De leukste Sinterklaas liedjes voor de gitaar!

Vind ze in deze review en steel straks de show

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Het lijkt nog heel ver weg maar voordat je het weet is het weer zo ver en komen de feestdagen er weer aan. Sinterklaas en Kerstmis. De leukste tijd van het jaar volgens velen en de periode waar je veel tijd doorbrengt met geliefden om je heen. Hoe leuk zou het zijn als je tijdens deze periode Sinterklaas liedjes en Kerst liedjes op jouw gitaar kunt spelen?

sinterklaas liedjes gitaar

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Je zult wel denken. Het is nog niet eens oktober en de pepernoten liggen alweer in de supermarkt en men praat alweer over Sinterklaas. Dat duurt toch allemaal nog zo lang denk je dan. Dat is ook zeker waar maar als jij als hobby gitarist de show wil stelen tijdens het Sinterklaas feest dan kun je vanaf nu al beginnen met het oefenen van Sinterklaas liedjes op jouw gitaar. Wat is er nu leuker dan met het hele gezin of familie samen te zijn en dat jij de mensen voorziet van de Sinterklaas liedjes. Jij speelt de melodie en de kinderen kunnen lekker de teksten meezingen.

Speel de leukste liedjes

Als de Sinterklaas tijd weer aangebroken is dan komen er weer lange verlanglijsten en hopen de kinderen dat hun wensen gehoord worden. Cadeautjes voor het paard van Sinterklaas worden klaargelegd en er wordt luidkeels meegezongen met de bekendste Sinterklaas liedjes.

Wat is nou leuker dan deze liedjes muzikaal te begeleiden en de kinderen mee te laten zingen. Daarom heeft Koen Snoek, ook bekend van de succesvolle online gitaar training “Gitaar spelen in 22 lessen” ook een training gemaakt om de leukste Sinterklaas liedjes te spelen op gitaar. Je leert de leukste en bekendste Sinterklaas liedjes zoals “Dag Sinterklaasje”, “Sinterklaas Kapoentje, “Zie ginds komt de Stoomboot” en nog veel meer.

De 12 bekendste Sinterklaasliedjes

Net zoals Koen Snoek gedaan heeft bij zijn unieke gitaarcursus, heeft hij het bij deze training het zichzelf weer niet makkelijk gemaakt. De toegewijde gitaarleraar die hij in zijn basiscursus is, zien we hier ook weer. De Sinterklaasliedjes voor de gitaar heeft hij op een uitgebreide manier opgezet. Hij had heel eenvoudig de akkoorden van de liedjes kunnen laten zien en meer niet. Maar Koen zal Koen niet zijn als hij er niet veel tijd en moeite in zou steken.

Koen heeft 12 bekende Sinterklaasliedjes voor de gitaar uitgewerkt in 2 verschillende niveaus. Alles voorzien van de juiste gitaarakkoorden en in noten uitgelegd. Niet in het traditionele moeilijke notenschrift maar uitgewerkt in kant en klare tablatuur. Ook is deze speciale Sinterklaasliedjes cursus, net als de “Gitaar spelen in 22 lessen” voorzien van video’s van Koen die je begeleiden om de liedjes te leren spelen.

Je plant zelf de lessen

Aangezien deze training om Sinterklaas liedjes op jouw gitaar te spelen ook digitaal is plan je helemaal zelf jouw tijd. Je kunt met de liedjes aan het oefenen gaan wanneer het jou uitkomt. Bedenk wel dat het leren en beheersen van deze liedjes ook veel tijd vergt, net als de basiscursus dus wil jij al deze nummers kunnen spelen met Sinterklaas? Begin dan op tijd met oefenen zodat je niet alleen alle liedjes kent, maar ze ook op het goede tempo speelt zodat iedereen gezellig mee kan zingen.

“Denk je eens in, misschien geef jij wel het mooiste cadeau van die avond, een glimlach op het gezicht van een kind door het liedje dat jij speelt”

Er is nog meer dan dat

Zoals we allemaal weten heeft de december maand niet alleen Sinterklaas maar aan het einde van de maand hebben we ook nog de kerstdagen. “The Most Wonderfull Time of the Year” zeggen velen. De mooiste tijd van het jaar waar we lekker eten drinken met familie en tijd doorbrengen met de mensen waarvan we houden. Zelf vind ik dit ook altijd een hele leuke en gezellige periode.

Ook voor deze periode heeft Koen Snoek de tijd en veel moeite genomen om een training te ontwikkelen en op te nemen. Net als bij de Sinterklaas liedjes heeft hij de Kerstliedjes voor de gitaar ook in 2 verschillende moeilijkheidsgraden opgenomen. Jij leert klassiekers als “Last Christmas”, “Jingle Bells”, “Santa-Claus is Coming to Town” en nog vele anderen spelen.

Wat geeft Koen allemaal bij deze cursus

 • 12 Sinterklaas liedjes en 12 Kerst liedjes voor de gitaar
 • Alles uitgewerkt op 2 verschillende niveau’s
 • 24 instructievideo’s voor Sinterklaas en 24 instructievideo’s voor Kerst
 • Geschikt voor de zowel de beginner als de gevorderde
 • Professionele video’s ter begeleiding
 • Printbare documentatie met gitaartabs van de liedjes
 • Levenslang toegang dus volgend jaar kun je een gratis opfriscursus doen

En dan geeft deze cursus jou ook nog veel gezelligheid in de donkere dagen voor kerst. Gezellig met familie, vrienden en geliefden bij de open haart of kachel. Jij speelt de melodietjes en de rest van de groep kan gezellig de leukste liedjes meezingen. Gegarandeerd plezier voor jong en oud.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Moet ik beide pakketten tegelijk kopen?

Nee dat hoeft zeker niet. Heb je wat minder met Sinterklaas? Dan kun je er voor kiezen om alleen het “Kerstpakket” aan te schaffen. Heb je wat minder met Kerst? Dan kun je alleen het “Sinterklaaspakket” aanschaffen. Voor de mensen die zowel Sinterklaas als Kerst heel erg leuk vinden heeft Koen een combipakket gemaakt. Voor slecht €10 meer heb je straks niet 12 maar 24 prachtige liedjes in jouw repertoire voor de feestdagen. Kun je allebei niveaus spelen dan heb je zelf 48 liedjes in jouw repertoire aangezien die liedjes per niveau aanzienlijk verschillen.

Net als bij de online basiscursus gitaar spelen die Koen ontwikkeld heeft, heeft hij ook bij deze training er veel tijd aan besteed en moeite gedaan om het perfect en duidelijk uit te werken zodat iedereen het leren kan en jij ook echt waar voor je geld krijgt.

Sinterklaas pakket €37,-

12 Sinterklaas liedjes

sinterklaas liedjes gitaar

Duo pakket €47,-

24 Sint & Kerst liedjes


Kerst pakket €37,-

12 Kerst liedjes

Sinterklaas liedjes gitaar

14 dagen niet goed geld terug garantie

Ook bij deze training is Koen Snoek, net als bij zijn beginnerstraining, overtuigd van de kracht en kwaliteit van het product dat hij levert. Daarom geldt hier ook weer een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn over de cursus dan krijg je jouw geld terug.

Begin vandaag nog met oefenen en steel de show tijdens de feestdagen in december!

Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

2 reacties op “De leukste Sinterklaas liedjes voor de gitaar!

 1. Ik speel al heel lang gitaar. Heb zelf 2 jonge kinderen en was op zoek naar Sinterklaasliedjes voor de gitaar. Toen kwam ik hier terecht en moet zeggen, het word allemaal heel duidelijk uitgelegd door de docent, ik heb namelijk het combipakket aangeschaft. De online basiscursus van Koen ken ik niet maar als die net zo duidelijk en goed is als deze, dan zit dat wel goed. Ik moet nog wel even goed oefenen maar dan maak ik de kinderen op 5 december denk ik heel blij met de leukste liedjes om mee te zingen.

  Groetjes Johannes

  1. Hoi Johannes,

   Kijk dat is fijn om te horen. Over die kinderen kan ik nog niet mee praten maar ik ben er van overtuigd dat ze het geweldig zullen vinden als hun vader dadelijk de leukste liedjes speelt. Bedankt dat je hier even een berichtje achterlaat onder deze review. Dat waarderen wij zeer.

   Groetjes Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *