Heb ik een gitaarleraar en gitaarles echt nodig?

Een vraag die heel vaak gesteld wordt, wij hebben hier het antwoord op.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

In huidige tijd met alle digitale hulpmiddelen die we hebben zijn er heel veel mensen die zich dit afvragen. Alles is tegenwoordig toch te vinden op het internet. Honderden al dan niet duizenden gratis website waar je gitaar kunt leren spelen. Miljoenen al dan niet tientallen miljoenen video’s op YouTube waar je gratis kunt “leren” gitaar spelen. Daarom willen we het in dit blogbericht het gaan hebben over de digitale gitaardocent en digitale gitaarlessen.

De voordelen van een gitaarleraar

Allereerst vinden wij dat je zelf het gitaar spelen niet aan kunt leren. Je weet niet waar je moet beginnen en wat de juiste start is. Dat is een nadeel van alle informatie die tegenwoordig op het internet te vinden is. Er is zoveel informatie, bijna iedereen kan tegenwoordig een website maken en deze vol zetten met informatie waarvan een beginner niet weet of dit de juiste informatie is.

Een goede gitaarleraar weet precies waar jij moet starten wanneer je gitaar wilt leren spelen. Hij heeft zelf jaren ervaring en vaak ook zelf een eigen training bedacht. Voor het bedenken van een goede training moet je zelf natuurlijk ook een goede gitarist zijn.

Het hebben van een gitaarleraar heeft een groot aantal voordelen wanneer je net start. Een gitaarleraar ziet of jouw houding goed is, dit is heel belangrijk op het begin. Hij kan je de juiste plectrumtechniek leren en nog veel meer. Deze gitaarleraar kan jou dan zeggen wat je wel en wat je niet goed doet.

Een nadeel van een gitaarleraar is dat je bijna altijd 1 op 1 begeleiding hebt en dat betekend meteen dat dit soort lessen heel erg prijzig zijn. Tevens zit je bij een leraar vaak vast aan vaste lesavonden en tijden en moet je er altijd eerst naartoe rijden.

De digitale gitaarleraar

Dan is er de laatste jaren een heel anders soort gitaarleraar in opkomst. Namelijk de digitale gitaarleraar. Door het digitale tijdperk waarin wij leven en alles dat we kunnen met het internet zijn er tegenwoordig een tal van interactieve mogelijkheden om gitaar te leren spelen.

Zelf heb ik namelijk ook op deze manier het gitaar spelen geleerd en ondanks dat ik van tevoren wat sceptisch was, ben ik heel blij dat ik dit op deze manier gedaan heb. Ik zat er namelijk niet op te wachten om op vaste dagen en vaste tijden naar de muziekschool te moeten. Ik wilde leren gitaar spelen maar wilde zelf de dagen en tijd in kunnen plannen.

Goed en duidelijk digitaal lesmateriaal

Met het komen van het digitale tijdperk hebben veel gitaarleraren goed ingespeeld op de behoeften van mensen. Mensen die net als mij ook niet naar die muziekschool wilden, die ook niet vast wilden zitten aan dagen en tijden. Veel lesmateriaal is gemaakt maar let wel goed op, slecht een kleine hoeveelheid lesmateriaal voldoet ook echt aan de verwachtingen.

Wanneer je op Google aan het zoeken gaat dan kom je al heel snel websites tegen waar je van alles, gratis kunt vinden. Gitaarakkoorden, gitaartabs, instructievideo’s maar onthoud wel, tegenwoordig kan bijna iedereen een website maken over gitaar spelen maar velen hiervan hebben vaak nog geen snaar aangeslagen. Staar je niet blind op alle informatie die gratis te vinden is.

Durf een klein beetje te investeren en je zult merken dat je echt goed product koopt!

Instructievideo’s

De digitale gitaarleraren die een zeer goed programma gemaakt hebben maken allemaal veelvuldig gebruik van instructievideo’s. Video’s waarin in heel duidelijk en vooral rustig voorgedaan wordt wat je moet doen. Het allergrootste voordeel van deze video’s is, je kunt hem elke moment pauzeren en je kunt even een stukje terug gaan als je het niet helemaal gesnapt hebt.

Naslagwerk

Dan vind je bij de betere online gitaar cursussen ook altijd nog “ouderwets” naslagwerk. Natuurlijk niet de geprinte papieren die je vroeger bij de gitaarleraar kregen maar digitale papieren. PDF bestanden die je kunt downloaden met een naslagwerk over de les die je gehad hebt. Met duidelijke en korte teksten waarvan het vaak wel verstandig is op dit af te drukken, dan heb je toch weer dat ouderwetse papiertje.

Zelf raad ik het aan om de papieren gewoon even af te drukken. Je kunt de digitale gebruiken maar dan moet je toch vaak eerste je laptop of tablet er bij pakken. Heb je de papieren gewoon in jouw gitaartas zitten dan heb je ze met een paar seconden te pakken en kun je meteen weer gaan oefenen.

Gesloten Community

Daarnaast maken deze online lessen veelal gebruik van een gesloten community binnen de cursus. Dit houdt in dat wanneer je de cursus gekocht hebt of een abonnement hebt dat je gelijk toegang krijg tot een forum. Hiertoe hebben alle leden toegang en kun je vragen stellen wanneer je iets wilt weten of er even niet meer uit komt.

De medecursisten die je binnen deze community vindt zijn allemaal van verschillende niveau’s. Dus of je nu een beginner bent of al een iets hoger niveau hebt. Je zult nooit lang met jouw vraag blijven zitten wanneer je een vraag stelt op het forum. Tevens kun je altijd rechtstreeks contact opnemen met de gitaarleraar via e-mail.

Wat is een goede online gitaartraining?

Een aantal goede online gitaartraining zijn beschikbaar in Nederland. 1 van de goede trainingen die er zijn, en eentje waar ik ervaring mee heb, is het programma gemaakt door Koen Snoek genaamd “Gitaarles van Koen”. Deze online training heeft alles wat hierboven beschreven wordt. Vele video’s en PDF bestanden met naslagwerk komen beschikbaar wanneer je deze cursus zou aanschaffen.

Daarnaast is de gitaarleraar die je dan krijgt, Koen Snoek, iemand met een enorme passie voor het gitaar spelen. Hij heeft bij het maken van zijn training kosten nog moeite bespaart om een goed product te maken. Dat is hem zeker gelukt. Samen met de ruim 4.000 andere leden op het forum is het een gezellige boel op het forum maar het allerbelangrijkste, het is ook heel leerzaam.

Deze online training kennen wij!

Ik heb namelijk een aantal jaren geleden ook de training gevolgd van Koen Snoek toen ik begon met gitaar spelen. Het is een hele complete training waar je echt een goede basis leert. Koen is een gitarist in hart en nieren en is heel gedreven om dit ook anderen te leren.

Wil jij weten wat je precies leert bij de Gitaarles van Koen? Doordat wij deze training als geen ander kennen hebben we er een review over geschreven en daarin vind je heel wat “inside information”. Klik op de link hieronder voor de review.

Of begin vandaag nog met de training “Leer Gitaar Spelen In 22 Lessen” van Koen Snoek en wordt ook gitarist

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!

Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *