Orange buizenversterker kopen? Vind ze hier!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Orange Music Electronic Company is Brits bedrijf dat bekend staat om het maken van onder andere gitaarversterkers. Naast comboversterkers maken ze ook allerlei effectenpedalen, losse speakers en topper versterkers. Daarnaast valt een Orange product altijd op door zijn felle en opvallende oranje kleur. Wanneer je elektrisch wilt gaan spelen of je wilt een andere versterker dan zou ik er zeker over nadenken om een Orange buizenversterker te kopen.

Het merk Orange maakt buizenversterker die je kunt kopen uit wel het iets duurdere segment. Buizenversterkers zijn sowieso duurder dan transistorversterkers omdat het produceren van een buizenversterker kostbaarder is. De transistors/mosfetten die in een transistorversterker zitten zijn vele malen goedkoper dan de elektronenbuizen in een buizenversterker.

Dit weerhoudt er veel mensen er niet van om er toch voor te kiezen om een buizenversterker te gaan kopen. De buizenversterker staat namelijk bekend om zijn warme en volle geluid. Ondanks dat deze techniek al erg oud is worden de buizenversterkers nog altijd volop gebruikt en geproduceerd. Het produceren van de allereerste elektronenbuis (ook wel een lamp genoemd) dateert al uit 1904.

Orange blijf door ontwikkelen

Zo kan Orange natuurlijk ook niet achterblijven. Ook zij blijft nog altijd de buizenversterker doorontwikkelen en het wordt ook nog steeds volop geproduceerd. In verschillende groottes en vermogens maak Orange de buizenversterkers. Ook wat kleinere modellen die je ook gewoon thuis kunt gebruiken.

Orange buizenversterker: De Rocker Series

Versterkers uit de Rocker Series van Orange zijn de relatief compacte maar uiterst krachtige gitaarversterkers. Deze versterkers kun je prima thuis gebruiken, zolang je het volume niet voluit zet maar ze zijn ook prima toe te passen in oefenruimtes of op kleine podia.

De Rocker Series zijn erg interessant als jij de elektrisch gitaar bespeeld en houdt van een stevig maar helder geluid. Orange garandeert namelijk dat de versterkers uit de Rocker Series bij elke volume duidelijk blijft klinken

Wat maakt de Orange Rocker Series buizenversterker anders?

Wanneer je er voor kiest een buizenversterker van Orange uit de Rocker Series te kopen dan is 1 ding zeker. Je zult dan wel behoorlijk in de buidel moeten tasten om zo’n versterker aan te kunnen schaffen. Daarom is het heel erg goed om te weten wat deze versterker anders maakt en waarom hij het geld absoluut waard is.

De Rocker Series van Orange bestaat eigenlijk uit “slechts” 2 verschillende versterkers. De “Rocker 15” en de “Rocker 32”. Waarvan de “Rocker 32” degene is die het grootste is en het meeste vermogen kan leveren. Hieronder lees je wat de eigenschappen zijn van beide versterkers.

Orange Rocker 15 buizenversterker: Voor alle gelegenheden

De Orange Rocker 15 is een versterker die in alle gelegenheden gebruikt kan worden. Doordat de output ingesteld kan worden op 0,5 – 1 – 7 en 15 Watt output heb jij voor elke gelegenheid hier de juiste versterker. 0,5 en 1 Watt voor thuis in de woonkamer, 7 Watt voor in de oefenruimte of een klein feestje en 15 Watt voor op het podium. Met deze twee-kanaals versterker kun je op al deze plekken uit de voeten.

In tegenstelling tot vele andere versterkers blijft de Rocker 15 ook vol en warm klinken wanneer je het vermogen ver terug schroeft. Ook bij 0,5 Watt output, slechts 3% van wat hij maximaal kan doen, blijf het geluid goed. De unieke “Orange Voice of the World” speaker zit in deze versterker gebouwd zit. Deze speaker in combinatie met de EL84 eindversterker buis maakt mogelijk dat het geluid altijd goed blijft.

Van slaapkamer tot podium

Bij het kopen van deze Orange buizenversterker kun je in de toekomst altijd uit de voeten. Met de “Bedroom tot Headroom” functie kun je heel snel schakelen tussen vermogen. Het elektrische circuit met de speaker en elektronenbuis is zo ontworpen dat hij op het allerlaagste Wattage ook nog goed klinkt. Op die manier heb jij in jouw slaapkamer ook het warme en heldere geluid van deze buizenversterker.

Staat hij op de “Headroom” functie dat gaat de versterker zoals we dat zeggen “vol gas”. De volledige capaciteit van 15 Watt wordt dan gebruikt. Op dat moment gaat de versterker het maximale volume produceren dat hij kan. Ondanks dat hij dan aan zijn maximale vermogen zit blijft de versterker ook in dit gebied goed, warm en vol klinken.

Uniek 2-kanaals ontwerp

Als je jezelf al eens afgevraagd hebt hoe jouw gitaar nu eigenlijk echt klinkt. Bij deze versterker is het echt “What you put in, comes out”. Door het unieke 2-kanaals ontwerp zal de versterker echt het geluid produceren dat je er in stopt. Dit heeft natuurlijk ook een kanttekening. Stop je er slecht geluid in door bijvoorbeeld slechte snaren of een ontstemde gitaar dan komt er ook slecht geluid uit.

Transparantie is het belangrijkste kernpunt bij het ontwerp van deze versterker. Bij Orange wil men niet dat jij hele tijd bezig bent met het draaien aan de potmeters om jouw eigen geluid te maken. Een transparant geluid moet er uit komen en dat gebeurt bij deze versterker. Hierdoor hoeft je hem alleen maar een klein beetje naar smaak in te stellen.

Voice of the World Speaker

Deze hebben we al eerder genoemd in dit bericht. Deze 10″ speaker heeft een aantal unieke eigenschappen. Allereerst zijn ze bij Orange in staat geweest om deze speaker veel compacter te maken dan andere fabrikanten doen. Veel speakers met ongeveer dezelfde eigenschappen zijn vele malen groter. Hierdoor is de Rocker 15 erg compact voor zijn vermogen.

Deze 10″ speaker is in staat om bijna elke Watt aan vermogen om te zetten in geluid. De maximale geluidsdruk van deze versterker is namelijk 101 deciBell (dB). Dit is voor zo’n compacte versterker een behoorlijk geluid dat hij maken kan. 101 dB aan geluid kun je vergelijken met het geluidsvolume van een opstijgende helikopter. Luid dus.

Ontworpen om te bespelen.

Daarnaast heeft de Rocker 15 ook een stevige bouw. De behuizing van de versterker is gemaakt van 18 millimeter dik multiplex. Hierdoor is deze behuizing erg sterk en kan hij ook zeker een stootje hebben. Hetzelfde geldt voor de met de hand gesoldeerde verbindingen. Deze degelijke verbindingen kunnen een stootje hebben en zullen ook niet heel snel kapot breken.

Tevens is deze versterker ontworpen om in combinatie met het FS-1 voetpedaal van Orange te gebruiken maar zonder pedaal klink hij ook goed

Orange heeft met de Rocker 15 een versterker gemaakt die staat voor prestatie, levensduur en het echte “Buizenversterker geluid”

orange buizenversterker kopen

Orange Rocker Series 15 Buizenversterker

Met deze versterker kun je overal uit de voeten en kom je ook goed voor de dag. Een prachtig geluid en een opvallend uiterlijk als je voor oranje kiest.

Vind de versterker hier!

Orange Rocker 32: Buizenversterker met brute stereo klanken

Wanneer je de Orange Rocker 32 buizenversterker zou kopen dan koop je de opvolger van de Rocker 30 die uit productie is en het grote broertje van de Rocker 15. De Rocker 32 is een buizenversterker die het beste tot zijn recht komt wanneer je gebruik maakt van een effectenpedaal. Deze versterker is met vrijwel ieder effectenpedaal voor de elektrische gitaar te combineren.

Dit betekend niet dat je er een effectenpedaal bij moet gebruiken. Hij is namelijk ook te gebruiken als “gewone” comboversterker. Ook de Rocker 32 heeft net als de Rocker 15 het unieke geluid dat een Orange buizenversterker produceert. Deze buizenversterker is voorzien van 2 maal een 10″ speaker van elk 15 Watt per stuk.

Met de unieke stereoloop die in deze versterker opgenomen zit gaat er een wereld voor je open als het gaat om effectenpedalen. Door deze unieke loop heb je met een effectenpedaal toegang tot oneindig veel mogelijkheden. Experimenteren met jouw effectenpedaal wordt op deze manier heel leuk en leerzaam. Deze versterker zal allen tonen goed tot zijn recht laten komen.

Met de speakers van hoge kwaliteit, een 3 bands equalizer, de EL84 eindversterker buis en zijn unieke stereoloop komt deze comboversterker uitermate goed tot zijn recht. In de woonkamer, oefenruimte of op het podium.

Als je mono of stereo wilt

Tegenwoordig wil je als gitarist graag wat mooie stereo effecten hebben wanneer je in de studio of oefenruimte bent. Het probleem hiermee is dat je normaal altijd 2 combo’s of een losse top met 2 speaker nodig hebt. De Rocker 32 veranderd dit. Deze versterker heeft namelijk een ingebouwde stereo-return en kun je via jouw pedaal 2 afzonderlijke signalen naar de beide speakers sturen. Hiermee krijg je een leuk stereobeeld uit de 2 speakers die in 1 versterker zitten.

Een uniek 2-kanaals ontwerp

Als je jezelf al eens afgevraagd hebt hoe jouw gitaar nu eigenlijk echt klinkt. Bij deze versterker is het echt “What you put in, comes out”. Door het unieke 2-kanaals ontwerp zal de versterker echt het geluid produceren dat je er in stopt. Dit heeft natuurlijk ook een kanttekening. Stop je er slecht geluid in dan komt er ook slecht geluid uit.

Transparantie is het belangrijkste kernpunt bij het ontwerp van deze versterker. Bij Orange wil men niet dat jij hele tijd bezig bent met het draaien aan de potmeters om jouw eigen geluid te maken. Een transparant geluid moet er uit komen en dat gebeurt bij deze versterker. Hierdoor hoeft je hem alleen maar een klein beetje naar smaak in te stellen.

Groots geluid, klein oppervlak

Dat is ook een leuk feit aan deze Orange buizenversterker wanneer je deze zou kopen. Je ziet het er namelijk niet aan af van de buitenkant dat er zo’n enorm geluid uit komt. Deze versterker heeft een hele “kleine” voetafdruk en neemt dus heel erg weinig ruimte in beslag op het podium. In tegenstelling tot sommige grote en lompe comboversterkers. Gelukkig is de Rocker 32 ook in te stellen op 7,5 Watt per speaker zodat je hem ook thuis normaal kun gebruiken.

En bijkomend voordeel van zijn compactheid is natuurlijk ook dat hij makkelijk op te tillen is en praktisch in elke kofferbak past. Zo heb je hem snel weer opgeruimd en is hij makkelijk te vervoeren.

Daarnaast is deze versterker ook voorzien van een zogeheten “Cathode Follower”. Deze elektronenbuis zorgt er voor dat er een buffer is tussen 2 onderdelen van het elektrische circuit. Hierdoor zal de overgang van het eerste naar het tweede deel van het circuit er niet voor zorgen dat er verlies in gain is of eventuele verstoring erger wordt.

Net als de Rock 15 is de Rocker 32 ook in staat een geluidsniveau van 101 dB te bereiken. Doordat de Rocker 32 twee 10″ afzonderlijke speakers heeft klinkt het geluid van de Rocker 32 veel melodischer, voller en luider dan dat van de Rocker 15.

Duurzaam ontwerp om te bespelen

Daarnaast heeft de Rocker 32 ook een stevige bouw. De behuizing van de versterker is gemaakt van 18 millimeter dik multiplex. Hierdoor is deze behuizing erg sterk en kan hij ook zeker een stootje hebben. Hetzelfde geldt voor de met de hand gesoldeerde verbindingen. Deze degelijke verbindingen kunnen een stootje hebben en zullen ook niet heel snel kapot breken.

In tegenstelling tot de Rocker 15 raad ik wel aan om de Rocker 32 in combinatie met een effectenpedaal te gebruiken. Door het gebruik van een pedaal worden de stereo effecten die je kunt maken echt waanzinnig mooi. Gebruik je er ook nog een ABY splitter bij tussen, dan krijg je helemaal het perfecte stereobeeld. Deze ABY splitter splitst de 2 signalen zo nauwkeurig op dat deze versterker het vertaald in een prachtig stereogeluid.

De Orange Rocker 32 is een versterker die compact is maar een uiterst krachtig en een bomvol geluid maakt met een lange levensduur.

orange buizenversterker kopen

Orange Rocker 32 Buizenversterker

Met zijn waanzinnige geluid en stereobeeld steel je zeker de show en kom je aanzetten met een geluid waar iedere gitaarliefhebber graag naar luistert.

Vind de versterker in de webshop!

Orange buizenversterker kopen is kwaliteit kopen!

Dit is 1 ding waarvan je verzekerd bent wanneer je er voor kiest om een Orange buizenversterker uit de Rocker Series te kopen. Of het nu de wat kleinere Rocker-15 is of zijn grote broer de Rocker-32. Beide zijn kwaliteitsversterkers die jouw voorzien van het ouderwetse en “warme” geluid van een buizenversterker met veel volume.

Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *