De Blackstar AmPlug FLY 2 kopen? Lees dit bericht eerst!

Deze compacte hoofdtelefoonversterker kan absoluut iets voor jou zijn!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Hoofdtelefoonversterkers, het is een compacte en betaalbare manier om het geluid van jouw gitaar te versterken en te luisteren door een koptelefoon. Vooral omdat het zo’n compacte oplossing is, zijn deze versterkertjes overal toe te passen. Ze worden gevoed door een paar batterijen dus spanning voor de versterker zal ook geen probleem zijn. Ben jij op zoek naar een hoofdtelefoonversterker? Misschien moet je dan overwegen om de Blackstar AmPlug FLY 2 te kopen.

Wat is de Blackstar AmPlug FLY 2? (H2)

Als je nog niet heel goed weet wat de Blackstar Amplug FLY 2 is dan gaan we jou eerst laten zien wat dit is voordat jij besluit hem te kopen.

De Blackstar AmPlug FLY 2 is een zogeheten hoofdtelefoonversterker. Dit is een heel klein apparaatje dat je aansluit op de 6,3 mm Jackplug die jouw elektrische of elektroakoestische gitaar heeft. Op de dit apparaatje sluit je weer jouw hoofdtelefoon aan. De versterker is ook voorzien van een 3,5 mm mini Jackplug voor de koptelefoon. Op deze manier sluit je het geheel aan.

Compact? Heel compact!

Zoals je de Blackstar AmPlug FLY 2 hiernaast op de foto ziet op jouw scherm, zo groot is hij ook ongeveer, slecht 7,5 centimeter lang. Dit kleine ding kun je dus altijd meenemen, hij past desnoods in jouw broekzak.

Blackstar AmPlug FLY 2, uiterst compact

Met zijn afmetingen van 7,5 x 5 x 2,5 centimeter en het minimale gewicht van 200 gram (dit is inclusief baterijen) is de AmPlug FLY 2 heel compact en licht. Hierdoor kun je hem altijd meenemen in jouw gitaartas en heb je geen grote, zware versterker nodig. Als zijn er tegenwoordig ook hele compacte mini gitaarversterkers op batterijen verkrijgbaar.

Wanneer je de Blackstart AmPlug FLY 2 zou kopen kun je op elke moment van de dag, op elke plek oefenen met jouw elektrische of elektroakoestische gitaar. Het enige dat jij bij je moet hebben is de AmPlug FLY 2 en een koptelefoon. Ja en zorg er altijd voor dat je een extra setje batterijen bij je hebt.

Gebeurd er echt wat in dit kleine ding?

Dit is een oordeel dat vaak snel gemaakt is. Men wilt wel een Blackstart AmPlug FLY 2 kopen maar vraagt zich af of dit kleine ding ook echt wat kan. Op zichzelf een terechte vraag. Je verwacht niet meteen dat zo’n klein apparaatje echt wat kan toch?

Natuurlijk komt er geen geluid uit dat te vergelijken is met een dikke buizenversterker met 12 inch speakers nee maar het zal je nog verbazen wat dit ding wel kan. Natuurlijk bepaald de kwaliteit van jouw hoofdtelefoon ook een aanzienlijk deel van de kwaliteit.

Ingebouwde effecten van de Blackstar AmPlug FLY 2

Ook al is het apparaatje zo klein en licht, Blackstar is in staat geweest om dit kleine ding te voorzien van een aantal effecten. De AmPlug FLY 2 is namelijk voorzien van 9 schakelbare effecten. Het zijn er natuurlijk niet heel veel maar het is niet gek voor dit kleine ding.

Als je de Blackstart AmPlug FLY gaat kopen dan krijg je 3 effecten die toe te passen zijn op verschillende niveau’s. Met dit apparaat kun je de Chorus, Delay en Reverb toepassen. Zo kun je ook nog leuk met effecten spelen.

Hoe lang gaat de AmPlug FLY 2 mee?

Doordat de AmPlug FLY 2 gevoed wordt door 2 AAA batterijen ontstaan er ook nog wel eens twijfels over hoe lang dit apparaat meegaat. Zoals al eerder gezegd moet je er voor zorgen dat je altijd extra batterijen bij je hebt voor de zekerheid.

Hoe lang de AmPlug FLY 2 meegaat is ook even afhankelijk van welk soort batterijen er in zitten. Gebruik jij hoogwaardige alkaline batterijen dan gaat de FLY 2 toch al gauw 17 uur mee. Gebruik je wat minder goede zink-koolstof batterijen dan gaat hij ongeveer 9 uur mee.

Je leest het al wel, je moet van hele goede huizen komen als je in 1 dag zoveel wilt spelen dat jij de batterijen leeg krijgt. Bij alkaline batterijen is het vrijwel onmogelijk en bij zink-koolstof batterijen moet je ook heel goed je best doen.

De extra batterijen neem je dus mee voor het geval dat misschien 1 van de batterijen kapot is. Of wanneer de batterijen niet meer nieuw in de versterker zitten. Je weet natuurlijk nooit precies hoeveel uur je al speelt met de huidige batterijen.

Kwetsbaarheid Blackstar AmPlug FLY 2

Als je de Blackstar AmPlug FLY 2 zou kopen dan is kwetsbaarheid wel iets waar je over na moet denken. Het is namelijk een heel klein, plastic apparaat. Grote versterkers, of het nu buizenversterkers zijn of transistorversterkers, deze zitten altijd in een houten behuizing en kunnen een stootje hebben.

Dit is niet het geval met de AmPlug FLY 2. Dit is een kwetsbaar apparaat. Dit is voor mij eigenlijk het enige nadeel van het ding. Wanneer hij ingeplugd zit in de gitaar dan moet je er niet ergens mee tegenaan stoten. De kans is dan groot dat de plug afbreekt.

Anderzijds kun je natuurlijk ook voorzichtig omgaan met het apparaatje. Door dat het zo klein en licht gebouwd is wordt hij ook vanzelfsprekend iets kwetsbaarder. Hier kan niemand wat aan veranderen dus een tip van mij. Kijk goed uit wanneer jij de AmPlug FLY 2 aangesloten hebt.

Het heeft ook geen zin om naar een ander merkt te kijken voor stevigheid. Allemaal hebben ze hetzelfde nadeel van kwetsbaarheid.

Blackstar ISF control

Net als mij de grotere versterkers van Blackstar is ook de AmPlug FLY 2 uitgerust met de gepatenteerde ISF control. Dit is speciaal door Blackstar ontwikkeld en mag ook alleen door hun toegepast worden.

Met de ISF control ben je in staat om jouw versterker verschillende soorten geluiden te laten produceren. Staat de ISF control op 0? Dan klink de AmPlug FLY 2 als een Amerikaanse Amp. Draai je hem helemaal voluit tot de max? Dan hoor je het karakteristieke geluid van een Britse Amp.

De Blackstar AmPlug FLY 2 kopen

Als je de BlackStar AmPlug FLY 2 gaat kopen heb je echt een leuke hoofdtelefoonversterker met een leuk geluid voor zo’n klein ding. Je kunt overal repeteren zonder dat je een zware versterker nodig hebt en mensen last hebben van de herrie.

De FLY 2 is geschikt voor eigenlijk alle gitaren die versterker nodig hebben. Je kunt hem gebruiken voor alle elektrische en elektroakoestische gitaren. De standaard FLY 2 is wat minder goed geschikt voor elektrische basgitaren. Gelukkig is er ook een AmPlug FLY 2 speciaal voor elektrische basgitaren.

Blackstar AmPlug FLY 2

Een uiterst compact apparaatje dat een prima versterker is voor jouw hoofdtelefoon. Zonder vaste spanning nodig te hebben kun je nu overal spelen zonder dat iemand er last van heeft!

Bestel hier de AmPlug FLY 2!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *