Wat zijn gitaartabs?

Veelvuldig maken gitaristen gebruik van Gitaartabs. Gitaartabs is een afkorting van gitaartablatuur. Dit kenden we natuurlijk al in de vorm van het “ouderwetse” notenschrift maar gitaartabs zijn in de volksmond iets anders en vooral eenvoudiger.

Lang niet iedereen kan overweg met notenschrift

Voor veel mensen, of het nu beginnende gitaristen zijn of mensen die echt al wel een beetje gitaar kunnen spelen is het ouderwetse notenschrift best wel lastig. Voor velen zijn gitaartabs ook veel makkelijker te begrijpen. Ik gebruik zelf ook alleen nog maar gitaartabs eigenlijk als ik een nieuw nummer opzoek om die te proberen gaan spelen.

Gitaartabs zijn de notatie van welke snaar je tussen welk 2 frets in moet drukken. Heel eenvoudig wordt aangeven dat je bijvoorbeeld de lage E-snaar in moet drukken tussen de 5 en de 6e fret. En zo wordt dat beschreven voor alle snaren gedurende het hele nummer.

De wat uitgebreidere gitaartabs (deze zijn meestal niet gratis) zijn vaak ook nog voorzien van de songtekst. Zo weet je ook precies wanneer je moet beginnen met zingen.

Ook eventuele effecten die je toe moet passen tijdens het spelen worden op de gitaartabs aangegeven. Van vrijwel alle nummers zijn basic gitaartabs gratis op het internet te vinden. Hierdoor kun je regelmatig wat nieuws proberen en kost het je niks.

Hier zie je een fragment van hoe gitaartabs er uitzien.
Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.