt heb jij je leven lang toegang tot het forum en alles daaromheen. Ook de lessen zijn je leven lang toegankelijk dus je kunt altijd alles nog rustig terugkijken.

Mocht je alsnog echt niet tevreden zijn met de cursus dan heeft Koen ook altijd nog de 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Eigenlijk kun je deze cursus dus een maand gratis proberen en loop je dus helemaal geen risico. Wil je dus vandaag nog beginnen met gitaar spelen en levenslang toegang tot de community van “Gitaarles van Koen”? Klik dan op de knop hieronder en vind het allemaal.

Meningen van anderen

Aangezien de community al vele leden heeft zijn er ook veel mensen met een mening. Wanneer je de meningen van anderen ziet dan zul je begrijpen waarom iedereen zo enthousiast is over Koen Snoek. Zijn passie voor muziek heeft vele anderen aangestoken en daardoor is de community door de jaren heen ook zo groot geworden.

Ook deze meningen hebben wij voor jou verzameld uit Google. De score van “Gitaarles van Koen” op Google is 4,9 van de 5,0 sterren. Dus een bijna perfecte score.

Gitaarles van koen review
Gitaarles van koen review
Gitaarles van koen review

Koen neemt de meningen van anderen over zijn cursus ook erg serieus. Zoals je kunt zien in de laatste reactie neemt hij ook de moeite om reviews in Google te beantwoorden om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij de mensen die zijn cursus volgen of gevolgd hebben.

Gitaarles van Koen
Gitaarles van Koen

Beoordeling door Leon van Gitaarvermaak,

24 jul 2019
5

Wij zijn van mening dat je voor €77 een bomvol pakket krijgt voor een hele kleine prijs. Voor een ouderwetse muziekschool ben je zo €1000 tot €1500 per jaar kwijt. Deze online gitaartraining heeft geweldige prijs/kwaliteit verhouding en levenslang toegang voor een vast bedrag. Tevens maakt de gesloten community het tot een professioneel en behulpzaam geheel. Voor de beginners is deze cursus echt een aanrader. Ruim 4.000 anderen gingen jou al voor en zijn lid van deze gesloten community.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

2 reacties op “Gitaarles van Koen Review: De compleetste online cursus?

 1. Ik heb deze cursus van mijn vriend gekregen voor mijn verjaardag in het najaar van vorig jaar. Ik heb de cursus nu helemaal klaar en kan zeggen, ja, ik kan best een aardig stukje gitaar spelen nu. Je moet wel een beetje streng voor jezelf zijn maar met deze cursus leer je echt wel gitaar spelen als je dat wilt. Het forum dat Koen er bij heeft is echt berengezellig met gitaristen van allerlei verschillende niveaus en allerlei leuk onderwerpen. Een aanrader als je het mij vraagt en zeker niet duur.

  Grtz. Marjan

  1. Hej Marjan,

   Zag jouw berichtje net pas langskomen maar wat fijn om te horen dat je nu kunt gitaar spelen en een origineel cadeau zeg. En nu kun je je verder ontwikkelen tot gitarist en met de community van Koen erbij, waar ikzelf ook regelmatig nog een kijkje neem, moet dat zeker lukken.

   Heel veel plezier met het gitaar spelen in de toekomst.

   Groeten Michel (GitaarVermaak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *