Trigger capo

De trigger capo is het soort capo dat bij iedere, beginnende gitarist, wel bekend is. Dit is de bekende capo’s de je op de toets van de gitaar klemt. Deze capo is voorzien van een serieus sterke veer. Dit heeft zijn nadelen. Doordat je de spanning van de veer niet kunt instellen kan de spanning te hoog zijn. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de snaren ontstemd raken en de toets kan beschadigen. Een groot voordeel van een trigger capo, vooral tijdens live situaties, is dat je hem heel makkelijk kunt verplaatsen.

Goedkope trigger capo’s

Trigger capo’s zijn letterlijk al voor een paar euro te krijgen. De goedkoopste soorten zitten rond de €7. Voor veel mensen meteen de reden dat ze zo’n capo kopen omdat deze heel goedkoop is.

Toch hebben deze goedkopere capo’s nadelen. Doordat ze zo goedkoop gemaakt kunnen worden heeft dit ook gelijk gevolgen voor de kwaliteit. Vaak zijn bij de goedkopere capo’s de beschermranden aan de binnenkant niet van goede kwaliteit.

Het voorkomen van beschadiging aan de hals van jouw gitaar zal op het begin nog wel gaan maar op de den duur, en dat is vaak vrij snel, zal deze beschermlaag los raken en heb je kans dat je de hals van jouw gitaar beschadigd.

Ook de veer die in deze goedkope capo’s verwerkt zit is vaak niet van goede kwaliteit. Omdat je de capo regelmatig indrukt en loslaat wordt de veer vaak uitgerekt en ingedrukt. Doordat deze veer van gemaakt is van minder goed materiaal zal er snel vervorming van het materiaal optreden.

Hierdoor zal eerst de spanning die de snaar levert afnemen en op den duur zal de veer ook knappen. Door de mindere kwaliteit van de veer en de vele bewegingen die deze veer maakt zal deze niet heel lang meegaan.

Vaak zijn capo’s die iets duurder zijn, die van zo rond de €15, van een stuk betere kwaliteit en gaan ze ook veel langer mee. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een capo voor jouw gitaar gaat kopen.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *