Stratocaster

De Stratocaster is een bouwvorm van een elektrische gitaar die in 1954 door onder andere Leo Fender ontwikkeld werd. Leo Fender is de oprichter van hét merk Fender. Deze bouwvorm van een elektrische gitaar is heel ergonomisch om te bespelen omdat de bouw van de gitaar aangepast is aan het menselijk lichaam. Hierdoor ligt de gitaar heel fijn in jou handen.

Toen de Stratocaster van Fender op de markt kwam schoten de verkopen hoog de lucht. Het werd één van de best verkochte gitaren van Fender tot op heden. Van de Telecaster zijn er meer verkocht maar van de Stratocaster heeft Fender ook licentie replica’s laten maken. Andere merken gingen met toestemming van Fender Stratocasters maken waardoor Fender elke keer zijn graantje mee pikte.

Tot op de dag van vandaag wordt de Stratocaster nog door vele grote gitaristen gebruikt. Onder andere Yngwie J. Malmsteen, Eric Clapton, Kirk Hammett en vele anderen gebruiken deze bouwvorm nog steeds.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.