Shadow: SH145 Humbucker

Shadow is een bekend merk als het gaat om het maken van elementen voor de gitaar en zo ook met SH145 Humbucker. Dit is een zogeheten klankgatelement. Deze elementen zijn te gebruik als jij jouw akoestische gitaar wilt gaan versterken. Het kan best zijn dat je met een akoestische gitaar begonnen bent en eerst niet wilde gaan versterken maar nu wel.

De SH145 van Shadow is hiervoor een goede oplossing als je nog niet van jouw akoestische gitaar af wilt of nog geen elektroakoestisch gitaar wilt kopen. De pickups van Shadow zijn redelijk betaalbaar en zo ook de actieve SH145. Voor iets meer dan €100,- tover jij jouw akoestische gitaar om in een elektroakoestische gitaar.

Humbucker

De SH145 van Shadow is een Humbucker. Deze heeft dezelfde eigenschappen als het element dat in een Humbucker gitaar zit. Als je dan een standaard Humbucker element vergelijkt met de SH145 dan zal je zien dat ze er nu niet bepaald hetzelfde eruit zien.

Zoals we weten is een Humbucker een 2-spoels element waarbij 2 spoelen in serie geschakeld zijn. Bij de SH145 lijk je er maar 1 te zien. Dit klopt maar in werkelijkheid zitten er wel 2 spoelen in dit element. Ze zijn namelijk niet naast elkaar geplaatst maar boven elkaar. Dit om het element wat compacter te kunnen maken zodat hij ook daadwerkelijk in het klankgat past.

De Shadow SH145.

Award-winning element

De SH145 is een klankgat element waarmee Shadow een hele goed pickup op de markt gezet heeft. Dit element heeft namelijk meerdere prijzen gewonnen vanwege het mooie geluid dat dit element maakt. Volgens Shadow geeft dit element het authentieke en natuurlijke geluid dat je van een elektroakoestische gitaar verwacht.

Het geheim van dit element zit hem in de materialen die voor de magneten gebruikt zijn. De staafjes die het geluid van de trillende snaren opvangen zijn namelijk gemaakt van een legering van staal, samarium en kobalt. De laatste 2 genoemde zijn vrij zeldzame metal maar zorgen voor een goede geleiding over de magneten. Hierdoor gaat er heel weinig van de tonen van de snaren verloren in het element. Ook zijn de magneetstaven verstelbaar om ze op precies de goede afstand te krijgen t.o.v. de snaren.

Daarnaast is dit actieve klankgat element voorzien van 1 enkele knoopcelbatterij van 3 Volt. Doordat dit klankgatelement zeer energiezuinig is zal de batterij erg lang mee gaan. Ook heeft het element een draaiwieltje waarmee je het volume kunt regelen. Je kunt het element permanent in jouw gitaar (laten) maken aangezien de kabel die eraan zit demontabel is.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.