D’addario Classic nylon snaren, perfect voor de beginner?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Bij een nieuwe of bij een tweedehands gitaar ontkom je er niet aan dat er een moment komt dat je de snaren moet vervangen. Er knapt er 1 of ze klinken niet lekker meer, als beginner zal je zeker 1 of 2 keer jouw snaren moet vervangen. Sterker nog, bij een nieuwe gitaar raad ik aan om meteen de snaren te vervangen. Maar welke snaren moet je dan gaan toepassen? D’addario Classic nylon snaren zijn perfect voor de beginner.

Nylon snaren passen we uiteraard alleen maar toe bij akoestische Spaanse gitaren. Ondanks dat wij aanraden om met een Western gitaar te beginnen kun je er ook voor gekozen hebben om met een Spaanse gitaar te beginnen.

De snaren van deze Spaanse gitaar gaan niet eeuwig mee, dat zul je vanzelf een keer merken. Als je ze dan vervangt voor de D’addario Classic nylon snaren dan heb je goede en betaalbare snaren voor jouw akoestische Spaanse gitaar

d'addario classic nylon snaren

Wat maakt D’addario Classic nylon snaren bijzonder?

De EJ27N snaren van D’addario zijn hun Classic nylon snaren. Ze zijn bijzonder doordat ze eigenlijk heel standaard zijn. Omdat D’addario deze snaren op de markt heeft gebracht om de beginner met een Spaanse gitaar te voorzien van goede en betaalbare snaren.

De D’addario Classic Nylon snaren zijn voor een beginner de perfecte snaren. Het zijn snaren zonder bijzondere poespas wat voor een beginner echt aan te raden is. Je hebt nu nog geen bijzondere snaren nodig want ja, als beginner moet je eerste het gitaar spelen goed onder de knie hebben.

Voor alle formaten gitaren te verkrijgbaar

De D’addario Classic nylon snaren zijn voor verschillende soorten te verkrijgen. Zo kan iedereen gebruik maken van deze snaren. Van een volwassen persoon die een normaal formaat gitaar heeft tot aan een jong kind dat gebruik maakt van ½ gitaar.

D’addaro Classic nylon snaren met Normal Tension

Naast dat D’addario High Tension  snaren maakt zijn de Classic nylon snaren zo gemaakt dat ze zorgen voor een Normal Tension. Normal Tension betekend dat wanneer de snaren gestemd zijn dat de spanning van de snaren normaal is. Niet hoog en niet laag.

Omdat de Classic nylon snaren van D’addario gemaakt zijn voor beginners zijn de ontwerpers van deze snaren er ook vanuit gegaan dat ze op een beginners gitaar gezet worden. De toch vaak wat goedkopere gitaren maar niet per definitie slecht.

Alleen zijn beginnersgitaren vaak van wat goedkopere en minder sterkte materialen gemaakt. Wanneer je dan High Tension snaren op deze gitaar zou gaan zetten is de kans groter dat de gitaar beschadigd. Door de (te) hoge spanning van de snaren kan het gebeuren dat hierdoor de hele gitaar krom getrokken wordt. Met Normal Tension snaren zal dit niet gebeuren.

Samenstelling D’addario Classic Nylon Snaren

Uiteraard bevat deze set 6 snaren voor de Spaanse gitaar. Al deze snaren zijn gemaakt van normaal nylon waarbij er 3 snaren zijn die alleen nylon bevatten en 3 snaren die omwonden zijn met een koperen buitensnaar die weer voorzien van een hele dunne laag zilver.

Deze eigenlijk simpele en standaard combinatie van snaren geven de Classic nylon snaren een heel typisch Spaans geluid. Als beginner hoor je zo prachtig de tonen van een Spaanse gitaar zoals deze zouden moeten zijn.

d'addario classic nylon snaren

Made in de US of A

De EJ27N Classic nylon snaren van D’addario worden tot op de dag van vandaag allemaal geproduceerd in de Verenigde Staten. D’addario is 1 van de merken dat er voor gekozen heeft om de productie van haar producten gewoon in de VS te laten.

Veel merken zijn tegenwoordig geneigd om de productie van haar producten te verplaatsen naar het verre Oosten. Landen als China, Taiwan en Indonesië zijn populair. De loonkosten zijn hier veel lager en zo kan men ook veel goedkoper produceren. Een hele grote kanttekening hiervan is dat dit de kwaliteit van het product niet atlijd goede komt.

D’addario wil de kwaliteit waarborgen

D’addario is niet meegegaan in deze trend. Bij het merk staat kwaliteit namelijk hoog in het vaandel en als producten in het Verre Oosten geproduceerd worden kun je dit niet constant monitoren en kun je de kwaliteit ook niet waarborgen.

D’addario wilt dat hun producten voor kwaliteit staan. Ook omdat het bedrijf vindt dat beginners met een goed producten moeten kunnen beginnen. Zodat ze de juiste feeling bij het geluid krijgen en dat ze snaren hebben die fijn spelen. Dat is het mooie van D’addario. Uiteraard wilt elke bedrijf winst maken maar kwaliteit is heel belangrijk bij D’addario.

D’addario Classic nylon snaren, de juiste voor een beginner!

Dus de vraag of de D’addario Classic snaren de juiste zijn voor een beginner is beantwoord. Jazeker zijn dit hele goede snaren om als beginner gebruik van te maken. Doordat ze geen poespas hebben zijn niet alleen goed te bespelen maar kosten ze ook niet zoveel.

De prijs kwaliteit verhouding klopt wat dat betreft. Dus ben jij een beginner en heb je nieuwe snaren nodig? Ga dan voor de zekerheid en kwaliteit van de D’addario Classic snaren, dé snaren voor de beginner.

d'addario classic nylon snaren

D’addario Classic Nylon EJ27N

Een serie snaren voor de Spaanse gitaar die perfect is voor beginners. Zonder poespas, goed te bespelen, klinken mooi en bovenal, betaalbaar.

Koop nu de D’addario Classic Nylon Snaren
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *