Passief element

Wanneer we het hebben over een passief element voor de gitaar betekend dit natuurlijk niet meteen dat dit een negatief iets is. Binnen de elementen wereld hebben we namelijk passieve en actieve elementen. Elk met zijn unieke eigenschappen en toepassingsgebieden.

Wat is een passief element?

Een passief gitaar element is een element dat de trillingen van de snaren van de gitaar opvangt en verder eigenlijk niets kan. Een passief element heeft in tegenstelling tot een actief element geen voorsterker die het geluid een soort van kneedt voor het naar de gitaarversterker gestuurd wordt.

Een passief element kan hierdoor ook veel kleiner gebouwd worden dan een actief element omdat een passief element geen spanningsbron in de vorm van een batterij nodig heeft. Daarom zie je vaak dat deze ingebouwd zit in de 6,3 mm Jackplug die in de gitaar zit of gemaakt wordt.

Toepassing passief element

Passieve elementen worden voornamelijk toegepast bij akoestische gitaren. Gitaristen die spelen met een akoestische gitaar en daarbij gebruik maken van een actief element vinden deze vaak wat kil klinken. Dit wordt door de voorversterker veroorzaakt die de tonen iets van frequentie veranderd.

Bijvoorbeeld als een gitarist met een akoestische gitaar iets overdrive wilt hebben dan gaat dit met een actief element eigenlijk vaak al te hard waardoor het geluid te kil klinkt. Een passief element veranderd de tonen niet van frequentie en dus zal je een klein beetje overdrive krijgen maar niet teveel.

Hier zie je een passief element dat verwerkt wordt in de 6,3 mm Jackplug
Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.