“Standaard” plectrum

Het “standaard” plectrum die kent natuurlijk iedereen. Het is een soort van driehoek met 2 flauwe afronding en 1 spitse punt. Met de spitse punt sla je de snaren van jouw gitaar aan. Maar het standaard plectrum is niet zomaar een plectrum. Bij dit simpele soort zijn er heel veel verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Verschillende diktes

Veel mensen zien het niet meteen maar er zijn aanzienlijk veel verschillende diktes. Daarom is het ook heel belangrijk om te experimenteren met verschillende diktes. Van heel dun (0,5 mm dik) tot vrij dik (1,5 dik). Hiertussen zitten nog veel meer diktes waarmee je kunt spelen. Tegenwoordig zijn er gelukkig plectrum sets met verschillende diktes te krijgen zodat je verschillende soorten in huis hebt.

Verschillende materialen

Ook maakt het een aanzienlijk verschil welke materiaal jouw plectrum heeft. We kennen natuurlijk allemaal het kunststof plectrum maar ook zien we vaak plectrums van hout. Deze zijn over het algemeen wel duurder maar geven ook een hele andere sound. Wanneer je een houten plectrum gebruikt op een Western gitaar geeft dit een veel warmer geluid dan wanneer je een kunststof plectrum gebruikt.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *