Dé Takamine GD93CE-Nat Review van 2021!

Hoogste standaard voor de laagste prijs?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

De Takamine GD93CE-Nat uit deze review is 1 van de gitaren die binnen de G-Series van dit merk valt. Niet alle Takamine gitaren zijn namelijk voor de normale man te betalen. Daarom kwam dit merk met de G-Series. Hier wilden ze de hoogste standaard hebben voor de laagste prijs. En zo ook bij de GD93CE-Nat die we gaan bekijken deze week in dit blogbericht.

De Takamine GD93CE-Nat is niet bepaald een akoestische gitaar voor beginners. Je kunt voor deze gitaar kiezen als je een beetje behoorlijk gitaar kunt spelen. Als je namelijk al wat beter gitaar kunt spelen dan zul je merken dat een beginners gitaar op den duur niet meer voldoende is voor de wensen die jij hebt.

Ga elektroakoestisch met de GD93CE-Nat

Waar Takamine goed in is, is het maken van elektroakoestische Western gitaren. Daarom is de Takamine GD93CE-Nat uit deze review ook zeker een goede keuze. Je bent immers informatie over deze gitaar aan het zoeken en dus je liggen jouw interesses al bij een elektroakoestische Western gitaar.

Dreadnought met cutaway GD93CE-Nat

Net als zoveel akoestische en elektroakoestische gitaren is ook de Takamine GD93CE-Nat een gitaar met de een dreadnought body.

Deze ondertussen bijna standaard bouwvorm van de body van een gitaar geeft de gitaar een heerlijk, vol geluid en is ook staand nog eens goed te bespelen.

Takamine GD93CE-Nat Review

Samenstelling GD93CE-Nat

Net als bij eigenlijk alle gitaren is het de samenstelling van de gitaar dat de eigenschappen geeft aan de gitaar. De bouwvorm, de gebruikte materialen, de kwaliteit van de materialen. Het weegt allemaal mee.

Al deze dingen samen bepalen niet alleen hoe de gitaar er van de buitenkant uit ziet maar ook hoe hij klinkt en hoe lang hij zo blijft klinken. Daarom heeft men bij Takamine met de G-Series kwalitatief goede gitaren bereikbaar willen maken.

De G-Series gitaren van Takamine zijn in geen velden of wegen te vergelijken met hun high-end modellen en dat is ook helemaal niet erg. Er zijn weinig mensen die een gitaar van vele duizenden euro’s kunnen veroorloven en dus heeft Takamine haar gitaren met de G-series bereikbaar gemaakt voor elke gitarist.

De gebruikte houtsoorten

Zoals we allemaal weten bepalen de gebruikte houtsoorten voor een groot deel hoe de gitaar dadelijk gaat klinken. Daarom heeft Takamine bij de GD93CE-Nat uit deze review ook zorgvuldig gekeken naar de te gebruiken houtsoorten.

Hierin moesten ze een goede schikking vinden tussen kwaliteit en prijs. De houtsoorten moesten niet te duur zijn want dat maakt de gitaar te duur. Aan de andere kant wilden ze ook geen te goedkope houtsoorten gebruiken want dit zou zorgen voor een Takamine onwaardig geluid.

Allereerst heeft Takamine de top gemaakt van massief sparrenhout. Sparrenhout is op zichzelf helemaal geen bijzondere houtsoort maar omdat de top van massief hout is, geeft dat veel mee qua geluid van de gitaar.

De zij -en onderkanten van de GD93CE-Nat zijn niet gemaakt van massief hout. Voor deze 2 delen van de gitaar is gebruikt gemaakt van Esdoornhout. Op zichzelf ook geen bijzonder houtsoort, deze wordt namelijk veel gebruikt bij het maken van akoestische Western gitaren.

De hals van de gitaar is gemaakt van een iets bijzonderdere houtsoort namelijk mahonie. Mahonie helpt in het bijzonder mee aan het verkrijgen van de volle en romige klanken die je van een Westerngitaar verwacht.

Ingebouwde elektronica van de Takamine GD93CE-Nat

Je ziet het er van de buitenkant niet af maar de Takamine GD93-CE-Nat uit deze review is ook nog eens voorzien van de nodige elektronica. Hij is namelijk voorzien van meer dan een element om het geluid van jouw gitaar te kunnen versterken.

Takamine heeft niet alleen voor goede betaalbare houtsoorten kunnen zorgen maar ook voor goede en betaalbare interne en externe componenten.

Onder de 2 brugzadeldelen van de gitaar bevindt zich het element van de gitaar. Voor de GD93CE-Nat heeft Takamine gebruik gemaakt van een piëzoelement. Dit is een element dat voorzien is van een aantal kristallen die de trillingen van de gitaar opvangen en omzetten in tonen voor de versterker.

Daarnaast is de GD93CE-Nat ook voorzien van een voorversterker, soms ook wel bekend als de pre-amp. Deze voorversterker “vangt” het geluid van het element en kneedt deze in de juiste tonen. Vanuit de voorversterker gaat het geluid naar de eindversterker die je op het podium hebt staan en deze maakt het volume dat je wilt hebben.

2 elektronische extraatjes

Naaste de benodigde elektronische onderdelen krijg je ook nog wat extraatjes als je kiest voor de Takamine GD93CE-Nat uit deze review. Hij heeft namelijk nog 2 andere functies die een standaard elektroakoestische gitaar niet heeft.

Het eerste extraatje van de GD93CE-Nat dat je krijgt is een 3-bands equalizer. Hiermee kun je zelf effecten toevoegen aan het versterkte geluid dat uit jouw versterker komt. Het kan natuurlijk zijn dat je dit niet altijd wilt gebruiken, daarom is het fijn om te weten dat deze functie gewoon uit te schakelen is.

Ook krijg je bij de GD93CE-Nat een ingebouwd stemapparaat. De display hiervan kun je zien op de schouder van de gitaar. Hiermee kun je altijd jouw gitaar goed stemmen zonder dat je een los stemapparaat nodig hebt. Dit is ook erg handig als je ergens optreedt en je moet de gitaar even snel stemmen.

Takamine GD93CE-Nat Review

Het uiterlijk van de Takamine GD93CE-Nat mag er zijn

Daarnaast is dit een aandachtspunt waar Takamine altijd veel aandacht aan besteed en zo ook weer bij de Takamine GD93CE-Nat uit deze review. Het uiterlijk mag er namelijk ook echt zijn, ondanks dat deze gitaar “slechts” veel naturel kleuren heeft.

Het gave van het uiterlijk van deze gitaar vind ik persoonlijk de achterkant. Je zult het niet vaak zien en anderen misschien ook niet maar de achterkant is gemaakt van een prachtig stuk hout waarin de verschillende kleuren en nerven heel goed te zien zijn.

Het mooie hoogglans hout en de opvallende slagplaat in combinatie met de neckdots maken het geheel helemaal compleet en het ziet er erg professioneel uit.

Eindoordeel Takamine GD93CE-Nat GitaarVermaak.nl

Ik heb deze gitaar goed bekeken en me vooral ingelezen hoe de samenstelling tot stand gekomen is en Takamine heeft echt weer gedaan waar ze goed in zijn. Een goede en prachtige gitaar maken en mooie van deze is, deze is niet zo schrikbarend duur als de high-end modellen van Takamine.

In plaats van dat een Takamine gitaar jou misschien wel €2.000 tot €3.000 kost kun je nu in bezit komen van een Takamine gitaar die stukken goedkoper is. Natuurlijk is hij nog steeds niet spotgoedkoop maar voor iets minder dan €700 heb je er 1 en heb je hem binnen 1 á 2 dagen in huis.

Met deze gitaar kun je echt voor de dag komen, hiermee schitter je op het podium en het geluid dat deze gitaar produceert in combinatie met juiste versterker is absoluut erg mooi te noemen. Kortom, het echte Takamine geluid en de echte Takamine kwaliteit voor een leuk prijs.

De Takamine GD90CE-Nat

De betaalbare elektroakoestische Westerngitaar van Takamine, hoogste standaard voor de beste prijs!

Vind hier meer informatie over de Takamine GD90CE-Nat
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *