Gitaarles via internet volgen? Werkt dit echt?

Wij gaan het uitleggen in dit blogbericht en laten zien wat mogelijk is.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Je wilt gitaar leren spelen maar je hebt geen tijd om op een vaste dag naar de muziekschool. Of nu op het moment van schrijven zitten we in de wereldwijde COVID-19 pandemie. Dan denk ik dat gitaarles volgen via internet nog wel eens een goede oplossingen kan zijn. Wat voor jou de reden ook is, online gitaarles is echt in opkomst de laatste jaren, in dit blogbericht ga ik je vertellen wat de voor -en nadelen zijn van gitaarles via internet en wat mijn ervaringen hiermee zijn. Ik heb er namelijk een aantal bekeken door de jaren heen.

In een wereld waarin alles steeds verder digitaliseert zijn er ook steeds meer dingen die we online kunnen doen. Een laptop kopen, een spel computer kopen en zelfs de boodschappen kun je tegenwoordig online bestellen en laten bezorgen.

Voor velen het gemak dat ze niet meer deur uit hoeven en het online aanbod is bij grote online winkels als Bol.com ook echt enorm. Ook online cursussen heb de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, zo ook de gitaarlessen via internet.

Hoe werkt een gitaarles via internet?

Gitaarles via internet werkt eigenlijk heel eenvoudig. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende aanbieders die dit soort trainingen aanbieden. De één wat eenvoudig en simpel, de ander enorm uitgebreid.

Die laatste gitaarlessen via internet, de uitgebreide vormen, is de gitaarles waar je naar opzoek bent. Tegen een fractie van de prijs van een ouderwetse muziekschool heb je vaak levenslang toegang tot al het materiaal dat gemaakt is.

Instructievideo’s van de gitaarles

De rode draad van alle gitaarlessen via internet zijn de instructievideo’s. De hele cursus is om deze instructievideo’s heen gebouwd. Dit is ook heel logisch want met deze video’s moet jij leren wat je moet doen.

Daarom is het ook heel belangrijk dat de video’s heel duidelijk zijn. Het liefste wil je de verschillende handelingen die je uit moet voeren vanuit verschillende hoeken zien. Zo zie je het beste wat je moet doen om bijvoorbeeld een bepaald akkoord te kunnen spelen.

Bij de goede en uitgebreide gitaarlessen via internet zul je ook zien dat de video’s vanuit meerdere hoeken gemaakt zijn. Tijdens deze video’s verteld jouw gitaarleraar wat je moet doen.

De video’s zijn allemaal opgenomen met een akoestische Western gitaar dus ik raad jouw dan ook aan om te beginnen met een akoestische Western gitaar voor beginners.

Het grote voordeel van instructievideo’s

Het grote voordeel van goede instructievideo’s is natuurlijk het feit dat je ze stop kunt zetten. Je pauzeert de video even om de dingen die besproken zijn te proberen.

Lukt het niet wat je wilde proberen? Dan kun je de video een stukje terugspoelen en dan kun je nog een keer kijken wat nu precies de bedoeling is.

Zit je bij een ouderwetse muziekschool en je wilt ’s avonds iets proberen en je weet niet meer precies hoe het nu ging? Dan heb je weinig tot geen naslagwerk om in terug te kijken, met zo’n video heb je altijd iets om op terug te vallen.

gitaarles via internet

Wat leer je bij een gitaarles via internet?

9 van de 10 gitaarlessen via internet die gemaakt zijn, zijn speciaal bedacht voor de gitaristen in spé onder ons, voor de beginners dus. Sommige van deze trainingen hebben ook nog een opvolgcursus maar de meesten niet.

Daarom leer je bij een gitaarles via internet de basis van het gitaarspelen. Met de meeste van deze cursussen leer je binnen een maand of 6 een heel behoorlijk stukje gitaar spelen.

Van de houding die je aan moet nemen tot het stemmen van de gitaar tot het overpakken van de basisakkoorden. Dit komt in het eerste deel van de cursus aan bod.

Wanneer de cursus wat verder vordert en jij al lekker wat akkoorden kunt spelen dan wordt het tijd om stukjes van nummers te gaan spelen. Melodieën te gaan spelen die je zelf herkent. Aan het einde van de cursus kun je hele nummers spelen.

Is gitaarles via internet beter dan een muziekschool?

De ene is per definitie absoluut niet beter dan de ander. Ook in een situatie als deze geldt dat er meerdere weg naar Rome lijden. Alleen jij moet zelf de afweging maken waar je nu voor wilt gaan. Er zijn namelijk wel een paar factoren die verschillen die vaak de doorslag geven om te kiezen voor een gitaarles via internet.

Er zijn namelijk mensen die de behoefte hebben aan een fysieke gitaarleraar. Iemand die je face-to-face tijdens de les wat kunnen vragen.

Andere mensen hebben juist weer de behoefte om zelf te kunnen bepalen wanneer ze met de gitaarles aan de slag gaan. Ze willen geen vaste avond in de week moeten plannen om tijd te maken voor de muziekschool.

Gitaarles via internet is wel goedkoper

Dat gitaarles van internet goedkoper is dat is 1 ding dat zeker is. Normale gitaarlessen bij een muziekschool kosten zo €25 per uur. Als je uitrekent hoeveel uur les je nodig hebt dan komt er al een aardig bedrag onderaan de streep.

Bij gitaarles via internet is het vaak zo dat je een vast bedrag van ergens tussen €70 en €100 betaald en dan heb je levenslang toegang tot alle materiaal dat voor die training gemaakt is. Eenmalig zo’n bedrag en je kunt leren gitaar spelen.

Verouderd dit materiaal niet?

Een vraag die heel vaak gesteld wordt en terecht ook. Een gitaarleraar bij de muziekschool zal constant bezig zijn met het verbeteren van de lesstof. Ook deze ontwikkeling staat nooit stil.

De betere gitaarlessen via internet maken niet alleen een goede training en doen er daarna jaren niets meer mee. Nee, terwijl zij ook bezig blijven met gitaar spelen zullen ze er ook voor zorgen dat de lesstof zo nu en dan geüpdatet wordt zo dat het altijd up-to-date blijft.

Je wordt lid van een steeds grote wordende community

Dit geldt voor bijna alle gitaarlessen die te volgen zijn via internet. Je koopt niet alleen een gitaarles met levenslange toegang maar je wordt ook levenslang lid van een besloten community met vele duizenden leden.

Binnen deze community vind je een heel netwerk van beginnende maar ook van gevorderde gitaristen. Via dit netwerk kun je mensen leren kennen en uiteraard dingen vragen.

Dit gebeurd via een forum. Hierop kun jij een nieuwe post aanmaken over een bepaald onderwerp en andere leden kunnen weer reageren op het onderwerp dat je geplaatst hebt.

Het leuke is ook dat de maker van de cursus die jij aan het volgen bent regelmatig een kijkje neemt op het forum en ook de moeite neemt om te reageren. Zo blijft hij ook betrokken bij de groep en blijft hij op de hoogte van het laatste nieuws.

gitaarles via internet

Welke gitaarles via internet raadt GitaarVermaak aan?

Er zijn heel wat verschillende gitaarlessen gemaakt die via internet te volgen zijn dus wij hebben ze uiteraard (nog) niet allemaal kunnen beoordelen maar een aantal hebben wij ervaring.

Ook omdat ik zelf een best aantal jaren geleden ook via een gitaarles via internet heb leren gitaar spelen.

Voor jaren terug heb ik leren gitaar spelen met de Gitaarles van Koen. In 22 lessen wordt jou de juiste basis geleerd en aan het einde van de cursus kun je echt al hele nummers spelen. Kun je ook een beetje zingen? Dan kun je maar zo een kampvuurartiest worden na een aantal maanden.

Of begin vandaag nog met “Leer gitaar spelen in 22 lessen” van Koen Snoek, gitarist in hart en nieren. Hieronder vind je de knop naar de kortingspagina, deze korting duurt niet voor altijd dus wees er snel bij.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *