Gitaarcursus? Tegenwoordig hebben we toch YouTube?

Dit is een opmerking die ik heel erg vaak hoor. Logisch maar terecht is hij niet

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

In de huidige tijd viert het internet hoogtij. Over welk onderwerp we ook wat willen zoeken, Google weet altijd wel iets te vinden. Honderden miljoenen zoekresultaten als je een zoekopdracht uitvoert. Hetzelfde geldt voor YouTube, wat veel mensen niet weten is dat YouTube de op één na meest bezochte site is. Alleen Google moeten ze nog voor zich dulden. Ook over de basis van het gitaar spelen is heel veel te vinden op deze twee sites. Veel mensen denken dus ook een gratis online gitaarles te vinden.

Op YouTube zijn ondertussen miljarden video’s te vinden over allerlei onderwerpen. Zo zijn er ook mensen die via YouTube proberen te beginnen met gitaar spelen. Ik ben van mening dat YouTube een goede aanvulling is, niet het juiste platform om de basis van het gitaar spelen te leren. Op YouTube staan namelijk ook heel veel video’s die je niet de juiste basis leren. Dan mag het een gratis online gitaarles genoemd worden maar je leert niet de juiste basis.

Ik ben van mening dat je moet durven te investeren in jezelf om de juiste basis aan te leren. De basis van het gitaar spelen is niet makkelijk en het is belangrijk dat je deze van A t/m Z beheerst. Wanneer je jezelf maar wat aanleert via een gratis online gitaarles dan ontbreekt de ó zo belangrijke basis van het gitaar spelen.

Waarom het even duurt voordat je gitaar kunt spelen

Gitaar leren spelen dat kun je niet “even” snel leren. Wanneer je leest dat je ergens binnen een maand leert gitaar spelen dan is dat onmogelijk. Een goede basis leggen voor het gitaar spelen kost nu eenmaal tijd. Vooral op het begin dan lijkt het totaal niet op te schieten. Je ziet nog niet heel veel vooruitgang en dit kan best frustrerend werken, ik praat uit eigen ervaring. Ook wanneer je naar een professionele muziekschool gaat zul je niet binnen een maand leren gitaar spelen.

De uitdaging die je met jezelf aan moet gaan is om deze frustratie naast je neer te leggen en rustig door te gaan. Je zult de discipline moeten hebben om er mee bezig te blijven. Laat je het een paar weken liggen dan zul je merken dat je vaardigheden ook heel snel weer achteruit gaan.

Online gitaarcursus versus YouTube

Mensen die willen gaan beginnen met gitaar spelen doen vaak van tevoren het nodige onderzoek. Ze gaan bekijken wat er allemaal op internet te vinden is en daarbij wordt ook heel vaak YouTube gevonden. Gitaar leren spelen dat kan ook wel via YouTube denken ze. YouTube is namelijk gratis en dus beter dan een betaalde gitaarcursus. Hier geldt naar mijn mening het gezegde “Goedkoop is duurkoop”.

Een goede basis is het halve werk

Als je wilt leren gitaar spelen dan moet je niet zomaar wat gaan aanklooien. Het is van groot belang dat je een goede basis legt. Net als met veel andere dingen die je leert is het bij het leren gitaar spelen niet anders, een goede basis is het halve werk. Als je op een slechte basis verder borduurt, die je via een gratis online gitaarles geleerd hebt, dan zul je op den duur vast gaan lopen.

Zelf heb ik het ook vaak om me heen zien gebeuren. Mensen in mijn nabije omgeving die wilden ook gitaar gaan spelen. Kochten een mooie gitaar maar wilden niet betalen voor zo’n “dure” gitaarles.


Basis gitaar spelen

Ik ga toch niet zoveel betalen om gitaar te leren spelen!

Deze fout ik heb ik meerdere malen van dichtbij gezien. Nadat ze de gitaar gekocht hadden werd meteen YouTube aangezet op de computer. Ze zouden wel even laten zien dat ze gitaar konden leren spelen zonder die verschrikkelijk dure lessen. Het ging een paar weken goed, totdat ze vastliepen en tegenwoordig hangt de gitaar als decoratie aan de muur, in de woonkamer.

YouTube | Een goede aanvulling op een goede basis

Wanneer je een goede basis aangeleerd hebt je wilt wat meer experimenteren dan is YouTube absoluut een hele goede aanvulling. Het is een plek waar je heel veel inspiratie op kunt doen als je dingen wilt gaan proberen maar je weet zelf nog niet helemaal wat. Gitaristen van over de hele wereld, vanuit elk muziekgenre, plaatsen dagelijks superleuke video’s waar jij mee aan het experimenteren kunt.

Dit heb ik zelf ook gedaan toen ik op het punt was dat ik een behoorlijk stukje kon gitaar spelen. Omdat mijn muzieksmaak uitgaat naar het ietwat stevigere gitaarwerk wilde ik graag solo’s kunnen spelen. Ik zocht naar video’s over de gitaarsolo’s van Kirk Hammet, de gitarist van Metallica. Het was even zoeken maar ik vond een perfecte video, het was echt veel oefenen maar uiteindelijk hoorde ik de solo van Seek and Destroy uit mijn versterker komen. Geweldig was dat en zo zijn er nog veel meer nuttige filmpjes te vinden.

Conclusie

Wanneer je dit stuk gelezen hebt dan hoop ik dat jij, net als ik, concludeert dat een goede basis zeer belangrijk is. Het “zelf” leren gitaar spelen of alles van YouTube halen is simpelweg niet de goede manier. Wil jij ook dat jouw gitaar niet als decoratie in de woonkamer eindigt? Zorg dan dat jij wel de juiste basis legt. Investeer in jezelf, creëer een solide basis van het gitaar spelen en breid dit later uit met wat je maar wilt.

De basis van het gitaar spelen online leren

Uiteraard moet je nog wel ergens iets vinden waar je deze juiste basis ook leren kunt. Er zijn mensen die kiezen voor een “ouderwetse” muziekschool met muziekleraar. Hier leer je zeker de juiste basis alleen zit je aan tijden vast en deze lessen zijn wel vrij prijzig. Ondanks dat het prijzig is vind ik niet dat je je daardoor tegen moet laten houden.

Ik heb destijds zelf gekozen voor een online training omdat ik zelf mijn tijden wilde bepalen. Omdat ik zelf een druk leven heb wilde ik zelf bepalen wanneer ik er mee aan de slag ging. Vaste avonden naar de muziekschool gaan zag ik niet zitten. Via een online gitaarles heb ik een hele goede basis geleerd van het gitaar spelen.

De online gitaarles voor beginners

Akoestische gitaar in de zon

Omdat ik zelf de basis van het gitaar spelen ook geleerd heb via deze online training durf ook te zeggen dat het werkt. Daarom bieden wij dit aan via GitaarVermaak.nl. We willen alleen goede producten verkopen en ervoor zorgen dat jij waar voor je geld krijgt.

Wil jij de basis van het gitaar spelen leren? Heb je net als mij een druk leven en wil je zelf de tijden bepalen wanneer je ermee aan de gang gaat? Kies dan voor de online gitaarles voor beginners die wij aanbieden via GitaarVermaak.nl. Gitaar spelen leer je niet binnen een maand maar met deze training gaat het ook jou zeker lukken om gitaar te leren spelen!

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *