Versterkercombo

Een versterkercombo is eigenlijk de meeste bekende gitaarversterker die voor komt. Deze versterkercombo vind je op heel erg veel plekken. Thuis in de slaapkamer, in de oefenruimte maar ook op de wat kleinere podia.

Versterker en speaker in 1

Dat is eigenlijk wat een versterkercombo is. Het is samengebouwd apparaat waarbij de versterker, speaker en voeding allemaal samengebouwd zit en intern al aan elkaar verbonden zijn.

Hierdoor hoeft je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen en de versterker aan te zetten. Even afstellen en je kunt beginnen. Deze versterkers zijn tegenwoordig ver doorontwikkeld en ze kun al een behoorlijk volume bereiken zonder dat het geluid begint te vervormen.

Versterkercombo’s kun je krijgen in 2 verschillende bekende soorten. De ouderwetse buizenversterker en de wat modernere transistorversterker. Afhankelijk van wat jouw wensen van het geluid zijn kun je een keuze maken tussen deze 2. Ik zeg buizenversterker.

Versterkercombo op batterijen

Voor een jaar of 15 geleden leek dit nog onmogelijk maar tegenwoordig zijn er zelfs versterkercombo’s die werken op een paar batterijen. Dit zijn dan weliswaar transistorversterkers.

Een buizenversterker op batterijen zal simpelweg gewoon niet gaan omdat deze versterkers een veel zwaardere voeding hebben en dus veel meer stroom nodig hebben om te kunnen functioneren.

Deze draagbare mini gitaarversterkers op batterijen zijn ideaal voor straatmuzikanten.

Voor het zware werk komen ze tekort

Als het gaat om het zware werk dan schieten de versterkcombo’s te kort. Bijvoorbeeld bij grote festival zullen versterkercombo’s niet genoeg zijn. Doordat er heel veel mensen zijn en het geluid ver weg ook nog goed te horen moet zijn maakt men dan gebruik van losse versterkers en speakers.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.