Fender: CD60 Serie

Het merk Fender is natuurlijk als sinds jaar en dag bekend binnen de gitaarwereld. Regelmatig wordt gedacht dat Fender vooral een duur merk is, ook als het gaat om akoestische gitaren maar dit is zeker niet waar. Fender heeft namelijk ook heel wat betaalbare akoestische gitaren in het assortiment en zo ook bij de akoestische Western gitaren. Dit is ze onder andere gelukt door het op de markt brengen van de CD60 Serie akoestische Western gitaren.

Dreadnought gitaar

De CD60 series van Fender is een akoestische Western gitaar met een Dreadnought body. Dit is eigenlijk de standaard die we tegenwoordig zien als het gaat om akoestische Western gitaren. Zo is dit ook bij de CD60 serie gedaan.

De CD60 serie is een uiterst betaalbare akoestisch Western gitaar van Fender. Je hebt ze in verschillende prijsklassen, variërend van €100 tot €300. Afhankelijk van wat voor een soort CD60 je wilt en met welke mogelijkheden.

Akoestisch en Elektroakoestisch

De CD60 serie is verkrijgbaar als standaard akoestische Western gitaar maar ook als elektroakoestische gitaar. Vanzelfsprekend zijn de elektroakoestische gitaren de duurdere uit de serie aangezien je deze kunt gebruiken om het geluid te kunnen versterken.

De goedkope gitaren uit deze serie zijn de standaard, simpel uitgevoerde akoestische Western gitaren. Vaak met een standaard naturel of zwart uiterlijk en verder geen bijzonder kenmerken. Bijvoorbeeld de Fender CD60 NT is een akoestische Western gitaar van Fender met niets bijzonders en een naturel uiterlijk. Deze haal je dus al in huis voor ongeveer €130.

Daarnaast zijn er ook prachtige modellen als bijvoorbeeld de CD60 All Mahogany. Dit is een bijzonderdere model uit de CD60 serie van Fender. Deze gitaar is geheel gemaakt van de houtsoort Mahonie en heeft een prachtig donker uiterlijk waarbij je de houtnerven nog heel goed kunt zien. Doordat dit materiaal duurder is, is deze gitaar vanzelfsprekend ook wat duurder. Voor iets minder dan €200 haal je deze in huis.

Heel veel keuze in verschillende modellen

Verder zijn er nog veel meer verschillende modellen binnen deze serie te verkrijgen. Met een simpel en standaard uiterlijk maar ook met een mooi Sunburst uiterlijk. Met of zonder Cutaway, alles is mogelijk bij deze serie gitaren en je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt, als je opzoek gaat naar dit model gitaar vind je heel veel verschillende mogelijkheden.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.