Hoofdtelefoonversterkers

Hoofdtelefoonversterkers zijn hele compacte en ideale oplossingen die je kunt gebruiken als je altijd en overal wilt kunnen spelen. Dit kleine apparaatje werkt op een setje batterijen dus heb je geen netspanning nodig maar wat is dit ding nu precies?

Piepkleine versterker

Een hoofdtelefoon is een piepkleine versterker die vaak niet heel veel groter is dan een aansteker. Het is een kleine apparaat dat je met een een 6,3 mm jackplug rechtstreeks aansluit op de gitaar die versterkt moet worden.

Vanuit de grote versterkers zijn we gewend dat de versterker ook het geluid produceert, dit is bij een hoofdtelefoonversterker niet het geval. Het woord zegt het eigenlijk ook al, het is een versterker waar je een hoofdtelefoon op aan moet sluiten.

Mini-jack output voor de jouw hoofdtelefoon

Alle hoofdtelefoonversterkers zijn namelijk voorzien van een mini-jack aansluiting waarop jij jouw koptelefoon aan kunt sluiten. De hoofdtelefoon fungeert dan als de speaker van jouw versterker.

Als je een extra setje batterijen bij je hebt dan kun je eigenlijk op elk moment van de dag, waar dan ook gaan spelen met jouw elektrische of elektroakoestische gitaar. Door de hoofdtelefoon zal jouw omgeving geen last hebben van het geluid dat je produceert.

Muzikale ondersteuning

Dan zijn de wat betere hoofdtelefoonversterkers van merken zoals onder andere VOX ook uitgerust met een mini-jack aansluiting die gebruikt kan worden als een AUX functie.

Hierop kun je een ander afspeel apparaat aansluiten, bijvoorbeeld een MP3 speler of jouw telefoon. Hiermee kun je begeleidende muziek afspelen zodat jij niet alleen jouw gitaargeluid hoort maar ook de begeleidende muziek die bij dat nummer hoort.

Verschillende hoofdtelefoonversterkers

Uiteraard zijn er vele verschillende soorten hoofdtelefoonversterkers te krijgen met elk weer zijn eigen eigenschappen. Je hebt standaard hoofdtelefoonversterkers die eigenlijk voor de meeste gitaren geschikt zijn. De Blackstar AmPlug FLY 2 is van 1 deze universele hoofdtelefoonversterkers. Deze is prima toe te passen bij een vrij standaard elektrischee of elektroakoestische gitaren.

Daarnaast maken fabrikanten ook hoofdtelefoonversterkers die speciaal gemaakt worden voor een bepaald instrument of voor een bepaalde muzieksoort. Zo zie je ook vaak hoofdtelefoonversterkers langskomen die speciaal gemaakt zijn voor de elektrische basgitaar. Omdat deze gitaar toch een iets ander geluid produceert is de samenstelling van de hoofdtelefoonversterker ook anders.

Ook worden er hoofdtelefoonversterkers gemaakt die speciaal ontworpen zijn voor bluesmuziek, voor Classic rockmuziek of voor Metal muziek. Het is net wat jouw muzieksmaak is maar je hebt in iedere geval keuze zat.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.