Dreadnought

Als we het hebben over een Dreadnoght gitaar dan praten over een bepaalde bouw die de body van een akoestische gitaar heeft. De benaming voor gitaar Dreadnought werd 1916 door fabrikant Martin & Co op de markt gebracht. Bij dit type gitaar was de klankkast aanzienlijk groter dan de andere akoestische gitaren die op dat moment op de markt waren. Hierdoor was de Dreadnought gitaar van zichzelf een stuk helderder en luider.

HMS Dreadnought

De term Dreadnought is vernoemd naar het Britse slagschip HMS Dreadnought dat 1906 ter water gelaten werd. In die tijd was de HMS Dreadnought één van de eerste schepen van de nieuwe, grote generatie slagschepen. De HMS Dreadnought was enorm vergeleken met andere slagschepen uit die tijd. Vandaar dat de grote klankkast vernoemd werd naar grote slagschip uit die tijd.

Andere fabrikanten volgden snel

Nadat Martin & Co. de Dreadnought gitaar op de markt had gebracht en dit een succes bleek volgden andere fabrikanten al snel met dit soort gitaren. Tegenwoordig is de Dreadnought een heel standaard en veelgebruikt model. Ook akoestische gitaren voor beginners worden vaak uitgevoerd als dreadnought.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.