Martin & Co

Martin & Co is een gitaarbouwer waarvan de geschiedenis een heel eind terug gaat en wel terug tot 1833. In 1833 Martin & Co opgericht als gitaarbouwer. Tot op de dag van vandaag bestaat dit merk nog steeds. Ook heeft zij nog een behoorlijk aandeel in de markt van de gitaren. Of nu gaat op gitaren of onderdelen van de gitaar.

Dreadnought

We zullen allemaal vast wel eens de term Dreadnought gehoord hebben. Martin & Co. was het bedrijf dat in 1916 de gitaarmarkt bestormde met hun zogeheten Dreadnought gitaar, vernoemd na het enorme Britse slagschip HMS Dreadnought uit die tijd. Deze gitaar met een grotere klankkast dan dat normaal was voor die tijd, werd een enorm succes.

Nadat andere fabrikanten door kregen dat de Dreadnought van Martin & Co. een enorm succes was begonnen zij vrijwel allemaal deze gitaar te imiteren en ook te produceren. Daar waar toen de Dreadnought nog een bijzondere bouwvorm was is het nu bijna de standaard geworden.

Authentic Acoustic

Een ander top product dat Martin & Co tegenwoordig maakt zijn de Authentic Acoustic snaren voor de akoestische Western gitaar. Dit is zijn kwalitatief de beste snaren die Martin & Co op dit moment maakt.

Er zijn verschillende samenstellingen die gebruikt worden bij deze snaren en ze hebben allemaal hun eigen, unieke en mooie eigenschappen. Verder is Martin & Co. absoluut geen goedkoop merk maar de producten die zij maken zijn ook wel van hele goed kwaliteit. Erg degelijk maar ook klinken de gitaren prachtig mooi.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.