Ibanez: Gio GRX40

Ibanez heeft met het op de markt brengen van de Gio GRX40 serie een goede zet gedaan. Met de Gio GRX40 serie zijn ze in staat geweest om een goede Ibanez elektrische gitaar op de markt te brengen die ook nog eens voor iedereen betaalbaar en dus bereikbaar is.

Aangezien er toch een heel aantal beginners meteen beginnen met een elektrische gitaar als ze willen leren gitaar spelen en een gitaar voor een klein budget willen dan is de Gio GRX40 een hele goede keuze. Wel is het zo dat deze gitaar een beginners elektrische gitaar is en absoluut niet met de topmodellen te vergelijken is.

Hier zie je een Ibanez Gio GRX40 gitaar, simpel maar effectief.

Samenstelling Gio GRX40

De Gio GRX40 is een beginnersgitaar voor een beginnersbudget en daarom wordt deze gitaar ook samengesteld met goedkope, veelvoorkomende materialen. De solid body van de Gio GRX40 is gemaakt van de goedkope houtsoort populier. Deze houtsoort wordt voor heel veel toepassingen gebruikt. Van gitaren voor dit soort budgetten tot aan multiplex platen.

De hals die aan de body gemonteerd is wordt gemaakt van het bekende esdoornhout. Ook een goedkope en veel gebruikte houtsoort die overal ter wereld te vinden is. Op deze hals zit een toets gemonteerd van gemaakt van het jatoba hardhout. Samen met de medium frets, de witte inlegstippen en een termolobrug voor beginners maakt dit een goedkoop maar goed geheel.

Infinity R Pick-ups

Het elektrische deel van de Gio GRX40 zijn een 3-tal Infinity R Pick-ups van Ibanez zelf. Die Gio GRX40 is voorzien van 1 Humbucker element en voorzien van 2 single-coil elementen die lijn geschakeld zijn. Dit geeft de gitaar een standaard elektrisch geluid dat je verwacht van een beginners elektrische gitaar.

Gitaristen die al wat langer meegaan en een gitaristengehoor hebben zijn geen fan van deze Pick-ups. Er wordt vaak gezegd dat het geluid van deze gitaar echt “vintage” is maar de ervaren gitaristen vinden dat deze gitaar vooral een schreeuwerig geluid maakt.

Strenge kwaliteitscontrole

Toch is het wel zo dat Ibanez ook deze gitaar aan een strenge kwaliteitscontrole onderwerpt. De gitaar wordt dus niet zomaar verkocht. Maakt het Ibanez veel uit dat een selecte groep gitaristen geen fan is van de Infinity R Pick-ups? Nee dit maakt Ibanez werkelijk niets uit wat hiervan gezegd wordt.

Omdat het aantal beginners die net gitaar gaan spelen enorm groot is en blijft, blijft Ibanez deze gitaar serie in grote getalen verkopen. Klinkt de gitaar echt zo slecht? Nee absoluut niet, hij klinkt zeker niet slecht alleen gewoon heel standaard. Als je het zou vergelijken met bijvoorbeeld een Fender Stratocaster uit de VS dan klinkt de Fender gitaar veel mooier maar deze gitaar is ook ongeveer 10x zo duur.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.