Slagplaat

De slagplaat is het extra stuk materiaal dat bij een akoestische gitaar onder het klankgat zit en bij een elektrische gitaar onder de dunste snaar. De slagplaat is er voor bedoeld om de gitaarbody te beschermen. Omdat jij de snaren aanslaat, al dan niet met een plectrum, wordt dat deel van de gitaar body vaak aangeraakt.

Om te voorkomen dat de topplaat van de gitaar en daarmee eigenlijk de hele gitaar body beschadigd is de slagplaat er op gemonteerd. Deze kan verlijmd zitten of geschroefd. Er komt een moment dat deze niet zo mooi meer is en dat hij vervangen moet worden. Dit is zelf heel simpel te doen. Wanneer hij vastgeschroefd zit is het enkel de schroeven loshalen en de slagplaat vervangen.

Pas met een elektrische gitaar wel op met de bekabeling die er onder zit. Ook kiezen veel mensen er voor om “gewoon” een keer een andere slagplaat te monteren. Bijvoorbeeld eentje met een bijzondere kleur of een leuk patroon er op.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *