Draadloze koptelefoon voor een gitaarversterker kopen?

Zo kun jij urenlang achter elkaar spelen en oefenen zonder dat iemand wat hoort.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

[Laatst geüpdatet op 15-06-2021 – 14:24 uur]

Ik ken het probleem precies. Je wilt lekker oefenen met jouw elektrische gitaar en versterker maar je wilt wel een beetje kabaal maken. Maar je wilt ook niet de rest van jouw gezin of de buren tot last zijn. Gelukkig hebben alle versterkers een 6,3 mm jackplug om te gebruiken als hoofdtelefoon aansluiting. Toch wil je ook niet heel tijd dat snoer van de koptelefoon in de weg hebben zitten, dan kun je er voor kiezen om een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker te kopen.

Als je een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker gaat kopen dan is het wel zo fijn om te weten wat deze koptelefoon precies kan maar wat ik zelf het belangrijkste vind, hoe lang gaat de accu mee en hoe lang duurt het voordat hij volledig opgeladen is. Je wilt namelijk niet dat halverwege jouw repetitie ineens de koptelefoon uitvalt omdat de accu leeg is.

Niet elke koptelefoon is hetzelfde

Als je op Google zou gaan zoeken om een draadloze koptelefoon voor een gitaarversterker te kopen dan krijg je natuurlijk enorm veel zoekresultaten. Van koptelefoons van vele honderden euro’s tot een koptelefoon die je voor een paar tientjes bij een Chinese webshop kunt kopen.

Daarom is het goed om even onderzoek te doen als je een draadloze koptelefoon voor bij jouw gitaarversterker wilt kopen. Er zijn namelijk tegenwoordig heel veel mogelijkheden met alle draadloze technologieën van tegenwoordig.

draadloze koptelefoon gitaarversterker kopen

Draadloze koptelefoon met dockingstation

Wanneer je een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker wilt kopen dan moet je wel even goed weten wat jouw gitaarversterker wel maar vooral ook niet kan. Heel veel koptelefoons zijn tegenwoordig namelijk draadloos doordat ze voorzien van bluetooth. Dit is een hele mooi techniek maar lang niet altijd toegankelijk.

Veel van onze gitaarversterkers en dan met name de wat oudere en/of goedkopere apparaten zijn niet uitgerust met bluetooth. Zo kun je dus ook niet een draadloze koptelefoon aansluiten op jouw gitaarversterker als hij geen bluetooth heeft.

Je kunt via een omweg met een bluetooth transmitter  die je in jouw gitaarversterker doet verbinding maken maar hoe meer apparaten je moet koppelen, hoe meer kans op storing. Daarom wil ik jouw adviseren, heb je een gitaarversterker die nog niet uitgerust is met bluetooth? Kies een draadloze koptelefoon met dockingstation.

Wat is een draadloze koptelefoon met dockingstation?

Een draadloze koptelefoon met dockingstation is eigenlijk een combinatie van 2 verschillende apparaten. Uiteraard de draadloze koptelefoon die jij op jouw hoofd zet maar ook een dockingstation zoals wij dat noemen.

Het dockingstation sluit je aan op de gitaarversterker. Vaak is de ingang van het dockinstation uitgerust met de RCA (tulp) stekkers. Veel van de gitaarversterker hebben 6,3 mm jackplug. Door middel van een kabel hier tussen kun je het dockingstation aansluiten op jou versterker.

Tussen het dockingstation en de koptelefoon ontstaat een draadloze verbinding. Het dockingstation blijft bij de versterker staan en de koptelefoon zet je op. Zo kun je oefenen zonder dat je kortbij de versterker moet zitten omdat er een snoer aan jouw koptelefoon zit.

Draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker kopen

Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je er voor kiest om een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker te kopen. Want wanneer jij aan het oefenen bent met jouw gitaar wil jij natuurlijk wel duidelijk geluid hebben en horen of de tonen ook allemaal goed zijn.

Daarom is het aanschaffen van een koptelefoon van een paar tientjes bij een Chineze webshop volgens ons geen goed idee. Deze koptelefoons zijn leuk om muziek mee te luisteren als je geen muzikaal of radiogehoor hebt, dan hoor je namelijk de slechte toonkwaliteit niet. Ben je zelf muzikaal of zit je in de radiowereld? Dan is het horen van het geluid van deze koptelefoons soms werkelijk een verschrikking.

Tonen MOETEN goed klinken

Het is namelijk zo, wanneer jij een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker gaat kopen dat de tonen echt goed moeten klinken. Je bent immers aan het oefenen met jouw gitaar en je wilt beter worden. Dan moet je dus wel de tonen goed en realistisch kunnen horen.

Gebruik je namelijk een koptelefoon die van niet zo’n hele goede kwaliteit is dan kan het maar zo zijn dat jij de toon goed vind klinken op de koptelefoon maar dat hij in werkelijkheid, als jij de gitaar rechtstreeks op de versterker aansluit dat niet mooi klinkt.

Laad hem altijd op

Zelf maak ik ook veel gebruik van een draadloze koptelefoon maar ik probeer hem altijd na gebruikt in het dockingstation te zetten. Leer dit jezelf gewoon aan. Ikzelf deed dit eerst ook niet met als gevolg dat halverwege het oefenen de koptelefoon uitviel en ik niet verder kon.

Daarom heb ik mezelf aangeleerd om de koptelefoon na elke keer dat ik hem gebruikt heb terug te plaatsen in het dockingstation waarop hij opgeladen wordt. Zo beschik je altijd over een volledig opgeladen koptelefoon zodat jij altijd kunt blijven oefenen.

draadloze koptelefoon gitaarversterker kopen

Waar kan ik een betaalbare en goede draadloze koptelefoon vinden?

Als je een beetje rond speurt op het internet dan krijg je natuurlijk honderden als dan niet duizenden zoekresultaten als je zoekt naar een draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversteker. Daarom hebben wij voor jouw een aantal goede draadloze koptelefoons gezocht en gevonden die ook nog eens betaalbaar zijn.

Op die manier ben jij in staat te oefenen zonder dat jij de buren wakker houdt maar een ander groot voordeel, je wordt ook niet beperkt in je bewegingen tijdens het oefenen. Er zit geen snoer aan de koptelefoon dus je kunt gewoon bewegen wat je wilt zoals je dat altijd doet tijdens het repeteren. Wil jij dus een draadloze koptelefoon voor jou gitaarversterker kopen? Vind ze dan in de link hieronder!

draadloze koptelefoon gitaarversterker kopen

Draadloze koptelefoon voor jouw gitaarversterker?

In vele verschillende soorten en maten te krijgen maar de geluidskwaliteit die is belangrijk. De tonen moet klinken zoals ze ook echt zijn om goed te kunnen oefenen. Daarom hebben wij deze voor jouw verzameld. Vind ze in de link hieronder!

Vind hier jouw draadloze koptelefoon!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

4 reacties op “Draadloze koptelefoon voor een gitaarversterker kopen?

 1. Goedendag,
  Ik heb een vraag:
  Ik speel draadloos gitaar (zender/ontvanger) op mijn versterker (Marshall Code 25 Bluetooth).
  Nu wil ik ook mijn bluetooth koptelefoon uiteraard draadloos koppelen met de versterker.
  Ik heb e.e.a. al geprobeerd met een bluetooth audiotransmitter die ik inplug in de koptelefoonuitgang (3.5mm minijack)van de versterker, maar de transmitter maakt geen contact met de koptelefoon.
  Wat doe ik fout, of moet zoiets opgelost worden met een dockingstation die verbinding maakt met de koptelefoon.
  Ik heb dus alleen de koptelefoonuitgang om daar iets in te pluggen en is een 3.5 mm. minijack.
  Graag je mening en misschien een oplossing. Bedankt

 2. Hallo Tolé

  Allereerst bedankt voor jouw reactie op mijn blogbericht. Leuk om te zien. Ik heb zelf een draadloze koptelefoon met dockingstation. Het voordeel hier van vind ik dat het dockingstation gewoon met een kabel op de versterker aangesloten wordt. Hierdoor hoeft je deze niet te koppelen en ontstaan er geen problemen. De draadloze verbinding tussen het dockinstation en de koptelefoon werkt in principe altijd meteen. Met welke bluetooth transmitter probeer je dit en hoe heb je hem proberen te koppelen? Ik kan er wel eens induiken om te kijken wat het probleem kan zijn.

  Groeten Michel (GitaarVermaak)

 3. Hallo Michel, de link naar de draadloze koptelefoons werkt niet meer. Ben opzoek naar een draadloze headset (bluetooth uitgesloten), maar merk toch dat dit lastiger is dan ik in eerst instantie dacht. Eigenlijk opzoek naar een versimpelde versie van de Boss Waze air. Vanuit de pedalboard naar de koptelefoon, met als voorkeur een kleine transmitter om makkelijk weer mee te nemen of zelf in je pedalenbak te laten zitten. Als je daar op zoekt kom ik steeds weer op een koptelefoon tbv metaaldetectors tegen. Dus was heel benieuwd welke goed klinkende opties in je lijstje staan. Bvd

  1. Hallo Harry,

   Allereerst bedankt voor jouw reactie en de opmerking dat de link niet meer werkt. Ik heb hem even hersteld.

   Dan jouw vraag. De manier waarop jij het omschrijft is goede maar zo heb ik hem zelf nog nooit toegepast. Leuke combinatie dus ik ga er eens in duiken wat hierin de mogelijkheden zijn. Ik moet je mijn mening nog even verschuldigd houden maar is iets leuks om te onderzoeken.

   Groeten Michel (GitaarVermaak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *