Snaren

Iedereen weet natuurlijk wat snaren zijn maar niet elke snaar is ook een snaar. Ook bij snaren geldt dat je vele verschillende soorten snaren hebt. Het hangt ook heel erg af van welk soort gitaar je hebt. Niet elke snaar kun je per definitie zomaar op iedere gitaar monteren, sterker nog, als je bijvoorbeeld stalen snaren op jouw klassieke gitaar zou monteren, iets dat niet heel makkelijk zal gaan, dan kan dit ernstige schade toebrengen aan jouw instrument.

Verschillende materialen

Er zijn vele verschillende materialen die gebruikt worden om gitaarsnaren te maken. Wanneer we het hebben over stalen snaren dan kunnen dit meerdere materiaalsoorten zijn. Roestvast staal wordt vaak toegepast maar ook stalen snaren omwikkeld met een laagje nikkel of full nikkel snaren. Dan zijn er ook nog nylon snaren. De snaren van dit synthetische materiaal worden gebruikt bij klassieke gitaren omdat deze een minder grote spanning hebben dan stalen snaren. Daarom is het ook verstandig om te weten wat een western of klassieke gitaar is. Om te voorkomen dat je de verkeerde snaren op jouw gitaar zet.

Snaardiktes

Er zijn niet alleen verschillende materialen maar er zijn ook verschillende snaardiktes. Elke gitaar kun je uitrusten met een andere snaardikte. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om met wat dunnere snaren te gaan spelen dan hoef je minder kracht te zetten. Heb je zelf wat grovere en grotere vingers, dan kan het makkelijker zijn om met wat dikkere snaren te gaan spelen.

Doordat er zoveel verschillende materialen en diktes zijn is het leuk om zo nu dan eens te wisselen van snaren. Als je wat verschillende soorten snaren voor jouw gitaar toepast merk je vanzelf wat jij het lekkerst vind spelen en wat jij het mooiste vind klinken.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *