Single Coil gitaar

De Single Coil gitaar is eigenlijk de tegenhanger van de Humbucker gitaar. Daar waar de Humbucker een gitaarelement met 2 spoelen heeft, heeft de single coil gitaar maar 1 spoel. De single coil gitaar bestaat ook al een stuk langer dan de Humbucker. Een merk zoals Fender maakt al sinds jaar en dag single coil gitaren.

Meer hoge boventonen

De single coil heeft in tegenstelling tot de Humbucker de eigenschap dat het beter in staat is de hoge boventonen goed te laten klinken. Single coils zijn in staat om deze hogere boventonen beter te laten klinken omdat ze minder weg gefilterd worden dan bij een Humbucker.

Dit komt over het algemeen doordat enkelspoels gitaren/elementen een lagere impedantie hebben dan Humbuckers. Dit zorgt er weer voor dat de hoge boventonen beter in takt blijven als het elektrische signaal naar de versterker gestuurd wordt.

Hier zie je een Stratocaster, Single-Coil elektrische gitaar

Iconische gitaar zijn uitgevoerd als Single Coil

Fender noemde ik bovenaan dit bericht al maar dit iconische merk maakt veelvuldig single coil gitaren. De bekende Stratocaster van Fender is een single coil gitaar. Deze gitaar is ook door heel veel bekende gitaristen in het verleden en in het heden toegepast.

Jimi Hendrix was een groot fan van de Single Coil Stratocaster en was in zijn hoogtij dagen ook heel vaak te zien op het podium met een Fender single coil gitaar. Ook 2 bandleden van Metallica in de naam van Kirk Hammet en James Hetfield gebruik veelvuldig single coil gitaren.

Als je een echte single coil gitaar van Fender zou willen kopen dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Stratocasters zijn alles behalve goedkoop. Daarom zijn er gelukkig ook merken die met toestemming van Fender goedkopere klonen maken van deze gitaren. Onder andere de Squier Affinity Stratocaster is zo’n betaalbare kloon.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.