Akoestische gitaar beginners set kopen? Vind ze hier!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Zoals wij op deze website al veelvuldig genoemd hebben zijn wij van mening dat je moet beginnen met een akoestische gitaar als je wilt leren gitaar spelen. Nog specifieker, wij zijn van mening dat je moet beginnen op een akoestische Western gitaar. Maar wanneer je wilt beginnen met gitaar spelen dan heb je vaak toch net iets meer nodig dan alleen een akoestische gitaar. Dan kun je er ook voor kiezen om een akoestische gitaar beginners set te kopen.

In theorie kun je natuurlijk gaan gitaar spelen als je alleen een gitaar hebt, of dit makkelijk is dat moet jij jezelf afvragen. Er zijn gewoon een heel aantal hulpmiddelen die vooral voor de beginner erg makkelijk zijn om er bij te hebben.

Op die manier leer je niet alleen gitaar spelen maar leer je bijvoorbeeld ook hoe jij jouw gitaar moet stemmen als deze straks niet meer helemaal lekker klinkt.

Akoestische gitaar beginners set, in 1 keer klaar!

Wanneer je wilt beginnen met gitaar leren spelen dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag gaan. Je wilt niet uren en dagen bezig zijn met uitzoeken van dingen die je naast de gitaar ook nog nodig hebt.

Daarom is het als beginner echt aan te raden een akoestische gitaar beginners set te kopen. Je bent dan in 1 klaar en je hebt de meest belangrijke accessoires er bij zitten. De enige keuze die jij nog met maken is of jij naar een muziekschool gaat, of dat jij online gitaar wilt leren spelen.

Welke gitaar praten we over bij deze beginners set?

Zoals je al verwacht is deze beginners set voorzien van een akoestische Western gitaar. Daarbij heb je de keuze uit 2 standaard kleuren. De gewone “houtkleur” gitaar en de zwarte gitaar. Behalve de kleur zit er verder geen verschil in dus de keuze van de kleur, die laat ik aan jouzelf over.

In deze set vind je de SoloJam akoestische Western gitaar. Een gitaar met een body die gemaakt is van lindehout. De hals is gemaakt van esdoornhout. Deze houtsoorten in combinatie met de stalen snaren geven de SoloJam echt een leuk geluid voor een beginners gitaar.

Daarnaast heeft deze gitaar naast zijn standaard kleur een aantal details die erg leuk zijn om te zien voor het oog. De verchroomde stemmechanieken geven de gitaar een luxe look en de opvallende slagplaat maakt het geheel van de gitaar compleet.

akoestische gitaar beginners set kopen

Wat zit er allemaal nog meer in zo’n beginners set?

Als je er voor kiest om een akoestische gitaar beginners set te kopen dat wil je natuurlijk ook wel weten wat je krijgt. Ja, je krijgt een gitaar natuurlijk maar welke nuttige en onmisbare accessoires krijg je er nog meer bij dan?

Nou 1 ding is natuurlijk heel belangrijk naast de gitaar en dat is een stemapparaat. Is deze set vind je dus ook een simpel maar effectief stemapparaat.

De set is voorzien van een zogeheten Clip-on stemapparaat. Zo kun jij altijd snel even checken of jouw gitaar nog goed gestemd is. Door het stemapparaat op de kop van de gitaar te klemmen kun je op het display goed zien of de toonhoogte goed is.

Daarnaast ben jij natuurlijk zuinig op jouw allereerste gitaar en wil je voorkomen dat hij beschadigd. Daarom is deze akoestische gitaar beginners set ook voorzien van een gitaartas waarin jij jouw gitaar veilig op kunt bergen.

Ook is deze beginners set voorzien van een simpel maar effectieve gitaarband. Deze kun je gebruiken als je staand wilt repeteren. Dit is wel een standaard gitaarband die niet voorzien is van Straplocks dus je moet wel altijd even goed checken of de gitaarband voor jouw akoestische gitaar goed vastzit. Het zou heel erg jammer zijn als hij tijdens het spelen losschiet.

Tevens ontvang je ook nog een aantal plectra en een setje reservesnaren voor deze akoestische Western gitaar. Al met al ontvang je toch een heel compleet pakket. Het enige dat eigenlijk ontbreekt is een gitaarstandaard maar deze kun je natuurlijk ook los mee bestellen. Met gitaarstandaard kun je de gitaar bijvoorbeeld mooi opvallend in de woonkamer zetten, vind ik zelf persoonlijk erg leuk om te doen.

Akoestische gitaar beginners set kopen, een goede idee

Daarom is het een goed idee om een akoestische gitaar beginners set te kopen als je net begint of wilt beginnen met gitaar spelen.

Je haalt een complete set in huis waarmee je meteen aan de slag kunt. Je hoeft geen dingen los te bestellen en lang te wachten. Zodra je deze set in huis hebt kun je dezelfde dag nog beginnen met spelen.

Mede doordat je een setje extra snaren meegeleverd krijgt kun je ook een hele tijd vooruit. Je kunt zo een half jaar vooruit zonder dat je iets extra’s hoeft te kopen. Alle tijd dus voor jou om te leren gitaar spelen.

akoestische gitaar beginners set kopen
Hier zie je alles wat je krijgt bij deze starters set

Is het een goede beginners gitaar?

Als je net begint met gitaar spelen of je moet nog beginnen dan vraag jij je natuurlijk ook af of de gitaar in deze beginners set een goede gitaar is. Terecht dat je dit afvraagt.

Je ziet namelijk heel veel grote artiesten ook spelen met akoestische gitaren van grote merken als Takamine. Zij maken akoestische Western gitaren die richting de €3.000 gaan.

Zo’n soort gitaar heb jij als beginner helemaal niet nodig dus ja, dit is absoluut een goede beginners gitaar. Ook wanneer jij aardig wat kunt spelen dan kan deze gitaar zeker nog wel even mee.

Bereik jij op een gegeven moment het niveau dat je in band gaat spelen of op het podium, of je wilt solo’s gaan spelen, dan kan het zijn dat deze gitaar iets tekort zal gaan schieten maar op dat punt ben je als beginners nog lang niet. Als beginner moet je eerst uitvinden of gitaar spelen überhaupt echt wat voor jouw is.

Daarom moet je geen waanzinnig dure gitaar kopen. Ik hoop het niet natuurlijk maar het kan zijn dat gitaar spelen niet echt wat voor jouw is, dan zit je mooi met die waanzinnig dure gitaar. Nu heb je voor een leuke prijs een akoestische gitaar beginners set en kun jij uit gaan proberen of het echt wat voor jouw is.

Akoestische gitaar beginners set van MaxiAxi

MaxiAxi heeft daarom een 2-tal mooie en betaalbare akoestische gitaar beginners setjes op de markt gebracht. Een zwarte en een standaard houtkleur. Welke kleur je moet kiezen laat ik laat ik dus aan jou.

Met deze beginners set heb je meteen alles in huis om te kunnen beginnen met gitaar spelen. Met deze set en een goede gitaarcursus kan jouw gitaarcarrière meteen van start gaan! Vandaag bestellen is morgen gratis thuis bezorgd.

SoloJam Starters set Zwart

Starter set Zwart

Vind hier jouw complete starters set als jij wilt kiezen voor een zwarte akoestische Western gitaar van SoloJam voor slecht €99,90

Vind hier de set met een zwarte gitaar!

SoloJam Starters set Houtkleur

Starter set Houtkleur

Vind hier jouw complete starters set als jij wilt kiezen voor een houtkleur akoestische Western gitaar van SoloJam voor slecht €99,90

Vind hier de set met een houtkleur gitaar!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *