Hard Tension

Wanneer we het hebben over Hard Tension snaren dan hebben we het over snaren die na het opspannen en stemmen een hogere spanning hebben dan een normale snaren. Deze hogere snaarspanning zorgt natuurlijk vanzelfsprekend voor een ander karakter in het geluid. Uiteraard heeft het zijn voor -en nadelen.

Tonen

Bij Hard Tension snaren worden de tonen van de gitaar drastisch anders dan wanneer je dit vergelijkt met gewone snaren. Door de hogere spanning worden de tonen veel voller en ook het volume dat de gitaar produceert wordt een stuk luider dan normaal. Afhankelijk van de muziek die jij wilt spelen is het absoluut een aanrader om een keer Hard Tension snaren te proberen.

Bespeelbaarheid

Bij Hard Tension snaren zijn er wel verschillende meningen over de bespeelbaarheid van de gitaar. Om de hogere spanning te kunnen realiseren worden de snaren ook vanzelf dikker. De snaren moet namelijk wel de spanning aan kunnen en hierdoor is ook meer materiaal nodig. Sommige mensen ervaren dan dat de snaardikte heel onnatuurlijk aanvoelt. Dit is een kwestie van gewenning en mocht het niets voor je zijn, dan kun je altijd nog kiezen om terug te gaan naar normale snaren.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.