Cutaway gitaar

De cutaway gitaar is eigenlijk geen soort gitaar zoals bijvoorbeeld een Western of Spaanse of elektrische gitaar. Een cutaway gitaar is namelijk een type gitaar die overal te vinden is. Onder andere bij de akoestische Western en bij de akoestische Spaanse gitaar kun je een uitvoeringen krijgen met een cutaway. Elektrische gitaren zijn eigenlijk altijd standaard uitgevoerd met een cutaway.

Wat is een cutaway?

Wanneer we praten bij een cutaway bij een akoestische gitaar dan praten we over een klankkast waar een soort van hap uit is. Aan de onderkant van de hals, kortbij de frets die het kortste bij het klankgat zitten, zit een uitsparing in de klankkast.

Deze uitsparing dient er voor om ook de frets het kortste bij het klankgat goed te kunnen bespelen. Wanneer je de snaren bij deze frets indrukt dan kun je de hoogste tonen creëren. Deze hoge tonen wil je natuurlijk goed aan kunnen slaan wanneer je een prachtige solo wilt spelen.

Vorm van de elektrische gitaar

De vorm waarin de body van een elektrische gitaar gemaakt wordt heeft altijd een cutaway. Zoals we allemaal weten wordt op de elektrische gitaar vaak solo’s gespeeld waarbij de hoogste tonen aangeslagen moeten kunnen worden.

Wanneer je een goede basis hebt en solo’s wilt gaan spelen dan adviseer ik je om zeker na te gaan denken over een gitaar met cutaway.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *