Waarom je zou moeten kiezen voor GitaarVermaak.nl

Wat maakt GitaarVermaak.nl anders dan anderen?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

In de drukke tijd waarin we nu leven, we zijn druk met onze baan, ons privéleven en allerlei andere dingen, is er vaak geen tijd om dingen te doen die je echt leuk vindt. Zo verging het mij ook lange tijd, druk met alles in mijn leven en had geen tijd om dat te leren wat ik echt wilde, gitaar spelen. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om online gitaar te leren spelen. Dit veranderde mijn leven voorgoed, ineens kon ik zelf bepalen wanneer ik een gitaarles nam en lukte mij dat wat ik al heel lang wilde, echt goed leren gitaar spelen.

Het doolhof dat het internet heet

We zijn er allemaal al wel mee bekend. We willen graag iets weten of iets leren en gaan het internet op. Wanneer we op Google iets intypen dan zie we het al. Bij één enkele zoekactie die we uitvoeren geeft Google al aan dat er 2.500.000 zoekresultaten zijn. Vaak schrikt dit ons al af en laten we het zitten. Wanneer je Googled op “leren gitaar spelen” verschijnen er maar liefst 3.070.000 zoekresultaten. Toch is tussen al deze zoekresultaten vaak wel dat te vinden wat je zoekt, het is een kwestie van rustig en goed zoeken.

Geen overhaaste beslissingen nemen

Toen ik besloot dat ik het gitaar spelen online wilde leren heb ik mezelf één ding goed voorgenomen. Geen overhaaste beslissingen nemen. Het eerste zoekresultaat dat je vindt is niet meteen het beste. Bovenaan de lijst van Google staan altijd de resultaten die betalen om daar te staan. Hoe meer je betaald des te hoger Google je in de lijst plaatst. Eerder zag je het niet maar tegenwoordig zie je het aan het groene “Adv” symbool.

Labyrinth

Maar wees ook niet te bang

Het online gitaar leren spelen was voor mij een bewuste keuze. Ik wilde het zelf kunnen plannen. Na lang onderzoek doen en verschillende sites te hebben bekeken kon ik uiteindelijk de keuze maken, deze online training moest het worden. Het voelde wel vreemd om een online training te gaan doen. Je betaald geld aan iemand die je nooit gezien hebt. Terwijl we in de supermarkt heel gemakkelijk 100 euro uitgeven is een online aankoop van 20 euro soms een veel grotere drempel. Mijn advies, wees niet te bang. Als alles er professioneel uitziet en de prijs/verwachting verhouding klopt dan zit het vaak wel goed. Kijk dus goed rond maar durf ook een beslissing te nemen.

Vergelijk aanbieders met je persoonlijke behoeftes

Ik had mijn beslissing gemaakt om een online training te willen gaan doen. “Maar wat wil ik precies?” dacht ik heel de tijd bij mezelf. Mijn muzieksmaak gaat uit naar Hardrock en een goed stukje Metal. Dit is natuurlijk niet het genre waar je mee begint, het spelen van een snelle Metal solo leer je niet van de ene op de andere dag. Daarop heb ik besloten om goed onderzoek te doen naar waar nu te beginnen. Daarbij kwam ik al gauw tot de conclusie dat je het beste kunt beginnen op een standaard, akoestische gitaar, ongeacht wat je muzieksmaak is.

Welke aanbieder sluit het beste aan bij jouw wensen?

online gitaar leren spelen

Wanneer je bepaald hebt wat jouw persoonlijke behoeftes zijn dan kun je gaan kijken welke aanbieder het beste bij jou past. Zo heb ik dat ook gedaan. Ik mezelf een akoestische gitaar gekocht die ik mooi vond en ben daarna een goede aanbieder gaan zoeken. Zoals ik met alle dingen wil, wilde ik met het gitaar spelen ook beginnen bij een degelijke basis. Niet meteen teveel willen maar rustig de basis leren om daarna verder te gaan naar meer mijn eigen muzieksmaak.

Maak een keuze en twijfel daarna niet meer

Net zoals bij het aanschaffen van andere dingen, een auto, een nieuwe telefoon of zelf een huis gaan veel mensen na de aanschaf twijfelen. “Heb ik wel het goede gekocht?” of “Is die andere telefoon toch niet mooier?”. Wanneer je de keuze maakt om een online training gitaar spelen te gaan doen, twijfel dan niet meer wanneer je een keuze gemaakt hebt. Nadat ik de beslissing gemaakt had welke online training ik wilde gaan doen dan was dat voor mij ook de goede keuze. Ik heb daarna niet meer getwijfeld en nadat ik de training goed doorlopen had, had ik mijn doel ook bereikt.

Oefening baart kunst

Dit gezegde kennen we natuurlijk allemaal. Wanneer je net als ik, erg gemotiveerd bent om gitaar te leren spelen dan lukt dat ook zeker. Het is een kwestie van doorzettingsvermogen want het gaat niet vanzelf. Het heeft mij heel wat uren en frustratie gekost maar het resultaat was het dubbel en dwars waard. Nu pak ik mijn gitaar als er vrienden zijn en begin een lekker deuntje te spelen. Iedereen vindt dit geweldig en het creëert een geweldige sfeer, in de winter in de woonkamer, in de zomer in de achtertuin.

Geef nooit op

Akoestische gitaar

Soms vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Geef nooit op! Wanneer je net begint met een online training gitaar spelen dan ben je super gemotiveerd om het te gaan doen. Naarmate de training vordert is de kunst om deze motivatie vast te houden, blijf doorgaan en geef niet op. Ook niet als het allemaal even iets te moeilijk wordt en het niet gaat zoals jij wilt. Uiteindelijk lukt het en dat geeft de voldoening die je nodig hebt, voldoening die er voor zorgt dat je nog meer wil kunnen.

Ervaring op doen

Nog een gezegde die wel allemaal kennen is “Al doende leert men”. Dit geldt voor alles in het leven, zolang je blijft doorgaan en blijft oefenen zul je steeds beter worden. Ik weet nog goed dat ik net begon met gitaar spelen. Ik kon mijn vingers nog niet eens op de goede plek krijgen om de juist toon te krijgen, vaak resulteerde dit in een vals gezoem omdat ik de snaar niet goed indrukte. Nu enkele jaren laten speel ik een solo of een dikke gitaarrif alsof het niks is.

Benut de ervaring en kennis van GitaarVermaak.nl

Toen ik begon met mijn eerste online training om gitaar te leren spelen wist ik niet precies wat ik moest verwachten. Ik vroeg me af of het echt mogelijk was om via een online training echt te leren gitaar spelen. Een beetje ongemakkelijk begon ik er aan maar uiteindelijk heeft het al mijn verwachtingen overtroffen. Het is een hele leuke manier van leren, het werkt ook echt en het grootste voordeel vond ik dat je zelf de tijd in kon delen. Geen verplichting om ’s avond naar een les te moeten gaan, ik bepaalde zelf wanneer ik er mee aan de slag wilde.

online gitaar leren spelen

Het juiste product voor het beste resultaat

Op dit moment kunnen we zeggen dat wij bij GitaarVermaak.nl veel ervaring hebben met gitaar spelen en het doorlopen van online trainingen hiervoor. Deze kennis en producten willen we graag delen met mensen die ook willen leren gitaar spelen via een online training. Daarom bieden wij alleen de producten aan die wij ook gebruikt hebben of nog gebruiken en waarmee we het gewenste resultaat hebben bereikt. Twijfel niet langer en ga aan de slag met de online training. Het zal de investering dubbel en dwars waard zijn. Ook jij zult het gitaar spelen goed gaan beheersen en de mooiste nummers leren spelen.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *