Online gitaarles gratis, alles staat op internet toch?

Dus dan kan ik het mezelf wel aanleren

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Een online gitaarles die gratis is, dat is een leuke en vooral goedkope manier om te leren gitaar spelen. Op internet en vooral op YouTube staan vele tientallen miljoenen video’s waarin alles voorgedaan wordt als het gaat om te leren gitaar spelen.

Gitaar leren spelen dat willen heel veel mensen. Lang niet iedereen begint ermee en dat is best jammer. Vaak denkt men aan de ouderwetse muziekschool en deze zijn gewoon echt wel duur. Voor veel mensen een keuze om niet te beginnen of een online gitaarles te zoeken die gratis is.

Waar vind ik online gitaarles die gratis is?

In de speurtocht naar een online gitaarles die gratis is komen we op heel veel verschillende pagina’s en video’s terecht. Veelal zoeken we deze instructievideo’s op YouTube. Deze video’s zijn allemaal gratis en zo kun je gratis leren gitaar spelen, zou je denken.

Mijn moeder heeft mij al vanaf kinds af aan het gezegde “Voor niks gaat de zon” op geleerd en dit is ook echt zo. Zo gaat het ook met leren gitaar spelen. We willen dit heel gratis doen maar de kans dat je een online gitaarles vindt die gratis is en waarmee je echt goed gitaar leert spelen is bijna 0.

Ik kan mezelf toch wel gratis, online gitaar leren spelen?

Heel veel mensen zijn er van overtuigd dat ze zichzelf met gratis online gitaarles wel even gitaar kunnen leren spelen. Een paar noten leren spelen en misschien wel een paar akkoorden kun je jezelf misschien wel aanleren maar leren gitaar spelen is hetzelfde als leren fietsen.

Hier heb je instructies en de juiste hulpmiddelen bij nodig. Toen we leerden fietsen zijn we allemaal begonnen met zijwielen aan de fiets om niet te vallen. Dat terwijl één van je ouders je ook nog vasthield aan de achterkant.

Bij het leren fietsen heb je de juiste begeleiding en de juiste handvatten nodig om de juiste basis te leren. Daarna kun je losgelaten worden en leer je de rest zelf, zo werkt het ook als je wilt leren gitaar spelen.

online gitaarles gratis

De juiste basis is echt heel belangrijk

Net als bij heel veel dingen in het leven is de juiste basis is heel erg belangrijk. Ook als je online gitaar wilt leren spelen. Ik heb het regelmatig om mij heen gezien. Mensen willen wel leren gitaar spelen, kopen een gitaar, gaan op YouTube wat filmpjes bekijken, spelen wat en uiteindelijk eindigt gitaar als decoratie aan de muur.

Dit is natuurlijk heel erg jammer. Ik zelfs meegemaakt dat er een dure Fender elektrische gitaar met een dikke Marshall versterker gekocht werd maar dat deze slecht enkele maanden gebruikt is. Dit is natuurlijk doodzonde, zo’n gitaar moet bespeeld worden, niet aan de muur of op een standaard eindigen.

De juiste basis kan met online gitaarles, niet helemaal gratis

Ik heb nog geen goedwerkende gratis online gitaarles kunnen vinden maar het kan wel tegen een klein bedrag tegenwoordig. En een aantal online gitaartrainingen zijn ook absoluut goede trainingen, jaren terug heb ik zelf namelijk ook een gitaarcursus via internet gedaan.

Vergeleken met een ouderwetse muziekschool waar je natuurlijk een behoorlijk bedrag per uur betaald valt dit bij een online gitaarles wel mee. Zo’n online gitaarles is niet gratis maar is eigenlijk voor iedereen wel te betalen als je wilt leren gitaar spelen.

Je moet wel een beetje digitaal zijn

Het is in veel situaties de laatste jaren al niet meer weg te denken. Steeds meer dingen gaan digitaal, steeds meer dingen worden geautomatiseerd en steeds meer dingen doen we vanachter onze PC. Is dit een goede ontwikkeling?

Als je het mij vraag ja en nee. Voor mij was een online gitaarles echt de goede uitkomst omdat ik niet vast wilde zitten aan een vaste avond om naar de muziekschool te moeten gaan. Dat kwam mij erg goed uit.

Waarom zou het niet goed zijn? We zitten als mensen zijnde al het grootste deel van onze tijd binnen dus ga zo nu en dan ook naar buiten, lekker bewegen en laat af en toe jouw online gitaarles voor wat het is.

Wel is het belangrijk dat wanneer je gitaar wilt leren spelen via een online gitaarles dat je een beetje overweg kunt met PC’s. Je hoeft geen ICT’er te zijn maar het openen van website en het afspelen van video’s moet je wel kunnen maar dat is gelukkig voor het overgrote deel van de bevolking geen probleem meer.

gitaarles online gratis

Hoe werk zo’n online gitaarles?

Een online gitaarles is dan wel niet gratis maar het werkt wel heel erg makkelijk. Het is een soort interactieve muziekschool waar jij dezelfde basis leert als op een gewone muziekschool.

De maker van de online gitaarles is jouw gitaarleraar en de interactieve omgeving is de digitale muziekschool. Jouw online gitaarleraar leert jou uiteraard eerst al basisbeginselen van het gitaar spelen.

Van houding tot hoe je de snaren aan moet slaan. Van welke gitaar je het beste op kunt starten tot het op de juiste manier indrukken van de snaren. Het begin van zo’n cursus kan soms een beetje saai lijken maar het is echt heel belangrijk dat je met de juiste basis begint.

Instructievideo’s zijn de rode draad

Bij elke online gitaarles die gemaakt is zijn instructievideo’s de rode draad van de cursus. Samen met tekstuele instructies leer je op een digitale manier gitaar spelen.

Bij de betere online gitaarlessen wordt er heel veel aandacht besteed aan het maken van goede instructievideo’s. Niet alleen is het belangrijk dat er video’s gemaakt worden van goede beeld -en geluidkwaliteit maar dat ook de handelingen die je moet doen heel duidelijk in beeld komen.

Daarom worden de video’s dus ook vanuit meerdere hoeken gemaakt. Zo kun jij vanuit meerdere hoeken zien wat de handelingen zijn die je moet uitvoeren. Het is namelijk heel belangrijk dat je goed kunt zien wat je allemaal moet doen.

Probeer het de eerste maand voor maar €1,-

Als je wilt leren gitaar spelen dan is het uiteraard nog maar de vraag of het echt wat voor je is. Ook is het nog niet zeker of je genoeg doorzettingsvermogen hebt om gitaar te leren spelen. Het kost namelijk behoorlijk wat tijd een veel doorzettingsvermogen.

Daarom is een online gitaarles die de eerste maand bijna gratis is een verstandige keuze. Via GitaarTabs.nl kun je de online gitaarles de eerste maand proberen voor €1,-. Als je er in die ene maand fanatiek mee aan de slag gaat dan zal je er snel genoeg achter komen of het wat voor jou is.

Is het leren gitaar spelen via een online gitaarles onverhoopt toch niet voor jou? Dan zeg je het abonnement gewoon op en heeft het jou slechts €1,- gekost. Is het wel echt wat voor jou? Dan blijf je daarna een vast bedrag per maand betalen om toegang te houden tot alle trainingsmateriaal.

Ben je klaar met de training of ben je van mening dat je het daarna wel zelf kunt? Dan kun je het abonnement gewoon stopzetten en kun je zelf je eigen gang gaan met gitaar spelen.

Tevens toegang tot duizenden GitaarTabs

Naast dat je toegang krijgt tot alle instructievideo’s om gitaar te leren spelen krijg je ook toegang tot duizenden GitaarTabs. Zolang jouw abonnement loopt houd je altijd toegang tot deze gitaartabs.

In deze enorme database vind je allerlei nummers die jou doormiddel van gitaartabs geleerd worden. In deze video’s zie je heel duidelijk welke snaar je op wel fret aan moet slaan om zo de juiste toon te spelen.

Tussen deze gitaartabs vind je allerlei artiesten dus er moet wel wat tussen zitten voor jou. Van Davina Michelle tot aan Metallica tot aan Maan, het is allemaal te vinden en dus te leren spelen.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

Vandaag nog beginnen met gitaar spelen?

Met deze training leer je gegarandeerd gitaar spelen en ontvang je heel veel gitaartabs van de mooiste en meest recente nummers. Nu de eerste maand voor slechts €1,00 en dagelijks opzegbaar!

Klik hier en begin direct!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *