Beste online gitaarles van 2021! Vergelijk ze hier.

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

We zijn in het jaar 2021, door de jaren heen is heel veel in ons leven digitaal geworden. Overal hebben we internet en de mogelijkheden zijn oneindig.

Ook doordat op het moment van schrijven de wereldwijde Corona pandemie voortduurt doen we tegenwoordig nog veel meer online, als er licht aan het einde van de tunnel.

Naast dat we online vergaderen, online naar school gaan kunnen we tegenwoordig ook muziek leren spelen via een online cursus en zo dus ook gitaar leren spelen.

In dit blogbericht gaan we op zoek naar de beste online gitaarles van 2021 en laten we jou de verschillende opties met bijbehorende voordelen zien.

Je bent op zoek naar de beste online gitaarles voor 2021. Misschien zit je ook wel veel thuis, verveel jij je omdat de meeste dingen niet kunnen en heb je besloten om gitaar te willen gaan spelen.

Als dit zo is, hele goede keuze. Gitaar spelen is niet alleen heel erg leuk maar ook erg ontspannend. Vooral in een tijd als deze waar veel mensen veel meer stress ervaren dan voorheen.

Gitaar spelen is een hele goede uitlaatklep wanneer je even je hoofd leeg wilt maken en even alle problemen en gedoe van aller dag wilt vergeten.

Online gitaarles werkt echt!

Sommige mensen, vooral mensen die nog een beetje ouderwets zijn, twijfelen of online gitaarles wel echt werkt. Zij denken vaak dat je echt naar een muziekschool moet om gitaar te kunnen leren spelen.

Niets is minder waar in dit geval. Natuurlijk kun je ook naar een muziekschool gaan om gitaar te leren spelen maar de ervaring leert dat dit velen malen duurder is en in de huidige Corona tijd ook niet goed mogelijk.

Online gitaarles biedt daarentegen wel allerlei mogelijkheden. En het werkt echt, ik heb zelf namelijk ook de basis van het gitaar spelen geleerd via een online gitaartraining en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Maar de beste online gitaarles is niet gratis

Een aantal mensen zijn er van overtuigd dat ze wel even een gratis online gitaarles via YouTube vinden en op deze manier een goede basis van het gitaar spelen leren.

Dit kun je proberen en héél misschien zal je hierin ook slagen maar die kans die acht ik heel erg klein. Ik heb het namelijk regelmatig gezien in mijn omgeving.

Mensen willen wel leren gitaar spelen, kopen een akoestische of soms zelfs een elektrische gitaar een gaan via YouTube opzoek naar een gratis online gitaarles.

999 van 1.000 keer lukt dit niet en eindigt de gitaar als decoratie aan de muur, eeuwig zonde natuurlijk.

Een goedwerkende, gratis online gitaarles heb ik nog niet kunnen vinden dus wil jij echt leren gitaar spelen? Kies dan voor één van de beste online gitaarlessen en investeer een paar euro.

In dit blogbericht zul je straks lezen dat het je echt geen vele honderden euro’s hoeft te kosten om gitaar te leren spelen.

beste online gitaarles

Beste van online gitaarles, waar en wanneer je wilt

De overtuigende factor voor mij om te kiezen voor online gitaarles was het feit dat ik er mee aan de slag kon wanneer en waar ik maar wilde.

Tegenwoordig hebben we bijna allemaal wel een smartphone met een 4G of 5G verbinding en hebben we in bijna de hele Europese Unie en de landen daarbuiten wel internet.

Heb jij een internetverbinding en een beeldscherm? Dan kun jij waar en wanneer je wilt met jouw online gitaarcursus aan de gang. Dit vind ikzelf persoonlijk het beste van online gitaarles.

Ook als je even geen gitaar bij de hand hebt kun je ook de lesstof nog een keer weer doornemen. Je leest de lesstof door en probeert ’s avonds als je thuis bent het toe te passen met jouw gitaar.

Wat is de beste online gitaarles?

Nou vraagt iedereen zich natuurlijk af wat de beste online gitaarles is. Er is namelijk door de jaren heen een heel aanbod ontstaan aan online gitaarles en welke het beste is? Ik vind persoonlijk dat er niet perse 1 het allerbeste is maar er zijn er wel een aantal die aan kop gaan.

Dit zijn de online gitaarlessen waar ik toegang tot heb of toegang tot gehad heb. Dit zijn echt professionele online gitaarlessen die door gitaristen met passie gemaakt zijn.

Ze zijn zelf al jaren gitarist, hebben opgetreden en weten alle ins en outs van het gitaar spelen en het leren gitaar spelen. Met veel passie zijn deze online gitaarlessen gemaakt door de beste instructeurs.

Met welke online gitaarles heb ik leren gitaar spelen?

Het is al best wat jaren geleden dat ik de basis van het gitaar spelen leerde via een online gitaarles. De keuze die ik op dat moment maakte deed ik basis van de mening van een oud collega van mij.

Ik heb destijds gekozen om voor de Gitaarles van Koen. Met deze training leer je in 22 weken de basis van het gitaar spelen om daarna je verder te ontwikkelen met jouw eigen muzieksmaak.

Deze training werkt absoluut en hiermee leer je zeker een solide basis om op voort te kunnen borduren. Deze valt dus absoluut binnen de categorie, beste online gitaarles.

Uiteraard is dit niet de enige online gitaarles die we kunnen zien als 1 van de beste. Er zijn uiteraard meerdere wegen de naar Rome leiden.

Er zijn namelijk meer online gitaarlessen die bij de beste horen met een andere samenstelling maar uiteindelijk brengen ze jou naar hetzelfde punt. Een solide basis om mee verder te gaan.

GitaarTabs.nl

Proefmaand slechts €4,95.

Daarna €15,95 per maand, elke dag opzegbaar.

Ook toegang tot duizenden ProTabs.

Start met GitaarTabs.nl

Gitaarles.nl

Gratis 7-daagse proefles.

Daarna €7,50 – €10,00 per maand.

Prijs afhankelijk van abonnementsvorm.

Start met Gitaarles.nl

Gitaarles van Koen

Gratis 7-daagse proefles

Eenmalige betaling van €77 voor levenslang toegang.

Vervolgcursus apart aan te schaffen

Start met Gitaarles van Koen

Welke online gitaarlessen zijn er nog meer?

Er zijn een heel aantal online gitaarlessen die tot de besten behoren. Je hebt ze in het Nederlands maar er zijn ook genoeg lessen te volgen in het Engels.

Zelf maakt het mij niet zoveel uit of het Nederlands of Engels is maar ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die zo’n online gitaarles het liefste in het Nederlands hebben.

Daarom houden we het bij dit blogbericht alleen bij Nederlandse online gitaarlessen. Er zijn een aantal gerenommeerde online gitaar cursussen in Nederland die tot de besten behoren.

Online gitaarles met GitaarTabs.nl

GitaarTabs.nl heeft een heel uitgebreide online gitaarles voor beginners gemaakt en is ook 1 van de beste. Met deze basistraining leer je zeer solide basis gitaar spelen en hierop kun je verder borduren.

De video’s zijn allemaal heel duidelijk en vanuit verschillende hoeken gemaakt zodat jij als beginner precies kunt zien wat je allemaal moet doen om de juiste technieken toe te passen.

Bij de online gitaarles van GitaarTabs.nl betaal je een vast, maandelijks bedrag. Uiteraard, wanneer jij vindt dat je de training niet meer nodig hebt kun je het abonnement elke dag stopzetten en zal het je geen geld meer kosten.

Het mooie van de online gitaarlessen van GitaarTabs.nl is dat je het de eerste maand voor slechts €4,95 kunt proberen, blijkt achteraf dat het toch niet wat voor jou is? Dan heeft het je uiteindelijk nog geen €5 gekost.

ProTabs van GitaarTabs.nl

Dit is een heel mooi extraatje dat je krijgt als je kiest voor GitaarTabs.nl en voor mij ook de reden dat dit 1 van de beste online gitaarlessen is.

Wanneer je kiest voor GitaarTabs.nl krijg je ook toegang tot duizenden zogeheten ProTabs. Dit zijn gitaartabs van allerlei verschillende soorten muziek en tevens voorzien van de songteksten en een video.

Hiermee kun je dus van allerlei verschillende soorten muziek zien en leren hoe je deze moet spelen op jouw gitaar. Omdat het er zoveel zijn moet er wel muziek tussen zitten die binnen jouw muzieksmaak valt.

Van pop tot rock, van hardrock tot metal, eigenlijk kun je alles wel vinden tussen de vele ProTabs van GitaarTabs.nl

beste online gitaarles

Online gitaarles van Gitaarles.nl

Ook de online gitaarles van Gitaarles.nl behoort tot 1 van beste. Deze training is gemaakt door conservatoriumdocent Michel Penterman.

Hij heeft al vele jaren ervaring met gitaar spelen en doet dit met heel veel passie. Dit was de reden dat hij 12 jaar geldeden besloten heeft om zijn eigen online gitaarles te maken.

Al 12 jaar lang is hij hiermee bezig en is in Nederland ondertussen 1 van de grootste geworden, misschien wel de allergrootste.`

Wanneer je kiest voor Gitaarles.nl krijg je ook toegang tot hoogwaardige instructievideo’s gefilmd vanuit verschillende hoeken zodat je precies ziet wat je moet doen.

De online community van Gitaarles.nl bevat ondertussen meer dat 8.000 leden en er zijn gitaristen aanwezig van alle leeftijden. Van 12 tot 88, met veel ervaring en beginners dus alles is er. Dit is ook de reden dat wanneer jij een vraag hebt, dat je nooit lang hoef te wachten op een antwoord.

Gratis online 7-daagse proefles

Ook bij de online gitaarles van Gitaarles.nl hoeft je niet meteen te beslissen of je de betaalde versie van de training neemt. Dit maakt het maken van de keuze ook hier wat laagdrempeliger.

Je kunt namelijk beginnen met een gratis online proefles van 7 dagen. Hierin leert Michel Penterman jou gratis de eerste basisbeginselen van het gitaar spelen.

Bevalt het jou? Dan kun je verder gaan met de betaalde versie van de online gitaarles. Mocht na 14 dagen alsnog blijken dat het niet wat voor jou is? Dan kun je alsnog het bedrag dat je betaald hebt terug krijgen, al gebeurd dit zo goed als nooit.

Als je doorgaat met de betaalde versie van Gitaarles.nl dat kun je kiezen voor 2 vormen van abonnementen. Er is namelijk de mogelijkheid voor een flexibel en een voordelig abonnement.

Bij een flexibel abonnement betaal je voor 3 maand toegang €30 wat dus neerkomt op €10 per maand. Kies je voor een voordelig abonnement dan betaal je voor 12 maanden €90, wat neerkomt op €7,50 per maand.

Welke je kiest? Dat is aan jouw maar het voordelige abonnement is natuurlijk goedkoper alleen heb je het abonnement dat wel wat langer lopen. Vind je zelf dat je genoeg geleerd hebt of komt er een moment dat je wilt stoppen? Dan kun je het abonnement elk moment stop zetten als je wilt, je zit nergens voor lange tijd aan vast.

beste online gitaarles

Gitaales van Koen, 1 van de beste online gitaarlessen

Daarnaast is er nog de Gitaarles van Koen die ook behoort tot 1 van de beste online gitaarlessen. Deze training noemde ik al eerder even in dit blogbericht.

Met de 22 lessen van Koen Snoek heb ik zelf namelijk voor jaren terug ook de basis van het gitaar spelen geleerd. Is deze cursus beter dan de andere 2 die ik noem?

Ik denk dat ze allemaal gelijkwaardig zijn. Elke cursus heeft wel zijn eigen unieke eigenschappen wat het bijzonder maakt waardoor je zeker de juiste basis leert om op verder te kunnen borduren. 

Levenslang toegang tot online gitaarles voor 1 vast bedrag

Dit is het grote verschil met de 2 andere online gitaarlessen die ik beschouw als de beste. Daar waar GitaarTabs.nl en Gitaarles.nl een abonnementsstructuur hanteren is dit bij de Gitaarles van Koen anders.

Hier betaal je namelijk éénmalig een vast bedrag van €77 waarna jij je leven lang toegang hebt tot alle content die op de website te vinden is en dus een leven lang toegang tot de basiscursus van Koen Snoek.

In 22 lessen leert hij jou de juiste basis om mee te beginnen zodat je jezelf daarna kunt ontplooien tot de gitarist die jij wilt zijn. Via het netwerk van Gitaarles van Koen is het ook mogelijk om een vervolgcursus aan te schaffen voor de gitaristen die al iets meer zijn dan een beginner.

Gratis 7-daagse proefcursus

Om jou kennis te kunnen laten maken met het leren gitaar spelen heeft ook Koen Snoek een 7-daagse, gratis proefcursus gitaar spelen.

Met deze cursus leer je hele basic elementen van het gitaar spelen en als je deze 7-daagse cursus serieus bekijkt en probeert dan kun jij in deze week er achter komen of gitaar spelen wat voor jou is.

Mocht achteraf blijken dat het toch niet wat voor jou is of je wilt er om welke reden dan niet meer doorgaan dan heeft het je alleen wat tijd gekost en verder niks, je zit nergens aan vast na deze 7 dagen.

30 dagen niet goed, geld terug garantie

Net als de andere online gitaarlessen die tot de beste behoren heeft ook Koen Snoek van De Gitaarles van Koen een niet goed geld terug garantie.

Mocht jij binnen 30 dagen na het aanschaffen van de volledige cursus vinden dat het gitaar spelen niet wat voor jou is? Dan kun je bij de Gitaarles van Koen het volledige aanschafbedrag van de cursus terugkrijgen.

Koen Snoek is namelijk dusdanig overtuigd van zijn product dat hij het wel aandurft om deze garantie te geven. En uit ervaring kan ik vertellen dat ik overtuigd ben van product.

Welke online gitaarles moet ik kiezen

Voor welke online gitaarles jij uiteindelijk kiest laat ik aan jou over maar deze 3 zijn allemaal 1 van de beste. Het is aan jouw om de keuze te maken welke je wilt.

Wil je eenmalig een vast bedrag willen betalen en klaar zijn? Kies dan voor de Gitaarles van Koen. Wil jij toch de toegang tot de ProTabs om goede gitaartabs te hebben? Kies dan voor GitaarTabs.nl of wil je een online gitaarles van iemand met heel veel ervaring en die bekend is van onder andere televisie? Kies dan voor Gitaarles.nl van Michel Penterman.

Je kunt natuurlijk altijd alle 3 mogelijkheden beter bekijken en daarna een weloverwogen keuzen maken. Hieronder vind je de links naar meeer informatie van de verschillende online gitaarlessen. Vind de beste online gitaarles die bij jou past en begin vandaag nog met leren gitaar spelen.

Maak jouw keuze vandaag nog!

GitaarTabs.nl

Proefmaand slechts €4,95.

Daarna €15,95 per maand, elke dag opzegbaar.

Ook toegang tot duizenden ProTabs.

Start met GitaarTabs.nl

Gitaarles.nl

Gratis 7-daagse proefles.

Daarna €7,50 – €10,00 per maand.

Prijs afhankelijk van abonnementsvorm.

Start met Gitaarles.nl

Gitaarles van Koen

Gratis 7-daagse proefles

Eenmalige betaling van €77 voor levenslang toegang.

Vervolgcursus apart aan te schaffen

Start met Gitaarles van Koen
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *