Online cursus gitaar, werken deze echt?

Wij hebben er ervaring mee en vertellen het in dit bericht!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

De samenleving waarin wij leven wordt steeds meer digitaal. Vele dingen kunnen we met het internet doen tegenwoordig. Van videovergaderingen tot online shoppen. Voor veel dingen hoeft je de deur niet meer uit. Zo zijn er ook heel verschillende cursussen te volgen op het internet. Dus je raadt het al, je kunt ook een online cursus gitaar spelen volgen. Wij leggen je uit waarom dit écht een goede oplossing kan zijn.

Te druk voor een “offline” cursus gitaar

Dit is iets dat ik vaak hoor. Mensen willen wel een cursus gitaar gaan volgen maar zijn te druk voor een offline cursus gitaar. Ik snap dit argument, al moet ik zeggen dat ik het er niet helemaal mee eens bent. Het is namelijk zo, als jij iets echt heel graag wilt dan maak je er tijd voor.

Wel snap ik het als men zegt dat men te druk is om een vaste avond in de week naar een muziekschool te moeten. Ja tegenwoordig zijn we allemaal druk met van alles en nog wat en het liefste wil je zelf kunnen bepalen wanneer je met iets aan de slag gaat.

Bij een online cursus gitaar bepaal je dit zelf

Als je kiest voor een online cursus gitaar spelen dan heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand wanneer je ermee aan de slag gaat. Dit is heel fijn want je hoeft dan niet constant een vast moment in de week vast te zetten voor de muziekschool.

Maar dit kan ook een valkuil zijn. Omdat het online is zijn er genoeg mensen die denken “Ach dat doe ik morgen wel even, vandaag heb ik niet zoveel zin”. Dit wordt dan heel vaak gedacht en men is er dan te weinig mee bezig.

Plan blokken in jouw eigen agenda

Daarom wil ik je aanraden, ga je een online cursus gitaar volgen, plan dan altijd blokken in jouw agenda wanneer je ermee bezig wilt gaan. De 1 heeft er wat meer behoefte aan dan de ander maar op deze manier heb je wel een soort van stok achter de deur.

Ik heb dit zelf namelijk persoonlijk ook. Niet alleen met het gitaar spelen maar met bijna alle dingen die ik doe. Ik plan alles als blokken in mijn agenda zodat ik voor mezelf weet wanneer ik met wat aan de gang ga.

Natuurlijk is dat niet bij iedereen nodig maar als je net zo’n chaoot bent als mij dan raad ik je aan om dat te doen.

online cursus gitaar

Ga elke dag bezig met de online cursus gitaar

Bij het leren gitaar spelen via een online cursus is net als bij een offline cursus consistentie 1 van de belangrijkste dingen. Ga elke dag bezig met de online cursus gitaar, alleen dan red je het om te leren gitaar spelen.

Met elke dag bedoel ik natuurlijk niet elke dag een paar uur, dat kan natuurlijk maar je moet je afvragen of dat de bedoeling is. Je hebt natuurlijk nog wel meer te doen in de week.

Met elke dag bedoel ik, elke dag minimaal een kwartier. Als je elke dag een kwartier bezig gaat met jouw online cursus gitaar, of je repeteert alleen wat dan ben je consistent genoeg om te leren gitaar spelen.

Ook is het niet de bedoeling dat je maandagavond een uur speelt en zaterdagmiddag 3 kwartier. Zorg er voor dat je elke dag bezig bent met jouw online cursus gitaar.

Hoe ziet een online cursus gitaar er uit?

Een online cursus gitaar is natuurlijk heel wat anders dan wanneer je naar een ouderwetse muziekschool zou gaan. Een online cursus gitaar bestaat voor het grootste deel uit allemaal instructievideo’s.

Vanaf het allereerste begin waarbij de juiste houding je aangeleerd wordt tot het overpakken van verschillende akkoorden. Het wordt allemaal in video’s voorgedaan en er worden heel veel dingen bij uitgelegd.

Ga in je eigen tempo

Het grote voordeel van een online cursus gitaar is dat je de video’s kunt pauzeren en eventueel even een stukje terug kunt gaan. Als het je even te snel af gegaan is dan ga je even een stukje terug in de video en probeer je het opnieuw.

Tevens kun je de video ook even pauzeren om het één en ander een paar keer achter elkaar te proberen. Dit heb ik als een groot voordeel ervaren toen ik jaren terug via een online cursus gitaar heb leren gitaar spelen.

Meer dan video’s bij een online cursus gitaar

Bij een goede en complete online cursus gitaar krijg je vaak nog veel meer dan een heleboel instructievideo’s om te leren gitaar spelen.

Bij de trainingen zit ook een complete, besloten, online community. Binnen deze community heb je een forum met duizenden leden. Op dit forum kun je vragen stellen wanneer je er zelf even niet helemaal uit komt.

Doordat op dit forum gitaristen van allerlei niveaus actief zijn blijf je nooit lang met vragen zitten. Tevens kun je via de mail ook rechtstreeks contact hebben met jouw gitaarleraar. Hij reageert vaak ook snel op jouw vragen.

Je wordt onderdeel van een heuse gitaarfamilie

Wanneer je kiest voor een online cursus gitaar wordt je lid van een enorme gitaarfamilie. Allemaal mensen met de dezelfde passie die graag dingen met elkaar delen.

Video’s kunnen op het forum gedeeld worden om te laten zien wat de gitaristen kunnen. Ze spelen hun nummers en inspireren anderen hier weer mee om dit ook te kunnen.

Je trekt je aan elkaar op, daagt elkaar uit en op deze manier wordt iedereen beter in wat hij of zij doet. Ook het sociale aspect hiervan is erg leuk, je leert op een digitale manier heel veel andere gitaristen kennen.

online cursus gitaar

Welke online cursus gitaar is de beste?

Nu vraag jij jezelf dit natuurlijk af. Ik ben van mening dat er per definitie niet 1 online cursus gitaar is die beter is dan alle anderen. Er zijn meerdere cursussen te krijgen en allemaal pakken ze het net iets anders aan, er zijn meerdere weg die naar Rome leiden.

Wel ben ik lid van een aantal communitys waar ik dus ook wel ervaring mee heb. 1 van deze groepen waar ik lid van ben en waarmee ik zelf gitaar heb leren spelen is de “Gitaarles van Koen”.

Met deze cursus leer je in 22 lessen de basis van het gitaar spelen. Elke week komt er een nieuwe les beschikbaar met weer nieuwe dingen om te leren. Als je dus consistent bezig blijft met de cursus leer je in minder dan een half jaar de basis van het gitaar spelen.

Als jij dus gitaar wilt leren spelen via een online cursus gitaar dan kan ik jouw de Gitaarles van Koen echt aanraden. Het is een hele duidelijke cursus met een leraar die enorm veel passie heeft voor het gitaar spelen en heel graag anderen helpt.

Wil je exact weten wat de Gitaarles van Koen allemaal inhoud? Lees dan onze Gitaarles van Koen Review of begin meteen met spelen via de knop hieronder!

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *