G7th Performance 3 ART, het neusje van de zalm?

De laatste ontwikkeling op het gebied van capo's.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Als je bij bij dit blogbericht terecht gekomen bent dan is de kans groot dat je wat meer informatie zoekt over de G7th Performance 3 ART Capo. Je hebt een solide basis geleerd en je bent je wat verder gaan verdiepen in de muziek die jij wilt spelen. Er bestaan heel veel nummers waarbij je een capo nodig hebt om deze te kunnen spelen. Onder andere onze eigen Danny Vera zie je regelmatig een capo gebruiken op zijn Gretsch gitaar.

Capo’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Verschillende soorten capo’s worden om verschillende redenen toegepast. Vandaag in dit blogbericht lichten we er één soort uit. Namelijk de G7th Performance 3 ART trigger capo. Dit is de bekende capo die je op de hals van de gitaar klemt. Nu zijn er verschillende kwaliteiten in capo’s maar met de G7th Performance 3 ART heb je het neusje van de zalm in huis qua kwaliteit en uiterlijk, we gaan je nu laten zien waarom.

Hoogwaardige materialen van de Performance 3 ART Capo

Bij de ontwikkeling van de G7th Performance 3 Art Capo heeft G7th er voor gekozen om enkel en alleen hoogwaardige materialen te gebruiken. Het moest een capo worden van degelijk materiaal met een degelijke bouwvorm.

Deze capo wordt daarom ook van hoogwaardig aluminium gemaakt. Bij het gieten van de delen van de capo is er streng toezicht op de kwaliteit van het materiaal en hoe het gietdeel uit de mal komt. Zit er een kleine oneffenheid op? Dan wordt het deel omgesmolten om opnieuw gemaakt te worden.

Tension Contol System, ook bij de Performance 3 ART

Het Tension Contol System is een prijswinnend patent dat G7th in het verleden al vaker bij hun capo’s toegepast heeft. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat je altijd de juiste druk uitoefent op de snaren.

Binnen in de capo zit een hoogwaardige veer met een koppeling. Doordat de veer in principe niet vrij kan bewegen zal de capo nooit te veel druk uitoefenen op de hals van de gitaar. In woorden is het een beetje lastig uit te leggen dus voor de werking hiervan, zie het filmpje van G7th hieronder, vanaf 1:15 tot 1:55 wordt het TCS uitgelegd.

Het ART Systeem van de Performance 3

Dan heeft G7th bij deze serie capo’s ook voor het eerst hun Adaptive Radius Technology (ART) toegepast. Binnen de wereld van de capo’s is dit nog nooit eerder gemaakt. Je ziet het aan de buitenkant bijna niet maar toch is het een prachtige techniek.

Letterlijk vertaald staat e Aanpasbare Radius Technologie. Zoals we weten heeft elke gitaarhals zijn eigen radius. Het probleem dat dan vaak ontstaat met het gebruik van een capo is dat de radius van de capo niet hetzelfde is dan die van de gitaar.

Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de snaren in het midden van de hals bijvoorbeeld te hard ingedrukt worden terwijl de snaren aan de buitenkant juist weer te zacht ingedrukt worden. Die resulteert in geluid dat je niet wilt hebben.

Wat doet het ART systeem?

Het bijzondere ART systeem van de G7th Performance 3 ART capo zit binnen in de capo gebouwd. Van de buitenkant zie je er niets van. Met dit systeem is de capo in staat om elke radius van elke gitaar aan te kunnen nemen.

Binnen in de capo zit een systeem gebouwd waardoor het kunststof blok dat je op de snaren drukt de ronding van de hals van de gitaar perfect aanneemt. Doordat dit systeem perfect de radius van de hals aanneemt heeft G7th het kunststof blok van hard materiaal kunnen maken.

Doordat het kunststof blok binnenin de capo van hard kunststof is gemaakt worden de snaren met de juiste druk in gedrukt, niet teveel druk, niet te weinig druk, hierdoor heb je altijd de juiste klank van alle snaren.

In het filmpje dat ik eerder in dit blogbericht noemde vind je ook meteen hoe dit ART systeem er van binnen uit ziet en hoe het werkt. Beelden maken alles toch beter duidelijk dan woorden vind ik zelf altijd.

Dit systeem zorgt er voor dat je de juiste druk op elke gitaar hebt maar ook op elke plek van de gitaar. Of het nu aan het begin, in het midden of aan het einde van de hals is. Overal past het Adaptive Radius System zich vanzelf aan.

Het gemak van de G7th Performance 3 ART capo

G7th zou G7th niet zijn als deze capo niet alleen van goede kwaliteit is maar ook nog eens makkelijk in het gebruik is. Ook dat is een feit bij de G7th Performance 3 ART Capo. Want G7th vindt niet alleen een degelijk product belangrijk, er moet ook goed mee te werken zijn.

Daarom is bij het ontwikkelen van Performance 3 ART capo ook gekeken naar gebruikersgemak. Deze capo is heel eenvoudig los te klikken en hierdoor kun je hem heel snel van de gitaar afhalen of op de hals verplaatsen.

De uitstraling van de Performance 3 ART mag er ook zijn

Ook dit is een punt waar G7th ons eigenlijk altijd wel weer verbaasd. Naast een goed en ergonomisch product wilt deze firma ook altijd een mooi product maken. Ook dat is bij G7th Performance 3 ART capo weer gelukt.

Het gegoten aluminium van deze capo is in mooie, subtiele vormen gegoten. Mooie rondingen en geen scherpe randen. Dit straalt een mooi product uit maar is ook voor de gebruiker fijn. Scherpe randen en vingers gaan niet goed samen.

Verschillende bijzondere kleuren zijn verkrijgbaar

Daarnaast is de G7th Performance 3 ART in meerdere verschillende kleuren te krijgen. Als je een wat opvallende kleur wilt dan kun je kiezen voor de gouden G7th Performance 3 ART. Deze valt meteen op als je hem op jouw gitaar hebt geklemd.

Wil je een kleur die wat minder opvalt of vind je goud gewoon niet mooi dan kun je altijd nog kiezen voor de zilvergrijze en de zwarte capo. Allemaal zijn ze mooi, het is even afhankelijk van jouw smaak en uiteraard of het bij de kleur van jouw gitaar past.

Degelijkheid en uitstraling: G7th Performance 3 ART

Als je kiest voor de een G7th Performance 3 ART capo dan haal je 2 dingen in huis, degelijkheid en uitstraling. Het totaalplaatje van deze capo maakt het een bijzonder geheel.

Het enige nadeel van deze capo is dat hij meer kost dan een standaard, goedkope capo maar het verschil is absoluut te zien, te voelen en te horen. Speel je dus vaak met een capo of ben je dit van plan te gaan doen? Dan is de G7th Performance 3 ART absoluut de juiste keuze.

G7th Performance 3 ART

G7th Performance 3 ART

Als je voor de capo wilt gaat die degelijk en mooi is en vooral, heel erg lang meegaat. Hij kost wat meer maar je krijgt ook heel wat meer.

Vind hier jouw Performance 3 ART!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *