Mahonie

Dit is een hele bekende houtsoort. Het is een houtsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit West-Indië. Het is mooie, stabiele houtsoort die van zichzelf een roodachtige kleur heeft. Naast dat men de houtsoort heel veel gebuikt in de meubelbouw wordt deze hout soort ook heel veel toegepast bij het maken van akoestische gitaren.

Door de natuurlijke eigenschappen van deze houtsoort geeft het een hele mooie klank wanneer het gebruikt wordt om klankkasten van gitaren te maken. Wel is het zo dat sinds de populariteit van mahoniehout enorm toegenomen is dat er andere rode houtsoort als “mahonie” verkocht worden. Daarom krijg je bij akoestische gitaren die delen van mahoniehout hebben vaak ook een echtheidscertificaat dat de herkomst van het mahoniehout bevestigd.


Verwante berichten:

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.