Ibanez Western gitaar kopen? Hier vind je het aanbod!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Ibanez is een bekend gitaarmerk dan zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten, in Japan namelijk. In 1935 begon de Japanse gitaarbouwer Hoshino Gakki met het bouwen van Spaanse gitaren. Het assortiment gitaren dat Ibanez heeft is door de jaren heen enorm geworden. Voor de gitaristen die een Ibanez Western gitaar willen gaan kopen hebben we de verschillende prijsklassen voor jou op een rijtje gezet.

Wanneer we het hebben over een Western gitaar, dat geldt ook bij Ibanez, er is een enorm aanbod. Niet alleen qua bouwvorm van de body maar ook het gebruik van materialen verschilt allemaal. Elektrisch-akoestisch of gewoon akoestisch, het kan allemaal.

Vooral welke materialen gebruikt worden bepalen de prijs van een Ibanez Western gitaar die jij eventueel wilt gaan kopen. In dit blogbericht gaan we een aantal prijsklassen van Ibanez voor jou bekijken. Zodat jij de juiste keuze kunt maken en weet wat je er ongeveer voor betaald.

Ibanez Western gitaar voor minder dan €100

Vooral als beginner wil je natuurlijk niet meteen een enorm bedrag uit willen geven aan een gitaar. Je weet immers als beginner nog niet precies of gitaar spelen echt wat voor jouw is. Leren gitaar spelen als beginner kan op een Ibanez gitaar maar je vindt geen nieuwe onder de €100 helaas.

Ibanez gitaren zijn nieuw namelijk niet te vinden voor minder dan dit bedrag. Toch hoeft je voor een Ibanez Western gitaar niet heel veel meer te betalen als je deze wilt kopen. Je hebt ze namelijk voor iets meer dan €100 maar dan heb je echt wel de instapmodellen.

Deze instapmodellen zijn voor de beginner zeker goed te gebruiken. Heb je straks een wat hoger niveau en heb je behoefte aan een betere gitaar? Dan moet zul je een ander type Ibanez Western gitaar moet kopen.

Welke Ibanez Western kiezen als beginner?

Uiteraard kun je natuurlijk als beginner zeker een Ibanez Western gitaar kopen. Als jij iets meer te besteden hebt dan €100 kun je namelijk een hele leuke Ibanez gitaar kopen.

Tussen de €150 en €200 zijn er namelijk hele leuke Ibanez gitaren krijgen. Vooral voor de beginners is het fijn dat Ibanez in deze categorie heel veel Dreadnought gitaren heeft.

Dreadnought gitaren zijn qua bouwvorm van de body tegenwoordig eigenlijk de standaard. Deze bouwvorm wordt door alle merken gebruikt en binnen deze bouwvorm zijn ook de meeste verschillende gitaren te krijgen.

Binnen deze prijsklasse heb je de Ibanez Western gitaren die voor een beginners perfect zijn maar later, als je een iets hoger niveau hebt kun je deze gitaar ook echt nog wel een tijdje blijven gebruiken. Goede gitaren zonder teveel poespas, dat is wat je als beginner nodig hebt.

Niet alleen beginners kopen een Ibanez Western gitaar

Het zijn niet alleen de beginners die kiezen voor een Ibanez Western gitaar. Onder grote artiesten zijn vooral de elektrische gitaren van Ibanez populair maar ook de (elektrisch)-akoestische gitaren worden door een aantal artiesten gebruikt.

Misschien niet voor iedereen bekend, je moet namelijk wel een beetje van Jazzmuziek houden maar Pat Metheny is een bekende Jazz gitarist die regelmatig met een semi-akoestische of akoestische Western gitaar van Ibanez op het podium te zien is.

Ibanez Western gitaar voor solo’s en hoge tonen?

Wil jij met jouw akoestische Western gitaar van Ibanez vooral goed kunnen genieten van de hoge tonen en solo’s met jouw gitaar spelen?

Daarvoor heeft Ibanez ook hele mooie modellen. Naast dat ze een dreadnought body hebben heeft dit merk ook hele leuke akoestische Western gitaren met een cutaway.

Deze cutaway zorgt er voor dat jij ook de frets het kortst bij het klankgat goed in kunt drukken om zo ook de hoogste tonen goed te kunnen spelen

Veel duurder zijn Ibanez Western gitaren niet

Dat is het mooie van Ibanez. Het is goed merk dat goede Western gitaren maak die je voor een leuke prijs kunt kopen. De gewone akoestische Western gitaren van Ibanez vind je niet voor heel veel meer dan €250 op enkele uitzonderingen na die richting die €700 gaan.

Dit betekend dus dat je voor een relatief kleine investering toch een mooie en goede Western gitaar kunt kopen.

Elektrisch-akoestische Western gitaar

Dan heeft Ibanez ook nog een heel uitgebreide scala aan elektrisch akoestische Western gitaren die je kunt kopen.

Als we bij Ibanez gaan kijken bij de elektrisch-akoestische gitaren dan variëren de prijsklassen wel enorm.

Een elektrisch-akoestische Western gitaar van Ibanez kun je kopen voor een kleine €200 maar ze zijn ook verkrijgbaar met een prijs van bijna €1.600. Dit zijn natuurlijk wel hele uitzonderlijke modellen. Supermooie en goede gitaren maar lang niet voor iedereen te betalen.

Joe Satriani Signature Modellen

De Joe Satiani Signature modellen zijn de uiterst prijzige modellen van Ibanez. Deze elektrisch-akoestische gitaren zijn dan tevens wel weer het vlaggenschip van Ibanez als het gaat om de elektrisch-akoestische Western gitaren.

Joe Satriani is een hele bekende gitarist die regelmatig met een Ibanez elektrisch-akoestische Western gitaar op het podium te zien is. Vandaar dat dit model ook naar hem vernoemd is.

Deze modellen zijn gemaakt van de beste houtsoorten en hebben de beste elektronica aan boord om het geluid zo goed mogelijk ten gehore te brengen maar eerlijk, voor de meeste mensen is dit type onbetaalbaar.

ibanez western gitaar kopen
Dit is een elektrisch-akoestische gitaar uit de Joe Satriani Signature serie, prachtige gitaar maar een nieuwprijs van bijna €1.600

Als je een Ibanez Western gitaar gaat kopen

Als je een Ibanez Western gitaar wilt kopen dan kun je het dus zo gek maken als je zelf wilt. Van simpele akoestische Western gitaren tot de Joe Satriani modellen tot aan een twaalfsnaargitaar. Het zit allemaal in het assortiment van Ibanez.

Standaard bouwvorm, met enkele cutaway, met dubbele cutaway, je kunt het allemaal krijgen. Het enige wat jij moet doen is voor jezelf bepalen wat jij er voor uit wilt geven en wat jouw eisen zijn aan de gitaar.

Het is natuurlijk wel zo, hoe meer eisen jij aan een gitaar hebt hoe prijziger hij wordt. Ibanez is een wereldbekend merk dat absoluut goede gitaren maakt die je ook nog eens in allerlei verschillende kleuren kunt krijgen.

ibanez western gitaar kopen

Ibanez Western gitaren!

Van betaalbaar tot bijna onbetaalbaar. Van een basic beginners gitaar tot een elektrisch-akoestische gitaar met enorm veel opties. Alles zit in het assortiment, jij hoeft alleen nog maar een keuze te maken!

VInd hier jouw Ibanez gitaar!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *