Gitaarles online ervaringen? Ik vertel het je.

Zodat jij een goedwerkende online gitaarles kunt proberen.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Online gitaarles en wat zijn de ervaringen hiermee? In de tijd waarin we nu leven gaat er steeds meer digitaal en online. Bijna overal in onze Westerse wereld kunnen we wel een snelle internetverbinding tot stand brengen om dingen online te lezen, te regelen en te leren.

Ook nu op het moment van schrijven woekert de CoViD-19 pandemie voort en kunnen we, hoe moeilijk het ook is, nog niet verantwoord elkaar ontmoeten. Dus ook als je juist nu op dit moment wilt leren gitaar spelen kun je niet naar een muziekschool.

Ook kan ik het me heel goed voorstellen dat mensen in tijden als deze dingen zoeken om afleiding te vinden. Lekker stappen is er niet bij, gezellige avondjes in het café hebben we voorlopig nog niet en een familiedag gaat voorlopig ook niet gebeuren. En zeg eens eerlijk, de hele tijd series bingewatchen op Netflix gaat ook wel een keer vervelen toch? Daarom vertel ik jou in dit blogbericht wat mijn ervaringen zijn met online gitaarles.

Wat leer ik bij een online gitaarles?

Bijna alle online gitaarlessen die beschikbaar zijn dat zijn gitaarlessen voor beginners. Als beginner ben je op zoek naar een goede online gitaarles en daarom kom je deze vaak tegen.

Een aantal ontwikkelaars van deze online gitaarles voor beginners hebben daarna ook nog vervolgcursussen om bijvoorbeeld de elektrische gitaar te leren bespelen of om bijvoorbeeld goed te kunnen leren tokkelen.

Bij de online gitaarlessen waar ik ervaringen mee opgedaan heb draait het vooral om een goede basis die je écht nodig hebt als je goed wilt leren gitaar spelen.

Een solide basis

Een solide basis heb je echt nodig als je goed wilt leren gitaar spelen en om ook echt bezig te blijven om nog beter te worden.

Veelal wordt gedacht dat mensen via YouTube wel even een paar gratis filmpjes vindt en daarmee, gratis gitaar kan leren spelen. Geloof mij, ik weet het uit ervaring maar deze vlieger gaat niet op. Voor een solide basis heb je echt begeleiding en vooral de juiste kennis nodig.

Met een solide basis ga je namelijk niet meteen echt heel veel gitaar spelen. Je slaat natuurlijk wel wat snaren aan maar de basis die je nodig hebt bestaat uit veel meer dan dat.

Vooral welke houding jij aanneemt, hoe je de snaren in moet drukken maar de onderdelen van de gitaar. Hiermee start jouw gitaar carrière, deze grondbeginselen van het gitaar spelen moet je eerst weten voordat je echt akkoorden en later nummers kunt gaan spelen.

gitaarles online ervaringen

Ik weet nog niet zeker of gitaar spelen wat voor mij is

Heel terecht als jij jezelf dit afvraagt. Je komt wat dat betreft net kijken en je weet nog niet goed of gitaar spelen ook echt wel wat voor jou is. Misschien kom je over een maand of wat wel tot de conclusie dat het niets voor jou is. Zou heel jammer zijn maar is niet onmogelijk

Daarom hebben de online gitaarlessen waar ik mijn ervaringen mee opgedaan heb vaak een laagdrempelige instapkeuze voor mensen die nog niet zo goed weten of het leren gitaar spelen echt wat voor hun is.

Zo zijn er online gitaarlessen waar de ervaring leert dat je een 30 dagen niet goed geld terug garantie krijgt, de eerste maand gebruik kan maken van de lessen voor €1 of bijvoorbeeld een gratis proefles.

Hierdoor ben jij er altijd van verzekerd dat je waar voor je geld krijgt of dat het hooguit een paar euro kost en je er achter komt dat het toch niet wat voor jou is. Dan is er nog steeds geen man overboord.

Online gitaarles ervaringen, hoe leer ik dan gitaar spelen?

Mocht je er voor kiezen om te willen gaan leren gitaar spelen met een online gitaarles dan vraag je je waarschijnlijk terecht af “Hoe leer ik dan gitaar spelen?”.

Eigenlijk leer je op dezelfde manier gitaar spelen als dat je bij een gewone muziekschool doet alleen is het nu interactief. Je gaat niet naar de muziekschool maar je gebruikt het beeldmateriaal die bij de online gitaarles hoort.

De ervaring leert bij online gitaarles dat je eigenlijk net zo goed gitaar leert spelen als bij een muziekschool alleen is het net even op een iets ander manier.

Je moet zelf ook wel een beetje digitaal zijn

De rode draad die je eigenlijk bij alle online gitaarlessen ziet zijn de instructievideo’s en de ervaring leert dus ook dat je als cursist ook wel een beetje digitaal moet zijn.

Wanneer je namelijk gitaar wilt leren spelen via een online gitaarles dan is het toch echt wel belangrijk dat je een beetje op kunt gaan met platformen die op YouTube lijken.

Gelukkig is bijna de hele samenleving tegenwoordig wel in staat om dit soort dingen te kunnen doen. De duidelijke video’s zorgen er op hun beurt weer voor dat je precies ziet wat je moet doen.

gitaarles online ervaringen

Ik wil het wel proberen maar (nog) geen geld uitgeven

Dit snap ik ook. Je hebt nog geen ervaring met online gitaarles en wilt ook niet meteen (veel) geld uit gaan geven. 1 ding kan ik je wel meteen verklappen. Je vindt geen online gitaartraining die jou alles leert maar die niets kost.

Gitaar leren spelen is namelijk alles behalve makkelijk dus de makers van online gitaarlessen hebben behoorlijk wat tijd en moeite moet besteden om deze trainingen te maken.

Dus als je echt wilt leren gitaar spelen, online of offline, je moet wel bereid zijn een klein beetje te investeren. Het zijn echt geen honderden euro’s dus onoverkomelijk is het zeker niet.

Je kunt daarom een gratis proefles nemen

Daarom heb je de mogelijkheid om een gratis proefles te nemen. Dan kun je zelf ervaren of online gitaarles echt wat voor je is.

Mocht je echt een goed gevoel hebben bij de proefles, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de volledige cursus aan te schaffen.

Als je van mening bent dat je echt gitaar wilt leren spelen dan kun je na het aanschaffen de cursus alle cursusmateriaal bekijken en toepassen.

Hiermee leg jij zeker weten de juiste basis, een solide basis waarop jij over een tijdje verder kunt borduren om jezelf te ontwikkelen tot de gitarist die jij wilt zijn.

Meld je aan voor deze gratis workshop met 5 lessen en ontdek of er een gitarist in jouw verscholen zit. Mocht dit zo zijn, deel dan jouw ervaringen met deze online gitaarles hier.

GitaarStarters

Met deze 5-daagse gratis workshop weet jij gegarandeerd of er een ware gitaarheld in jou schuilt.

Start hier jouw 5-daagse gratis workshop!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *