Nylon snaren voor de klassieke gitaar. D’addario juiste keus?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Leuk om te zien dat je bij ons blogbericht terecht gekomen bent. Als je dit bericht leest dan is de kans groot dat je informatie zoekt over nylon snaren voor de klassieke gitaar van D’addario. Het merk D’addario is heel bekend merk als het gaat om het maken van snaren. Van snaren voor de elektrische basgitaar tot nylon snaren voor de klassieke gitaar, dit merk is van alle markten thuis. In dit blogbericht gaan we het hebben over de nylon snaren van dit merk.

Heel veel verschillende merken maken tegenwoordig heel veel verschillende soorten nylon snaren voor de klassieke gitaar. Ook zijn er heel veel verschillende prijsklassen waaruit je kunt kiezen. Vandaag gaan we het dus hebben over de nylon snaren van D’addario.

Nylon snaren voor de klassieke gitaar

Dit soort snaren worden door D’addario in heel veel verschillende soorten gemaakt. Dat is ook het leuke van dit merk, je kunt heel veel verschillende soorten snaren proberen. Op deze manier komt jij er op de duur achter wat jij het fijnste vindt spelen en wat je het mooiste vindt klinken. Wanneer je dit nog niet precies weet dan raad ik je aan, moet jij je snaren vervangen? Probeer eens een andere dikte.

Verschillende nylon snaren voor de klassieke gitaar

Er zijn heel verschillende soorten nylon snaren voor de klassieke gitaar die D’addario maakt en daarom gaan we er een aantal uitgebreid behandelen in dit blogbericht en kun je lezen wat de verschillende tussen deze snaren zijn.

D’addario Classic

Het woord Classic zegt het eigenlijk al. Dit zijn de standaard nylon snaren voor een klassieke gitaar dit bespeeld wordt door een beginner. Qua aanschaf zijn ze lekker goedkoop en voor beginners zijn dit prima snaren om mee te beginnen. Mocht blijken dat het gitaar spelen jou op het lijf geschreven is dan kun je later altijd nog voor een ander soort snaren gaan.

De D’addario Clasic nylon snaren voor de klassieke gitaar bestaat uit 3 nylon snaren (de dunste 3) en uit 3 verzilverde, met koper omwonden snaren (de dikste 3). Dit is standaard voor de klassieke gitaar. Binnen deze serie snaren zijn niet alleen snaren voor de gewone gitaar te krijgen maar ook voor de ¾ en ½ gitaar. Dus ook voor de kleine en jonge spelers onder ons zijn er D’addario nylon snaren voor de klassieke gitaar.

D’addario Pro-Arté EJ45C

In Pro-Arté serie heeft D’addario meerdere verschillende soorten nylon snaren voor de klassieke gitaar uitgebracht. Deze snaren zijn toch voor iets wat gevorderde gitarist en zijn snaren met leuke eigenschappen. Elke soort snaar uit deze serie heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

De EJ45C snaren uit deze serie zijn snaren die gemaakt zijn van geweven nylon en omwonden met verzilverd koper. Door deze samenstelling gaan de snaren 2 tot 3 keer zo lang mee als je ze vergelijkt met de Classic serie. Tevens is deze set snaren ook voorzien van een extra G-snaar van composiet. Zo ben jij flexibeler in het geluid dat je kunt maken omdat je deze snaren kunt uitwisselen.

D’addario Pro-Arté EJ46

De EJ46 snaren van D’addario zijn zogeheten “Hard Tension” snaren. Dit betekend dat ze na het opspannen en stemmen een vrij hoge spanning hebben.  Deze snaren set is hierdoor goed toe te passen op gitaren met een wat kleinere hals. Bijvoorbeeld bij de 7/8 gitaar of nog kleiner zijn uitermate goed geschikt hiervoor.

Het toepassen van deze snaren op een 4/4 gitaar, dus de normale grootte, wordt dan weer niet aangeraden. De hals is een stuk langer waardoor de kracht op de hals door de snaren een stuk groter wordt. De kans op schade is hierdoor ook groter.

D’addario Pro-Arté EJ45TT

Voor degene die fan is van de EJ45 snaren is het proberen van de EJ45TT serie echt aan te raden. Bij de EJ45TT zijn de treble snaren namelijk omwonden met een legering die voorzien is van titanium. Het titanium in deze legering zorgt er voor dat er net iets meer sprankeling in het jouw gitaargeluid komt te zitten.

Deze snaren hebben na het opspannen en stemmen een normale snaarspanning dus ze kunnen gebruikt worden op alle standaard modellen klassieke gitaren. Deze snaren zijn verder gemaakt van door D’addario speciaal geselecteerde materialen waardoor een goed product gewaarborgd is.

Experimenteer met nylon snaren voor de klassieke gitaar

Wat ik je echt wel wil raden is om te experimenteren met verschillen soorten nylon snaren voor de klassieke gitaar. Omdat alle snaren een andere samenstelling hebben klinken ze allemaal weer anders. Hierdoor kom je er achter wat jij het mooiste vindt klinken maar ook wat je het fijnste vindt spelen. Door onder andere verschillende snaardiktes te gebruiken voel je ook aan wat jij het fijnste vindt spelen.

Met D’addario valt er genoeg te proberen

Bij D’addario ben je aan het goede adres als je wilt experimenteren met nylon snaren voor de klassieke gitaar. Het aanbod aan nylon snaren dat dit merk heeft is echt enorm. Hierdoor valt er heel veel te experimenteren om te bepalen wat jij fijn vindt spelen en mooi vindt klinken.

Ook omdat deze snaren betaalbaar zijn en van goede kwaliteit zijn koop je ook een goed product. De prijs/kwaliteit verhouding is bij D’addario wel in orde. Wanneer je als beginner de D’addario set snaren wilt gaan gebruiken dat raad ik je aan om voor de Classic serie te gaan die ik hierboven noem. Deze standaard snaren zijn uitermate geschikt voor een beginner.

Heb je al wat meer ervaring? Dan kun je afhankelijk van jouw muzieksmaak een iets bijzondere soort snaren proberen zoals bijvoorbeeld de snaren met de titaniumlegering voor de heldere klank. Probeer het één en ander en ontdek wat jij het mooist en het fijnste vindt. Met de nylon snaren voor de akoestische gitaar van D’addario gaat dat zeker lukken.

Nylon snaren van D’addario

Betaalbare en goede snaren maar vooral een enorm aanbod. Hierdoor kun jij met jouw akoestische Spaanse gitaar heel veel soorten proberen. Leuk maar vooral erg leerzaam!

D’addario snaren vind je hier!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *