Humbucker

Een Humbucker staat beter bekend als een dubbel-spoels gitaar element. Normaliter is een elektrische gitaar uitgerust met 1 enkele spoel die een elektrische spanning opwekt waardoor het gitaar geluid uiteindelijk versterkt wordt. Bij een Humbucker heeft men er voor gekozen om een element in de gitaar de plaatsen dat 2 spoelen heeft. Doordat men 2 spoelen heeft wordt de impedantie van het gitaarelement verdubbelt.

Dit betekend natuurlijk niet dat het geluid dat uit de gitaar komt 2 keer zo krachtig is maar wel een heel stuk krachtiger dan bij 1 spoel. Dit resulteert weer in een geluid dat veel vetter klink. Onder andere James Hetfield van Metallica en Richard Krupse van Rammstein gebruiken dit soort gitaren. In de metal wereld is het natuurlijk wenselijk dat er een vet geluid uit de versterker komt.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.