G7th

G7th, voluit geschreven, G7th: The Capo Company is een bedrijf dat niets anders maakt dan hoogwaardige capo’s voor allerlei soorten gitaren. Het is nog een relatief jong bedrijf dat opgericht werd in 2004 in het Engelse Patenborough door Nick Campling.

Geen doorsnee capo’s

De capo’s die door G7th gemaakt zijn in geen velden of wegen te vergelijken met de standaard, simpele capo’s die je voor een paar euro kunt kopen. De capo’s van de G7th zijn aanzienlijk duurder als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een simpele capo van Fazley.

De capo’s van G7th zijn niet alleen van veel betere kwaliteit maar ook optisch zijn ze gewoon veel mooier. Het zijn capo’s met mooie kleurstellingen en een prachtig uitwerkt uiterlijk.

5 series capo’s

G7th heeft 5 verschillende series capo’s op de markt gebracht. Elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voor elke gitaar is er wel eentje te vinden. De capo’s van G7th worden worden onder andere gebruikt door Bryan Adams, Marcus Mumford (van Muford & Sons), Eric Clapton en nog veel meer.

G7th Heritage

De G7th Heritage is een elegante schroefcapo die gemaakt is van RVS dat met de hand gepolijst wordt. Alleen al door het gebruik van RVS is de kans op corrosie van deze capo zeer klein.

De Heritage serie van G7th is voorzien van de “Adaptive Radius Technolgie”. Dit houdt in dat de capo zich aanpast aan de radius die de hals van de gitaar heeft. Elke gitaarhals heeft een andere radius. Door de A.R.T. zal de capo zich altijd aanpassen aan de radius en sluit hij het beste aan. Dit komt het geluid alleen maar ten goede.

Uiteraard is deze capo aan de binnenkant voorzien van een degelijke rubberen inleg om te voorkomen dat de achterkant van de hals of het fretboard beschadigd. Deze capo is geschikt voor eigenlijk alle gitaarsoorten en banjo’s.

G7th Performance 2

De G7th Performance 2 is de opvolger van de Performance 1. De Performance 1 capo was de allereerste capo die door G7th in het jaar van de oprichting uitgebracht werd. Tegenwoordig is de opvolger, de Performance 2 een capo die door heel veel artiesten gebruikt wordt.

Deze triggercapo of soms wel een klemcapo genoemd is een capo die heel snel te verplaatsen is. Wanneer je tijdens het oefenen of optreden de capo wilt verzetten, erop wil zetten of eraf wilt halen dan kan dit binnen een paar seconde.

Ook de Performance 2 is gemaakt van degelijk materiaal en heeft een mooi uiterlijk. De veerspanning van de Performance 2 is niet te hoog waardoor de kans op beschadiging nihil is.

G7th Newport

De G7th Newport is een capo dat eigenlijk een combinatie is van een schroefcapo en een klemcapo. Ook de Newport is weer gemaakt van hoogwaardig materiaal en door zijn compactheid valt niet eens echt op als hij op de gitaar zit.

Je zet hem op de gitaar, eigenlijk op dezelfde manier als een klemcapo. Hij zit dan op de gitaar geklemd maar het kan zijn dat jij hem dan nog niet helemaal lekker vindt klinken. Gelukkig kun je na het vastklemmen de druk van de capo nog iets opvoeren.

Door het schroefwieltje dat aan de onderkant van de capo zit kun je de druk heel precies iets verhogen. Hierdoor kun jij het voor jou ultieme capo geluid bereiken. Wanneer je dit bereikt hebt kun je gaan spelen. Moet de capo er weer af? Dan kun je hem heel gemakkelijk in 1 beweging los klikken en van de gitaar af halen.

Deze capo staat er om bekend om erg sterk te zijn en dus de zwaarste snaren aan te kunnen zonder van snaardruk te veranderen. Ook deze capo is weer voorzien van rubberen inleg om te voorkomen dat er schade aan de gitaar ontstaat.

G7th Nashville

De G7th Nashville is de snelle en simpelere capo van G7th. Deze is ideaal te gebruiken tijdens repeteren, het jammen of wanneer je nummers aan schrijven bent en je wilt tussendoor stukjes spelen.

Het is een klemcapo die degelijk samengesteld is maar ook niet weer teveel druk uitoefent op de snaren en de hals zodat er schade kan ontstaan. Deze capo is een klassieke klemcapo met een veer en een hendel om deze snel te kunnen verplaatsen.

Door het zachte materiaal waarmee deze capo ingelegd is, is ook deze capo veilig voor jouw gitaar en is de kans op schade minimaal. Deze capo blijft goed zitten en je kunt er lang mee spelen zonder dat je wat aan de capo hoeft te doen.

G7th UltraLight

De G7th UltraLight is eigenlijk de meest simpele en meteen ook de goedkoopste serie capo’s die G7th maakt. Het is een traditionele schroefcapo. Je draait de capo helemaal open, zet hem op de hals en draait met de schroef de capo tot de juiste spanning.

Wil je hem tijdens het oefenen verzetten? Dat kan dan door de schroef los te draaien en de capo te verplaatsen naar een andere plek op jouw fretboard. Het nadeel hiervan is wel dat je hem dan weer opnieuw op de juiste spanning moet krijgen.

De UltraLigt is de perfecte capo voor iemand die er niet teveel aan uit wilt geven maar toch een degelijk capo van G7th wilt. Ook deze is gemaakt van hoogwaardig materiaal en in 3 kleuren te verkrijgen. Maar toch, als je hem vergelijkt met de andere series van G7th kun je toch wel zien en voelen dat dit de simpelste is.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.