Gitaarles online voor beginners, start hier!

Wij weten welke online trainingen echt werken.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Leuk om te zien dat je op deze pagina terecht gekomen bent. Grote kans dat je er over nadenkt om te beginnen met gitaar spelen en dat je je aan het oriënteren bent wat betreft online gitaarlessen. Omdat ik zelf ook heb leren gitaar spelen met een online gitaarles voor beginners wil ik jou graag laten zien wat er allemaal mogelijk is. De digitale mogelijkheden zijn tegenwoordig oneindig en hierdoor is het aanbod aan online gitaarlessen ook gestegen.

Werkt online gitaarles voor beginners echt?

Dit is iets dat veel mensen zich toch vaak wel afvragen. Vooral mensen van mijn leeftijd en ouder die opgegroeid zijn met alleen maar “ouderwetse” gitaarlessen hebben hier soms hun twijfels bij. Twijfels die ik heel goed begrijp want deze had ik voor jaren terug ook toen ik wilde leren gitaar spelen met online gitaarlessen.

Toch kan ik je uit ervaring zeggen dat online gitaarles voor beginners absoluut werkt. Ja, het is zeker anders dan les krijgen van een “gewone” gitaarleraar dat klopt maar het werkt eigenlijk net zo goed. Uiteraard, wanneer je rechtstreeks contact hebt met een gitaarleraar dan is het communiceren makkelijker maar daar betaal je dan vaak ook weer voor.

Hoe werkt een online gitaarles voor beginners?

De verschillende aanbieders van online gitaarles voor beginners hebben allemaal hun eigen unieke manier van les geven. De 1 wat uitgebreider dan de ander. Ook hierbij moet jij jezelf afvragen wat als beginner jouw behoeftes zijn. Ook qua betaling verschillen ze, bij de 1 betaal je eenmalig een bedrag en heb je levenslang toegang, bij de ander betaal je per maand en kun je elke maand jouw abonnement opzeggen.

Boordevol instructievideo’s

Iets dat de goed samengestelde online gitaarlessen voor beginners hebben zijn enorm veel instructievideo’s. Omdat het interactief is moet jij als beginner wel precies kunnen zien wat nu precies de bedoeling is. Je kunt niets face-to-face vragen dus is het wel belangrijk dat het allemaal duidelijk is.

Daarom maken de online gitaarleraren gebruik van vele instructievideo’s. Vanuit verschillende hoeken worden de verschillende handelingen die je moet doen duidelijk in beeld gebracht. Het voordeel van deze video’s is dat je ze even stop kunt zetten of een stukje terug kunt gaan als je het even niet begrijpt. Deze instructievideo’s met uitleg van de gitaarleraar zijn de drijvende kracht achter online gitaarles voor beginners.

Hier zie je Koen Snoek, eigenaar van “Gitaarles van Koen” met 1 van zijn vele video’s waarin hij een wereldbekend nummers speelt

Online gitaarles voor beginners met solide basis

Dit is waar veel van de online gitaarlessen voor beginners goed in zijn. Het leggen van een solide basis waarop jij straks in de toekomst verder kunt borduren. Maar dit is ook de reden dat het begin van zo’n online gitaarles wat langdradig en saai ervaren kan worden. Maak je geen zorgen, zou je een “ouderwetse” gitaarles voor beginners gaan volgen dan heb je hetzelfde.

Op het begin moet je gewoon nog heel veel dingen leren. Van hoe je de snaren aan moet slaan, tot jouw houding tijdens het spelen tot uit het hoofd leren van akkoorden. Deze solide basis moet eerst goed zijn voordat je verder kunt gaan en al echt melodieën kunt gaan spelen. De eerste helft van een online gitaarles voor beginners is vooral veel theorie, veel leren en een klein beetje spelen.

Hulp is overal

Bij de online gitaarlessen waar wij ervaring mee hebben is overal om je heen hulp. Je kunt niet alleen rechtstreeks contact hebben met de gitaarleraar maar het forum dat er bij zit kun je ook gebruiken om hulp te vinden. Bestaande topics die misschien aansluiten op jouw vraag of je kunt een eigen topic aanmaken.

Op dit forum vind je onervaren maar ook ervaren gitaristen. Zij kunnen jou snel helpen met de vraag waar je mee zit. Op die manier blijf je niet lang met een vraag zitten en kun jij snel weer verder met de cursus om gitaar te leren spelen.

MAAR, het gaat niet vanzelf

Een hele grote MAAR. Dit is iets dat ik je echt op het hart wil drukken. Dit weet ik uit mijn eigen ervaring en van verhalen die ik gehoord heb. Als je wilt leren gitaar spelen en je kunt in principe nog niks dan zal het absoluut niet vanzelf gaan. Ik ga het niet mooier maken dan dat het is. Op het begin gaat het echt veel tijd kosten om de dingen te kunnen die je probeert te leren.

Daarom is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je voldoende doorzettingsvermogen weet te vinden voordat je echt serieus aan dit avontuur gaat beginnen. Als je wilt leren gitaar spelen met een online gitaarles voor beginners dan zal het gitaar spelen een onderdeel van jouw leven moeten worden.

Start met een akoestische gitaar

Dit is een eeuwig discussiepunt waar ik ook niet snel een einde aan zie komen. Met welke gitaar kun je het beste beginnen? Mij is geleerd en deze mening deel ook dat je het beste kunt beginnen op een akoestische gitaar. Je hoeft dan enkel en alleen de gitaar te kopen. Zou je beginnen met een elektrische gitaar dan heb je ook een versterker nodig en dit maakt de investering ook gelijk weer duurder. Ook is een akoestische gitaar op het begin makkelijker te bespelen dan de elektrische.

Akoestische Western gitaar

Start met een akoestische gitaar en dan wil ik je adviseren om te beginnen met een akoestische Western gitaar. De stalen snaren van deze gitaar mogen misschien wat harder aanvoelen dan de nylon snaren van een Spaanse gitaar maar de hals van een Western gitaar is daarentegen smaller. Hierdoor krijg je makkelijker jouw vingers om de hals om de snaren goed in te kunnen drukken. Akoestische gitaren voor beginners zijn al voor een hele schappelijke prijs verkrijgbaar.

gitaarles online voor beginners

Consistentie, consistentie en nog eens consistentie!

Wanneer je begonnen bent met een online gitaarles voor beginners moet 1 ding de leidraad worden in jouw aanstormde gitaarcarrière. Consistentie. Elke dag bezig zijn, bezig blijven met het willen leren gitaar spelen en niet opgeven. Ook al zit het soms tegen, uiteindelijk zal het lukken en zal je merken dat je steeds beter wordt in de dingen die je doet.

Mij is jaren terug geleerd, wanneer je net begint met gitaar spelen dan is het belangrijk dat je elke dag minimaal 15 minuten oefent. Dus maandag tot en met zondag elke dag minimaal een kwartier. Dus niet zaterdagmiddag een uur en de dinsdagavond een uur, nee, elke dag mee bezig zijn. Dan zul je merken dat je vooruitgang zult gaan boeken.

Met een solide basis begint het avontuur pas

Nadat je een solide basis hebt gelegd begint het eigenlijk pas net. Je hebt de basis geleerd en daarop kun je verder borduren. Je kunt er voor kiezen om akoestische te blijven spelen maar je kunt je ook gaan verdiepen in de elektrische gitaar. Afhankelijk van wat jouw muzieksmaak is kun je prima zelf bepalen welk soort gitaar je wilt gaan gebruiken. Blijf ook hiermee doorgaan en je zult binnen kortste keren jouw favoriete nummers volledig kunnen spelen.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *