Takamine

Takamine is een wereldwijd bekend merk dat bekend staat om zijn kwalitatief geweldige Western gitaren. Takamine is een van de weinige merken dat niet uit Europa of de Verenigde Staten komt maar uit het Verre Oosten namelijk uit Japan.

Het merk en het bedrijf Takamine werd in 1962 opgericht door Kabushiki-gaisha Takamine Gakki Seisakusho in de plaats Nakatsuguwa. Doordat het gitaar spelen in die tijd in Japan enorm toenam qua populariteit begon Takamine akoestische Western gitaren te produceren om aan de marktvraag te kunnen voldoen die in het land ontstaan was.

Elektroakoestische gitaren

In de 1978 begon Takamine als een ware pionier met het op grote schaal produceren van elektroakoestische gitaren. Zij waren 1 van de eersten die besloten om deze akoestische gitaren die geschikt waren voor versterking te gaan maken.

Het was in die tijd namelijk uiterst bijzonder dat een een akoestische gitaar uitgerust werd met een voorversterker. Dit luidde de opkomst van de elektroakoestische gitaar in want vele andere producten volgenden als snel door deze gitaren ook te gaan produceren.

Kleine serie Solid Body gitaren

Tot aan midden jaren 80 van de vorige eeuw heeft Takmine ook een aantal hoogwaardige Solid Body gitaren geproduceerd en verkocht. Deze elektrische gitaar waren van hoge kwaliteit.

Vanaf eind jaren 80 stopte Takamine met het produceren van de Solid Body gitaren. Men ging zich volledig richten op de akoestische en elektroakoestische Western gitaren. Daar waar ze nu nog steeds heel sterk in zijn.

De G-Series

De huidige G-Series die Takamine maakt zijn toch wel de meest bekende gitaren dit zij produceren. Dit zijn de hoogwaardige en prachtige akoestische Western gitaren van Takamine.

Deze zijn verkrijgbaar in akoestische en elektroakoestisch en in vele verschillende vormen. Met of zonder cutaway, als dreadnought of grand-concert en in verschillende kleuren.

Takamine kan als geen ander akoestische Western gitaren maken tegen een toch wel een betaalbare prijs. Een gitaar van Takamine is geschikt voor alle niveau’s.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.