Nylon

Nylon is een materiaal dat tegenwoordig veelvuldig toegepast wordt bij het maken van gitaarsnaren. Klassieke akoestische gitaren zijn altijd uitgerust met nylon snaren. Een nylon snaar geeft een veel warmer en minder schel geluid dan dat een stalen snaar geeft.

Voordat het kunststof op de markt kwam werden snaren voor de klassieke akoestische gitaar gemaakt van dierlijk materiaal. Vaak werden dierlijke darmen gebruikt om snaren van te maken. Met de komst van nylon werd dit allemaal een heel stuk makkelijker.

Niet alleen worden snaren van van nylon gemaakt, tegenwoordig worden ook veel gitaarbanden voor de gitaar van nylon gemaakt. Dit materiaal is duurzaam en goedkoop te maken.

Wel is het zo dat nylon over het algemeen een vrij glad materiaal is. Wanneer je dus een gitaarband van nylon zou hebben dan is de kans groter dat hij weg glijdt als bijvoorbeeld een gitaarband van leer.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.